Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm 33 évesen külföldről,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm 33 évesen külföldről, itthoni munkáról, gyerekről, házvásárlásról, utazásról és önmegvalósításról gondolkozik állandóan?

Figyelt kérdés

Nem is lenne baj mert ezek fontos dolgok, de attól tartok ennyi idősen már el kellene dönteni mik a prioritások és legalább 1-2 dolgot feláldozni ezekből a folyamatos kicsapongás helyett.

Fog ez változni vagy még 40 évesen is 20 éves kislány módjára, disney hercegnő életet akar majd élni?

Kezdem úgy érezni, hogy csak vesztegetem mellette az időmet mert én már nagyobb házat/lakást és családot szeretnék lassan.

2021. nov. 22. 18:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
73%

18: valoban az itthoni es kulfoldi karrier az tenyleg uti egymast.

de azt nem ertem, miert kell a tobbivel kapcsolatban ilyen szelsosegekben gondolkdni. moat kethavonta felmilliokert utazgattok?! az mar nem is utazas, ha pl. hosszuhetvegere kiruccantok valami fapadossal egy kozeli varosba? vagy miert kell minden utazasnak felmilliosnak lennie?! a legtobb ember amugysem tud kethavonta utazgatni mindenfele extra helyre, se ideje, se penze. ezek eleve irrealis almok, de nyilvan tudja a nod, ha most sem utazgat ennyit. en is szeretek utazgatni, de nekem boven jo, ha nyaron van egy hosszabb tengerparti nyaralas, evkozben meg esetleg nehany hosszuhetveges, ezekhez nem kell milliomosnak lenni. nyilvan ha minimalberbol el valaki pl. akkor nem realis.

gyerek mellett is lehet utazgatni, csak kicsit tobb szervezest igenyel, de valoszinuleg, miutan megszul egy darabig ugysem az utazgatas lenne a prioritas.

egy haz valoban draga, de itthon is az. vagy van ra itthon eselyetek, hogy x even belul sajat hazat vesztek?

semmit nem irtal a baratnodrol, pl. hogy mivel foglalkozik, jol keres-e, jo-e a szakmajaban, most mennyit utazik, van-e egyaltalan sporolt penze stb.. mert onmagukban a celjai nem irrealisak feltetlen, ha egy ambiciozus, sikeres, jol kereso norol van szo. ha minimalberen tengodo 8 altalanost vegzett valakirol, akkor ja, irrealis.

2021. nov. 22. 20:57
 22/30 A kérdező kommentje:

21# köszönöm a választ

Az eddigi tapasztalataim alapján egy 2-3 napos, külföldi utazás is fejenként 100-150 ezer forint. Gyerek mellett ezt előteremteni vagy megoldani már nehézkes.

Van egy lakásom, amiből kertesházba szeretnénk menni. Ezért is próbálom kicsit áramvonalasabbá tenni a költekezést, mert pár millió forint is nagy különbséget jelenthet ha belevágunk.

A fizunk az nagyjából átlagnak mondható, ketten keresünk havi 800~ körül. Persze ebből lejönnek a kiadások is.

Szerintem se irreálisak az elvárásai, csak én jobban szeretnék mondjuk három dologra fókuszálni hat helyett. Mondjuk ház, gyerek, utazás. De akkor kiesik a külföldre költözés és újrakezdés, a drága önmegvalósítási dolgok, nagyobb külföldi utazások.

Semmi rosszat nem akarok csak próbálok valami irányt keresni amerre haladhatnánk és mindkettőnknek megfelel.

2021. nov. 22. 21:26
 23/30 anonim ***** válasza:
43%

21: van gyereked ? Utaztal vele ? Rögvest sokszorosa lesz az ár

fapados ? Ikszeld be , hétvége, bőröndök a gyerek miatt , és egymás mellé a hely. 4-500e Ft lesz 4 főre a 80 ezres ajánlat. Tudom mert én 2 gyerekkel ezt csináltam.

Szóval a fel milliós hétvége semmi. 200e Ft itthon egy hosszú hétvége.

2021. nov. 22. 21:52
 24/30 anonim ***** válasza:
Más kérdéseknél meg ha valaki azt hozza fel a gyerek ellen érvnek, hogy utazgatni akar, akkor azt nyomjátok, hogy jaj, hát gyerekkel ugyanúgy lehet, csak látod a kis arcocskáján, mennyire boldog.
2021. nov. 23. 00:44
 25/30 anonim ***** válasza:

23: nincs gyerekem es nem is akarok, ha lenne, se cipelnem fel 2-3 eves koraig gepre, hogy vegigbogje az utat es tobbi utas agyf.aszt kpajon tole. ettol fuggetlenul sokan csinaljak ezt.

sokat utaztam mar fapasossal, tehat tudom, milyen arak vannak, esznel kell lenni es figyelni a jo ajanlatokra. de ez csak egy pelda volt, hadd ne kelljen mar magyaraznom. autoval is siman ki lehet ruccanni szomszedos orszagok valamelyikebe.

ahogy irtam, nem kell kethavonta felmilliaa utazasokban gondolkodni. persze van aki keptelen kompromisszumot kotni es megerteni, hogy pl. foszezonban a francia riviera draga lesz es ha olyan szallast akarsz, ami a varos kozepen van tengerparti kilatassal, fullextras es modern stb, az is draga lesz.

a gyerek alapbol penzbe kerul, nem az utazgatas miatt lesz draga, mert csomo helyen a szallas, utzas ingyen van x eve alattiaknak.

de hadd ne kelljen mar senki szajaba ragnom ezeket. a lenyeg, hogy en is ismerrk embereket, akik gyerekkel utazgattal es nem milliomosok. vannak jo ajanlatok, csak resen kell lenni es neha minimalis kompromisszumot kotni kell, ez van.

