Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők szerint férfi aki diplomás, "sikeres", de alacsony fizetésű, azzal mi a baj?
Tehát diplomája alapján neki a "sikeres férfi" kasztba kéne tartozni, de valahogy mégsem jön össze.
Személyes ismerettség: 26 éves férfi, BME-n végzett gépészmérnökként, soha nem dolgozott benne mondván nem lehet elhelyezkedni vele, egyetem után Londonba ment árufeltöltőnek Tescohoz, majd hazatért és masszőr lett gyorstalpalón, hotelekben dolgozik havi 250.000.-ért. Megdöbbenve halgatta hogy a diplomája milyen értékes, megbecsült és keresett a munkaerőpiacon.
Napi értelmetlen vegletkerdes.
Pihenj inkább
Ő mitől sikeres?
Egy dolog, hogy ha rájön, hogy inkább masszőr szeretne lenni, és a rosszabb fizetés ellenére is inkább azt választja, mert azt szereti. Ismerek ilyet, tanárnak ment egy mérnöki szak elvégzése után.
De az, hogy árufeltöltőnek ment, meg valami gyorstalpalót végzett, mert gépészként nem talált munkát, az nem valami sikersztori. Tekintve, hogy rengeteg jó munkalehetőség van gépészként.
A pályaváltással nincs baj. Sokakra ráerőltetik a szülők a jogi, mérnöki vagy közgazdász pályát, aztán rájönnek, hogy mást akarnak csinálni. Én sem gazdász akarok lenni, hanem grafikus, pedig lassan a mesterdiplomámat is megszerzem.
Azt viszont nem hiszem, hogy valaki szívesen lenne árufeltöltő, és ne égne ki közben, főleg relatíve kevés pénzért. Tudom, mert diákmunkán voltam árufeltöltő is, és egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki szívből szeresse ezt a pályát. Nem nézem le őket, nem erről van szó, én is megcsináltam a pénzért, de nem életem álma...
Majdnem illik rám a leírás, csak nem BME-n szereztem. Mondjuk tényleg fura, mert a BME gépész berkekben az isteni suli, meghallják és fel vannak véve kb. Legalábbis óriási előny, mert a legtöbb hr-es a BME-t ismeri vagy isteníti.
Én is nehezen helyezkedem el, sok helyet váltottam is. De most komolyan, elnézve, egy szoftvertesztelő tanfolyam, amit 3-4 hónap alatt el lehet végezni, keresnek b.r 700-1100000 Ft-ot havonta, én is elgondolkodtam a váltáson. Esélyes, hogy beiratkozom rá.
Az a tapasztalatom, hogy ahová felvennének, ott röhelyesen kevés a pénz, ahol meg normális tapasztalatot lehetne szerezni, normális pénzért, oda meg 30-40-50 az egyhez, hogy bekerüljön az ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!