Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan vagyok csalódott/feldúlt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan vagyok csalódott/feldúlt?

Figyelt kérdés

Párommal most lesz az 5. évfordulónk, jól betáraztam meglepetéssel, neki segítettem, hogy mit kérek, mert nem sosem tudott ajándékozni. Emellett megígérte nekem, hogy az előléptetés miatti nagy bónuszából vesz nekem “x” dolgot, amit régóta szeretnék, és amire szükségem(!) van (nem egy hatodik táska vagy gyémánt fülbevaló).

Az ígérettel ellentétben kevesebbet kap, mint amire számított, így mondta, hogy az “x” dolgot kapnám (meg egy kis apróságot) évfordulóra, mert az x és külön az évfordulós ajándék nem fér bele, mert akkor nem tudna venni magának valami drágát, amire nincs szüksége (példa: 5 centivel nagyobb tv, vagy valami dekor elem a kocsiba mondjuk).

Kiemelném, nem az a baj, hogy “nem költi rám az összes pénzét”, az x dolgot meg tudtam volna venni magamnak, csak “elvertem” a pénzem, hogy neki örömet szerezzek, én nagyon jól ajándékozok. Hanem hogy azért “nem kapok” (mert az x dologra szükségem van, az nem “ajándék”) normális évfordulós ajándékot, mert ő venni akar magának valami felesleges dolgot, miközben és mindenről lemondtam, hogy őt megajándékozhassam…

Szóval jogos, vagy anyagias vagyok?

27N vagyok és 29F

2022. jan. 3. 22:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem mondod meg kerek perec, hogy mi az ami neked nélkülözhetetlen, és mi az, amire a párod vágyik, addig nem tudunk objektíven véleményt nyilvánítani, mert csak a te véleményedet ismerjük, nem a tényeket.

Lehet, hogy a dolog, amire a párod vágyik, az igazából csak a te szemedben felesleges, és itt most 5 pasas kapásból rávágná, hogy egyáltalán nem volt jó ötlet a TVhez hasonlítani, mert az egy hasznos dolog.

Jómagam szemüveges vagyok. Ha az lenne az évfordulós ajándékom, hogy belead a párom a szemüvegembe, akkor tutira nem csapnék ekkora patáliát. Miért ne költhetne magára is?

Ha te pedig egy életedhez nélkülözhetetlen drága tárgy beszerzése helyett elvered az összes pénzed ajándékokra, az teljesen felesleges és hülyeség.

És azért is rossz a példád, mert azt mondod Xre, hogy régóta szeretnél és kell. Tehát most nincs belőle. Ezért rossz példa a kerekesszék, az nem olyan, hogy "jaj de rég vágyom egy kerekesszékre, kérek egyet a páromtól karácsonyra"

Szóval még mindig te vagy a hisztérika.

2022. jan. 4. 09:09
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az egészet. Ha az az X dolog neked KELL, akkor vedd meg magadnak. Hiszen ha külön kasszán vagytok, akkor neki nem kell pénzelnie a te szükségleteidet, tök mindegy milyen bónuszt kap. És akkor maradna pénze ajándékra.

Mellékesen nekem gáz ez az egész, hagyjátok a francba az ajándékozást, neki nyilvánvalóan nyűg, te meg csak problémázol rajta. Öt év után azért már simán meg lehetne ezt beszélni, hiszen mint írtad, ő szarul ajándékozik amúgy is. Akkor mindenki azt vesz a pénzből, amit akar és nincs konfliktus.

Mellesleg ti hónapról hónapra éltek? Inkább tennétek félre, a béna ajándékok meg cipőshoppingolás helyett. Picit olyan, mintha mindig kényszert éreznétek hogy elkúrjátok a pénzeteket valamire.

2022. jan. 4. 23:23
 23/26 A kérdező kommentje:

Fhu látom egyikőtöknek sem erőssége az értő olvasás…

Na mindegy

2022. jan. 5. 09:09
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tényleg, ha nem azt a választ kapod, amit szeretnél, akkor mindenki más hülye :)
2022. jan. 5. 09:31
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg érthetetlen, amit összehordtál. De én alapból herótot is kapok a drága ajándékozósditól. Ha valami KELL, vedd meg magadnak utána a maradék pénzből vegyél ajándékot másnak. Párod ezt csinálja, neki x dolog kell (tök mindegy, hogy szerinted értelmetlen, vagy sem, neki az kell, és pont), megveszi, a fennmaradó összegből kapsz ajándékot.

Egyébként én is örülök, hogy nem vagyunk ilyenek párommal. 6 éve vagyunk együtt, nálunk az évforduló egy jobb étteremből, és egy plusz programból áll (pl gokart, trambulin pálya, kirándulás... Stb). Az ajándékok meg mindig apróságok, sose nagy dolgok. Hasonló mentalitást javaslok, és kevesebb konfliktus lesz.

2022. jan. 5. 10:10
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha rajtad kívül senki nem érti amit össze-vissza hablatyolsz, akkor mindenki más a hülye. Nyilván. Egyszer még azt írod közös kassza, máskor már mindenkinek saját pénze van.

Egy dolog derül ki biztosra, hogy nem tudtok bánni a pénzzel.

2022. jan. 6. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!