2021. nov. 23. 03:45
 26/30 anonim ***** válasza:

25: Még egyszer leírom. Fapadoson hibáa a jó ajánlat, keress olyat ami pénzeken indul délután és vasárnap jön haza. Ebből keress jó ajánlatot. Ha megvan, bár hidd el nem lesz, nyomd meg hogy kéne 2 nagy bőrönd.

Utána nyomd meg a menüpontot hogy egymás mellett üljetek mert a gyerekkel kell.

így lett nekem a 4x6000 forintból 4x90000 ft.

Egy hétvégére :)

Ugyanez távolabbi helyek.

Karácsony jön menjünk.

Vége a sulinak dec 22 körül jegy vesz jan 5 jön haza. a repjegy 280-300e ft. /fő. Minimum.. És gyerekkel még az se megoldás hogy 4x60ezer forintért 3 órával többet vársz egy átszállásra. 240 ezer 3 órára

.

Ugyanezt utna január 7 - 14 körüli indulással és rugalmas visszajövetellel nézd meg, 180 alatt is lelsz ilyet.

ÉS ugyanez a környező nyaralások, csak főszezon mehet mert a gyereknek akkor van szünet.

Különben lehet menni autóval, én törökország egyik felét megcsináltam 2 gyerekkel, (mindenhol voltunk ahol tűz volt pont a tűz előtt) csak én lazán haztafele istanbul budapest 1 seggel 15 óra alatt letekertem de az én gyerekeim bírják, az autó is megfelelő volt hozzá, és fogadjunk hogy a kérdező biztos nem vezetne összesen 6000 km-t egy nyaralás alatt.

Alapvetően a gyerekkel minden utazás kategóriákkal drágább, nincs gyerek kedvezmény ez marhaság, sőt gyerek felár van, a hotelekben is drágább a 4 főre a szállás mert a 2 ágyas szoba a standard, ha 4 fő dupla ár mert 2 szoba, de 2 szoba nem jó tehát még nagyobb szoba kell. Rengetegszer megszivtuk ezt, tehát nem dupla mint két fő hanem még több mint dupla.

Szóval érdemes lenne utánanézni, főleg ha gyerekes témához szólsz hozzá és nem volt, ki se próbáltad milyen ha lenne.

És akkor még nem próbáltál csak egy sima hajdúszoboszlót egy hosszú hétvégére nyáron 2 gyerekkel. Belépő, csúszda, olcsó szállás, 200e ft egy hétvégére lazán, belépőre csúszdára naponta 30e ft, megéheznek ez az kell nekik még egy 20as, már 50, 30ért megszállunk 80e ft napoknta 2 nap 160, autó oda vissza budapestről 20, már 180, elmegyünk vacsizni, de csak egyszer mert nem sznobulunk 30. 210e ft, úgy hogy reggelit a cba-ban vettünk , és egyszer vacsiztunk különben azt is cba és halkonzervet ettünk..

De legalább megkóstoltam :)

2021. nov. 23. 07:00
 27/30 anonim ***** válasza:

25: még adalék, mert feltehetőleg arra gondoltál hogy 0 és 2 év között van kedvezmény.

A gyerek, mivel nem akarsz ilyet nem gondoltál bele, nem 0 és 2 év között létezik. Tehát nem szublimál, elporlad 2 évesen, 2 évesen nem kidobjuk a kukába hogy na, ez a project is megvolt, hanem velünk marad a születésétől számított tizensok évig. ÉS addig ovi, suli alkalmazkodás menni fog végig.. Akkor megyünk nyaralni mint mindenki, akkor jövünk haza mint mindenki, mert a suli és ovi timetableje határozza meg az életünket, ha megyünk viszünk mindent mert a gyereknek játszani kell, várost nézni nem megyünk mert a gyerek ordít, ő nem akar várost nézni, nincs mosoly az arcán mert várost nézünk

2021. nov. 23. 07:08
 28/30 anonim ***** válasza:
Szóval 24e, egy szó mint száz, gyereket vállalni egy kicseszett nagy szívás. Már a nyaralások alatt sem pihenhetsz, készenlétben kell állni. Jól mentsd el ezt a kérdést, mert az általad említett kérdéseknél majd próbálják ám magyarázni a magyarázhatatlant
2021. nov. 23. 09:31
 29/30 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy nem a tervek sokszínűségével van gond, hanem a tervezéssel és a maximalizmussal. 10 évben gondolkodtok, miközben vannak dolgok, amikre még van 30-40 évetek. A házvásárlásnál meg esetetekben nem látom a célt.

A házvásárlást elengedném, inkább (1) szülnék, (2) keresnék neked egy külföldi állást, ami elég jól fizet + kiadnám az itthoni lakást, (3) kiköltöznénk külföldre, (4) keresnék egy állást a feleségednek is, egy-másfél év után. (5) Néhány év mùlva meglátjátok, hogy érdemes-e hazajönni. Így hiper-szuperül felnevelt gyerekeitek lesznek, akik különösebb energia nélkül 2-3-4 nyelven beszélnek, főleg ha olyan országba mentek, ahol jó a szociális ellátás.

Utazni, meg tudtok nyugdíjasként. De biztos lehet másképp is persze :)

2021. nov. 23. 12:11
 30/30 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a szülés + külföld+ munkahelyváltás+ 1 kereset nem reális. Ha akarnék gyereket, akkor előbb tuti kimennék előbb az adott országba néhány évet dolgozni, és ha tuti minden, ott akarunk magadni, akkor jönne a gyerek. Szerintem nagyon sok lenne egyszerre ennyi minden, és ostobaságnak is tartom, külön külön is nagy változás
2021. nov. 23. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!