Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit jelent a plátói szerelem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent a plátói szerelem és menyire tud erős lenni?

Figyelt kérdés
Azt szeretném megtudni hogy mit jelent a plátó szerelem és menyire tud ez a szerelem erős lenni ? Pl. van egy barátnőm (14) és o plátói szerelmes egy színészbe akkor még lehet nála esélyem (16) mint az udvarlója(el tudnám csábítani pl hogy szerelmesek legyunk és járjunk) ?
2008. dec. 14. 00:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Elcsábítani el tudod.

Ezek a plátói szerelemek különböző erősségűek lehetnek, valakinek tovább tart, vaakinek rövideb ideig.

Bár ha színészről van szó, akkor inkább csak áhítozásról.

Minden tini lány életében van ey ilyen szakasz, amikor egy híres emberre bukik rá, vagy éeglábbis nagyo sok tini lány van ilyen.

És igen, lehet nála esélyed, az még nem jelent szinte semmit, hogy ő most egy ismert embert "szeret".

Külsőről szerintem nem lehet senkit sem megszeretni, maximum szimpatizlni a kinézetével, megtetszeni.

Szóval ha lassan haladsz felé, akkor biztos sikerül bevenned magad a fejébe.:)

2008. dec. 14. 00:43
 2/11 anonim ***** válasza:
98%

a plátói szerelem eredeti jelentése az, amikor egy idősebb férfi tanítja a fiatalabbat mind kultúrális, filozófiai, és szexualis szempontból. (Platoni szerelemből van, ő egy görög filozófus volt, az egyik leghíresebb)

a szó jelentése manapság jócskán megváltozott, most a nem viszonzott szerelmet jelenti. tapasztalataim szerint sok "alany", aki olyanba szerelmes, akit nem ismer, inkabb a szerelmet szereti erezni, vagy azokat az ideakat, amit a választott illető képvisel számára. személytől fugg, hogy milyen erős, csak rá kell döbbentened, hogy te hús vér vagy, és vagy olyan jó.. kedves, figyelmes, gyonged, stb.

ha jol csinalod, hidd el, nemcsak hogy eszrevesz, de akár érted fog ugyanolyan hévvel rajongani.. bar az már ugye nem lesz plátói :D

2008. dec. 14. 01:10
 3/11 Srapnel ***** válasza:
97%

A plátói szerelem legtöbbször szerelem egy elérhetetlen személy külsejével és a szerelmes által kreált, nem létező belsővel rendelkező, valójában fiktív személy iránt. Valós személyek esetén testileg be nem teljesült, szociális állapotváltozással nem járó szerelminek vélt kapcsolat.

Annyira erős tud lenni, mint bármilyen emberi téveszme.

2008. dec. 15. 11:58
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

nem más mint a viszonzatlan szerelem. A görögöktől ered. Platon szerelmes volt, de nem kapott viszonozást érte.

Egyébként a legjobb példa: kívülről nyalogatni a lekváros üveget

2009. jan. 1. 12:57
 5/11 anonim válasza:
100%
Én egyetértek az előttem szólókkal, mindenkinél más és más. Én 17 éves vagyok, nem sokára már 18 leszek, és még soha nem volt igazi kapcsolatom, mert van 2 férfi, akik elérhetetlenek, de odavagyok értük. Az egyiküknél lehetne esélyem, mert fiatal, hozzám illő és nincs senkije. A másiknál semmi, mert hatalmas a korkülönbség, és van már társa. Nálam ez nagyon erős ez a vonzalom minden akadály ellenére.
2011. márc. 26. 14:00
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

(ok tudom h 2 éve lett ez kiírva :D)

de már mért ne lenne esélyed? a sztár akiért rajong az csak egy ideál. tudom hiszen kb minden lánynál ez van. (még nálam is.) van 2 híres emberke akiktől elolvadok akár egy kép láttán is :D de ettől függetlenül van barátom és iszonyatosan szeretem :)♥

2011. ápr. 11. 23:26
 7/11 po69 válasza:
32%

Semmi köze a szerelemhez!

Magányos, el tévelyedett rögeszme.

Pillanatok alatt gyógyul, vagy soha.

Ha meglát egy másikat, az lesz dilije.

Gyógyszere a normális emberi kapcsolat.

2012. jan. 30. 18:25
 8/11 gráner andrás ***** válasza:
100%
Majdnem mindenki írt belőle egy kicsit, de valójában teljesen más és összetettebb. Plátói, vagy Platóni, de más a többi nevét nem is akarom leírni, csupán Platón, így meglehet találni a műveit. A platóni, vagy plátói szerelem az egy olyan, amikor a másik nem tud róla, hogy szenvedélyesen szerelmesek vagyunk balé. Azonban ma már szokták ragozni, hogy tudnak egymásról csak nem, vagy valamiért nem, no ezek csak kitalációk. Sokan azt is annak hívják amikor az egyik nem meri megmondani a másiknak, hogy szerelmes belé. Ami lehet közeli, vagy távoli személyhez való vonzódás, és semmi köze a korhoz, vagy éppen a nemhez. Röviden ezt nevezik plátói, de mivel Platón írt róla így Plátói, vagy platóni szerelmet kell alatta érteni. Amikor a másik tudta nélkül szerelmesek vagyunk belé, de testi kapcsolat nem valósul meg. TENGERPICI
2013. jan. 18. 14:28
 9/11 sárix17 válasza:
De édes :) mi lett a vége? :D
2014. jan. 6. 01:41
 10/11 anonim válasza:
100%
Gondolj Shakespeare-Rómeó és Júliára...Rómeó és Róza között plátói szerelem volt aztán jött Júlia és egy igaz szerelem alakúlt Ki RÓMEÓ és JÚLIA között!
2017. máj. 18. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!