Létezik generációk közötti kibékíthetetlen ellentét a mai társadalomban? Miben látjátok?
Az idősek utálják a fiatalokat, mert nem olyanok mint az ő idejükben.
A fiatalok nem tisztelik az időseket, mert idegesítik őket.
Ördögi kör.
(tisztelet a kivételnek)
A Kádár rendszerben felnőtt 8 általánossal rendelkező öreg,nyugdíjas néni,azt hiszi,hogy ma ilyen végzettséggel élő ember is olyan életszínvonalon él,mint ő.
Neki nem volt elvárás a tudás,akkor is megélt,ha nem értett semmihez.
De bezzeg a mai fiatalt utálja,mert "nem akar dolgozni".
Nem fogja fel,hogy megváltozott a világ,volt rendszerváltás,na meg tudás alapú társadalom van.
És hát tanulni,folyton nem olyan könnyű,mint amikor még az állam mindent adott,annak is,aki olyan buta volt,mint a föld..
Én nem vagyok már mai csirke, de én kimondottan szeretem a fiatalokat. Meg is védem őket az ócsároló öregekkel szemben.
Ők sem utálják őket - 1-2 kivétellel, de azok mindenkit utálnak - , csak bizonyos dolgokat nem értenek, mert ők más korban nőttek fel vagy már elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok, lázadók. Sokszor nem is bántó szándékkal mondanak valamit, csak a tapasztalatuk alapján tudják, hogy baj lehet belőle. Pl. sokszor mondogatják, hogy ki van a hasuk, derekuk, miért kell ilyen rövid pólót húzniuk, majd tönkremegy a veséjük. Ilyenkor szoktam én mondani, nekünk meg a bugyink is látszott a miniszoknyából, télen a nagy hidegben a nylon harisnya alatt megfagyott a combunk, meg a .... Csend lesz azonnal.
A politika az igen, az ocsmány megosztásra képes. Ezt nem szabadna, de a politika már csak ilyen, a hatalom érdekében mindent megtesznek és ezzel eltereljék az emberek figyelmét a nem éppen korrekt dolgokról. Összevesznek rajta családok, barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!