Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan nyilvánult meg a depresszió a kapcsolaton belül ?
Hogyan viselkedett a depresszív fél és hogyan a másik ?
Lehet hibás az egyik, amiért a másiknál ez kialakult? Ugyanúgy értem a szorongásra, alacsony önbecsülésre is.
Első kapcsolatban éltem át ezt. Soha, semmi sem volt jó.
Ha nem értem rá mosogatni, akkor lusta vagyok. Ha elmosogattam, akkor sz.arul, mert csíkos. Ha az se, akkor pazarlom a vizet.
Ha voltam fodrásznál, akkor sokba kerül. Ha nem, akkor igénytelen voltam. Ha megcsináltam otthon, akkor az is sz.ar lett.
És ezt most itt értsd tényleg mindenre, akármiről legyen szó.
A végén semmihez se volt kedvem. Úgy voltam vele, hogy csak megint lecsesz, essünk túl rajta, aztán hagyjon. Hazaértem, néztem a tv-t, csak feküdtem. Egy idő után mindenhol ilyen voltam, munkában, suliban.. Abbahagytam a sportot. Nem volt kedvem a barátaimmal találkozni, mert abból is csak balhé volt. Aztán a szüleimhez se mentem.
Gyakorlatilag csak vegetáltam.
A végére egy darab sz.arnak éreztem magam. A külsőmön is látszott. Egyszerűen teljesen leépültem, egészségügyi panaszaim is voltak, főleg nagyon területen.
Aztán villamcsapásként jött a felismerés, hogy így élem le az életem? Szakítottam. Utána szinte kiviruktam. Lefogytam, kitisztult a bőröm, egy csapásra elmúlt a betegségem. Idő kellett, hogy újra férfit engedjek az életembe, és bízni tudjak.
Gratulálok! Jó ilyen sztorikat olvasni :)
Sok bölcsesség és erő kell ahhoz, hogy az ember felismerje azt hogy szépen lassan megfullad a poshadt vízben... Ahhoz meg hogy változtasson, még több.
Nálam mindenképpen a masik függvénye a kedvem.
Ha pl megbeszéljuk hogy találkozunk pl hétvégén, fel vagyok dobódva. Csak épp ha a megbeszélés után egész héten kiszúrja a szemem online annyival hogy joreggelt joejt, akkor valqhogy már a hétvégét se várom vele, a feldobottság átmegy olyan szintü kedvtelenségbe hogy akár odáig is eljutok hogy lemondjam.
Ha kapcsolatban sűrűn, vagx tobbségében az fordul velem elő hogy inkább lehúz a kedvemről, az elvezet addig is, hogy egyszeruen keresek mást es dobom.
5.voltan
Kérdező, ne keverd a szezont a fazonnal.
A depresszió az agy diszfunkcionális működése, aminek hatására az emberben nem keletkeznek azok a reakciók a dolgokra, amiknek jelentkezni kéne, pl öröm.
A lehangoltság, szorongás, rossz hangulat még nem depresszió. Lásd kettes példáját. Semminek nem tudott örülni, de nem volt depressziós. Nem azért nem tudott örülni pl a sportolásnak, mert az agyában nem jöttek volna létre a kémiai reakciók, hanem azért, mert a párja utána lecseszte. Nem tudott örülni egy idő után, mert tudta hogy jön a lecseszés, és ezért a párja felelt. Amint szakított, megszűnt az állandó lecseszés, és egyből tudott örülni például a sportnak meg az életnek meg a kismadárnak a fán, meg mindennek. Erről nyilván ő tudna részletesebben számot adni.
Ha valaki depressziós, azon nem segít ha szakít a párjával, mert gyógyszerekre van szüksége, terápiára, stb. Orvosi kezelésre.
Ha valaki egy bántalmazó (érzelmileg bántalmazó) kapcsolatban van, és szorong, rosszul érzi magát, stb, nem fog rajta segíteni hosszú távon ha gyógyszereket szed. Arra van szüksége, hogy szakítson. Az mondjuk igaz hogy terápia egyik esetben sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!