Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férfiak és nők ellentéte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak és nők ellentéte tényleg kibékíthetetlen?

Figyelt kérdés

Más beállítottság, más elmeműködés, más hormon- és idegrendszer, más ösztönvilág. A különböző érdeklődési körről már ne is beszéljünk. A férfiak és nők eredendően inkompatibilisek egymással. Egy rövidke időszakra mégis össze kell fogniuk: amíg az utód kicsi, az ő érdekében (kb. 6-7 éves korig) kényszerűségből, de csak kényszerűségből el kell viselniük egymást. Utána már a gyerek nevelésének döntő hányadát más végzi, elsősorban a kortás közösség, másodsorban a tanárok, kulturális hatások. A két szülő meg jobb, ha minél messzebb kerül egymástól. Mindenkinek jobb lesz így.

Ez az illúziómentes, rideg valóság.

2021. dec. 22. 11:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
11%

Fiatal koromban azt hittem hogy ez hülyeség, és nincs női és férfi gondolkodásmód, de mostanra úgy vagyok vele, hogy nem; sosem lesz köztünk harmónia.

Azt is hülyeségnek tartom hogy kiegészítenénk egymást. Attól hogy a férfiak bizonyos pozitív tulajdonságokkal jellemzik magukat, még messze nem azt jelenti hogy azok a tulajdonságok hiányoznának a nőkből (pl attól hogy a férfiak határozottnak, és bátornak mondják a nemüket, nem azt jelenti, hogy a határozatlanság és gyávaság automatikusan női tulajdonságok)

és ha valami hiányzik a férfiakból, az nem azt jelenti, hogy a nő dolga pótolni (ergo nem a nők dolga egy életen át a testileg-lelkileg törődni veletek)

Nem egy érme két oldala vagyunk, hanem két külön érme.

Összességében a férfi agy elborzaszt, az, ahogy a világot látjátok, számomra nem emberi.

Csak arra törekszem hogy olyan férfiakkal vegyem körbe magam, akik akik "nőiesebbek".

2021. dec. 22. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

11

Mert így szocializálódtál. Félre ne érts, én sem vagyok jobb eset, minden korombeli rokonom férfi, anyám kivételével nem is volt nő, akivel közelebbi lett volna a kapcsolatom. A szakmám miatt később is férfiak vettek körül, kevés barátnőm volt, az sem az a sztereotíp nőtípus.

Engem az átlag női agy borzaszt el nőként. Egyszerűen képtelen vagyok vele mit kezdeni, kényelmetlen hosszabb távon beszélgetni is a nők többségével, 2 ember volt az életemben eddig, akivel megvolt a harmónia nőként egy kicsit is.

Ez nem nemi dolog, nem biológiai, hanem társadalmi konstruktum, ami nem előre elrendelt. Teljesen normális tehát, ha valaki nem tud azonosulni azzal, ahogy te vagy a kérdező látjátok a világot, amivel semmi baj, de nem kell belőle általános igazságot koholni, mert nem az. Sokkal több dologban hasonlítunk és sokkal hangsúlyosabbak más tényezők hatásai, mint a nemünké ebben a folyamatban.

A kutya és a macska elég különböző állat, két teljesen más faj, nem olyan, mint a nő meg a férfi. Mégis ha a macska kutyák között nő fel, ismerni és produkálni fogja a kutya testbeszédét és úgy kommunikál, mint egy kutya, annak ellenére, hogy a faja egyedeinél ugyanazon mozzanatok ellentétes jelentéssel bírnak. Nyilván ha vegyes a közeg, akkor szintén másképp alakul, de a nemek belterjessége és a belénk nevelt elkülönülés okozza azt, hogy páran nem tudnak mit kezdeni a másik nemmel. Pedig érdemes lenne ezt tanulni vagy átnevelni magában az embernek, főleg ha heteroszexuális. Akiknek közeli és természetes a kapcsolata a másik nemmel, mint barát, testvér vagy társ, annak a párkapcsolata is kiegyensúlyozottabb ellenkező nemű partnerrel. Itt a gykn is nagyon sokan nem látják be, hogy a párkapcsolati/társkeresési problémájuk a másik nemmel való szocializációs (vagy általános szocializációs) hibákra, hiányosságokra vezethető vissza...

2021. dec. 22. 14:45
 13/15 anonim ***** válasza:
92%

Én még csak 66 éves vagyok, az àtlagnàl kicsit mozgalmasabb élettel.

Még nem tapasztaltam ezt a jelenséget.

A rideg valóságot sem.

Többnyire meleg, kedves, szeretteteli volt.

Próbáld ki!

(Hm... kicsit szolídabban, esetleg)

2021. dec. 22. 17:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok, amikben jellemzően különbözik a 2 nem és vannak, amikben kevésbé. DE, ezek nem igazak mindenkire. Az ellentét legnagyobb problémája nem a nemiség, hanem a butaság és az önzőség.
2021. dec. 22. 17:18
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Más idegrendszer, más ösztönvilág? Pfffff Miiiiiiiii? XD WTF

Komolyan nincsen erre más reakcióm.

2021. dec. 23. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!