Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak és nők ellentéte tényleg kibékíthetetlen?
Más beállítottság, más elmeműködés, más hormon- és idegrendszer, más ösztönvilág. A különböző érdeklődési körről már ne is beszéljünk. A férfiak és nők eredendően inkompatibilisek egymással. Egy rövidke időszakra mégis össze kell fogniuk: amíg az utód kicsi, az ő érdekében (kb. 6-7 éves korig) kényszerűségből, de csak kényszerűségből el kell viselniük egymást. Utána már a gyerek nevelésének döntő hányadát más végzi, elsősorban a kortás közösség, másodsorban a tanárok, kulturális hatások. A két szülő meg jobb, ha minél messzebb kerül egymástól. Mindenkinek jobb lesz így.
Ez az illúziómentes, rideg valóság.
Fiatal koromban azt hittem hogy ez hülyeség, és nincs női és férfi gondolkodásmód, de mostanra úgy vagyok vele, hogy nem; sosem lesz köztünk harmónia.
Azt is hülyeségnek tartom hogy kiegészítenénk egymást. Attól hogy a férfiak bizonyos pozitív tulajdonságokkal jellemzik magukat, még messze nem azt jelenti hogy azok a tulajdonságok hiányoznának a nőkből (pl attól hogy a férfiak határozottnak, és bátornak mondják a nemüket, nem azt jelenti, hogy a határozatlanság és gyávaság automatikusan női tulajdonságok)
és ha valami hiányzik a férfiakból, az nem azt jelenti, hogy a nő dolga pótolni (ergo nem a nők dolga egy életen át a testileg-lelkileg törődni veletek)
Nem egy érme két oldala vagyunk, hanem két külön érme.
Összességében a férfi agy elborzaszt, az, ahogy a világot látjátok, számomra nem emberi.
Csak arra törekszem hogy olyan férfiakkal vegyem körbe magam, akik akik "nőiesebbek".
11
Mert így szocializálódtál. Félre ne érts, én sem vagyok jobb eset, minden korombeli rokonom férfi, anyám kivételével nem is volt nő, akivel közelebbi lett volna a kapcsolatom. A szakmám miatt később is férfiak vettek körül, kevés barátnőm volt, az sem az a sztereotíp nőtípus.
Engem az átlag női agy borzaszt el nőként. Egyszerűen képtelen vagyok vele mit kezdeni, kényelmetlen hosszabb távon beszélgetni is a nők többségével, 2 ember volt az életemben eddig, akivel megvolt a harmónia nőként egy kicsit is.
Ez nem nemi dolog, nem biológiai, hanem társadalmi konstruktum, ami nem előre elrendelt. Teljesen normális tehát, ha valaki nem tud azonosulni azzal, ahogy te vagy a kérdező látjátok a világot, amivel semmi baj, de nem kell belőle általános igazságot koholni, mert nem az. Sokkal több dologban hasonlítunk és sokkal hangsúlyosabbak más tényezők hatásai, mint a nemünké ebben a folyamatban.
A kutya és a macska elég különböző állat, két teljesen más faj, nem olyan, mint a nő meg a férfi. Mégis ha a macska kutyák között nő fel, ismerni és produkálni fogja a kutya testbeszédét és úgy kommunikál, mint egy kutya, annak ellenére, hogy a faja egyedeinél ugyanazon mozzanatok ellentétes jelentéssel bírnak. Nyilván ha vegyes a közeg, akkor szintén másképp alakul, de a nemek belterjessége és a belénk nevelt elkülönülés okozza azt, hogy páran nem tudnak mit kezdeni a másik nemmel. Pedig érdemes lenne ezt tanulni vagy átnevelni magában az embernek, főleg ha heteroszexuális. Akiknek közeli és természetes a kapcsolata a másik nemmel, mint barát, testvér vagy társ, annak a párkapcsolata is kiegyensúlyozottabb ellenkező nemű partnerrel. Itt a gykn is nagyon sokan nem látják be, hogy a párkapcsolati/társkeresési problémájuk a másik nemmel való szocializációs (vagy általános szocializációs) hibákra, hiányosságokra vezethető vissza...
Én még csak 66 éves vagyok, az àtlagnàl kicsit mozgalmasabb élettel.
Még nem tapasztaltam ezt a jelenséget.
A rideg valóságot sem.
Többnyire meleg, kedves, szeretteteli volt.
Próbáld ki!
(Hm... kicsit szolídabban, esetleg)
Más idegrendszer, más ösztönvilág? Pfffff Miiiiiiiii? XD WTF
Komolyan nincsen erre más reakcióm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!