Miért ilyen gyakori a sógornők közötti ellentét?
Gyakori?
Én szerencsére nem tapasztaltam a családban ilyet.
Nekem két ilyen sógornő is jutott: a férjem nővére és a férjem bátyjának a felesége. Mindketten jóval idősebbek nálam (16 évvel), ezért azt hiszik, hogy én semmit sem tudok, abszolút gyerekként kezelnek, pedig már én is elmúltam 40 :). Eleinte - úgy 10 éve - még bántott, mára megbékéltem a helyzettel és nagyon nem érdekel, mindenben igyekszem észrevenni a dolog pozitív oldalát: pl. nemrégiben volt egy hatalmas családi összejövetel, amire ők ketten már hetekkel-hónapokkal korábban lázasan készültek, menüket írtak, napi szinten egyeztettek. Engem persze mindebből kihagytak (mit is tudhatnék én???). Kb. 1,5 héttel az összejövetel előtt szóltak, hogy lesz egyáltalán "buli", ők már kikészültek idegileg, anyagilag, fizikailag, én vigyek legalább sütit. Jót derültem magamban, 1 nap alatt sütöttem 5 tepsi sütit és kész! Én pihenten, jókedvűen mentem oda, ők meg lestrapáltan, morcosan, ellenben "fontosságuk" teljes tudatában :). Ki járt jobban?
Szerintem meg kell tanulni túllépni az ilyen rokonokon, a saját nyugalmunk többet ér annál, hogy ilyen csipp-csupp dolgokon idegeskedjek és ezt akarva-akaratlanul is a családomon vezessem le. Sőt, minél inkább látják, hogy mennyire lepereg rólam a hülyeségük, annál jobban bosszankodnak :)
Én pozitívan álltam hozzá és eleinte ő is hozzám. Aztán kezdtünk barátnők lenni, sok mindent megbeszéltünk végül bizalmas dolgokat is megosztottunk egymással. Aztán a rokonoktól hallottam vissza, hogy ha én nem vagyok ott akkor mindig én vagyok a téma és folyton szid a dolgaim miatt. Kérdőre vontam és mindennek elhordott engem is a férjemet is a születendő gyerekemet is. És a mai napig nem tudom, hogy miért tette. Azóta szét szakadt a család ilyen szempontból.
Hát nálunk ez történt. És komolyan nem tudom, hogy miért, de azóta nehezen szavazok bizalmat bárkinek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!