Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi történik egy párkapcsolatba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi történik egy párkapcsolatban, ha az egyik fél oltáspárti, a másik viszont nem?

Figyelt kérdés
Az egyik beoltatja magát, a másik viszont nem hajlandó erre.
2021. nov. 9. 20:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Magyarországon Astrát kaptak a legkevesebben, így statisztikailag valószínűleg az lesz a legjobb"

A tényekkel való mély barátságodat kiválóan jelzi ez a hozzászólásod. :) Magyarországon Janssen és Moderna vakcinákat kaptak legkevesebben. Astrából közel kétszer annyit adtak be, mint Modernából.

Pontosan azért is érdekes ez az egész téma, mert az, hogy kijön egy kutatás arról, hogy az egyik oltás több ellenanyagot vált ki a mintaszemélyekből, mint a másik, az alapvetően egy jó kiindulási alap, de önmagában annyit jelent, hogy a mintán átlagosan több lett a mérhető ellenanyag szint. A tény ennyi, és nem több. Aki valaha elemzett már adatot, az tudja, hogy egy kutatásnak csak az eredménye és a körülményei tények, a következtetés vélemény.

Egyrészt a mintán baromi sok múlik - ahogy te magad is megjegyezted. Pl MO-n nézve Sinopharmot döntő többségében 60 felettiek kaptak, ami az ellenanyagszint átlagára jelentős befolyással van. Egyrészt az immunrendszer állapota miatt is, de akár azért is, mert mondjuk egy fiatalabb korosztály nagyobb eséllyel találkozik a vírussal, kihordja tünetmentesen, ami szintén megpörgetheti a már oltott szervezet ellenanyagszintjét. Nem állítom, hogy ez magyarázat a töbsszörös különbségre, de árnyalhatja a képet.

Másrészt a mért ellenanyagszinttel kapcsolatban szinte mindenhol elmondják, hogy ez - bár erős marker - önmagában nem mutatja meg, hogy mennyire lesz hatékony az oltás, mert az immunrendszer ennél sokkal komplexebb működésű. Az, hogy mekkora az ellenanyag-szint utalhat pusztán arra, hogy mekkora adag hatóanyagot fecskendeznek be - ezzel magyarázták a Moderna jobb számait a pfizerhez képest - ami valószínűleg előnyös, de lehet mindegy is.

Harmadrészt pedig azt a következtetést levonni, hogy az az oltás, ami csak 1550-es értéket produkál "gagyi", miközben - pont az általad említett kutatás mellett jegyzik meg - 50-es értéktől már védettnek minősítenek, olyan, mintha azt mondanád, hogy autópályán gagyi az az autó, ami 200 km/h-nál nem tud gyorsabban haladni, mert van nála gyorsabb is, miközben 130-nál többek MO-n még autópályán sem mehetsz.

Nyilvánvalóan valószínűsíthető, hogy az mRNS vakcinák jobbak, modernebbek, hatékonyabbak, én sem kétlem. Ez az oltások következő generációja, csak legyenek már jobbak, azért lettek kifejlesztve. Ettől függetlenül azt állítani, hogy a többi gagyi lenne, butaság, azt hinni, hogy te innen pontosan látod a tényeket, az naivitás, az meg, hogy másokat minősítgetsz, arrogancia.

2021. nov. 12. 09:41
 22/26 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy:

- mennyire erős elvek alapján hozták meg az oltásra vonatkozó döntést

- miért oltatta be magát XY, és miért nem oltatta be magát YZ

Én pl. oltott vagyok. Teljesen megértem, ha a párom nem oltatja be magát, mert olyan egészségügyi problémája van, ami miatt félő, hogy anafilaxiás sokkot vagy vmi más betegséget kap az oltástól, vagy ha nem meri beadatni magának, mert meg akarja várni azt, hogy milyen mellékhatásai vannak hosszútávon.

Olyannal nem tudnék együtt lenni, aki a konteós barom típus, aki szerint az oltással chipet ültetnek be a szervezetünkbe, meg a covid egy hoax, és az oltással csak pénzt mosnak / lopnak.

Viszont fordítva, olyan oltottal sem szeretnék lenni, aki CSAK azért olttatta be magát, mert "máskülönben nem tudnék moziba / gyógyfürdőbe menni / repülőn utazni".

2021. nov. 15. 22:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Nalunk ez a helyzet... Nekem mar a 3.is megvan, parom egyet se akar. (nem konteos, csak volt mar covidos, enyhe nathaval atment rajta es szerinte igy szuksegtelen kiserleti oltast kernie.) en ezt elfogadom, nem piszkalom vele. Viszont ahhoz sincs kedvem, hogy a 4 fal kozott uljek, ha mondjuk korlatozni fogjak az oltatlanokat. Mondtam is neki finoman, ezt elviccelte, meg hogy majd szexelunk egesz nap aztan kesz.

Poennak jo, de majd ha honapokig nem tudunk emiatt sehova se menni, annyira nem lesz vicces. En meg pont nem az az ember vagyok, aki otthon ul. Es tudom hogy o sem az, szoval jo kerdes mi lesz...

2021. nov. 17. 16:41
 24/26 anonim ***** válasza:

Aha.Nem piszkálod.De mar most fosikazol,es az áldozat szereppel b.szogatod igaz?

Hogy majd miatta nem tudtok menni sehova!Ami nemigaz azért.

Mert nem kellett eddig se 4 fal kőzött ülni.

Persze te majd ráveszed az oltásra,amit nem szertne,(amit te lexarsz)mert a tömegkoncertre el kő menni mindenfélekeppen!!

2021. nov. 17. 20:10
 25/26 anonim ***** válasza:
#24, a frusztrációd máshol éld ki. Olyan szép tündérmesét kerekítettél a 23-as hozzászólásából, hogy öröm nézni, csak éppen kétharmada a te agyad szüleménye volt.
2021. nov. 17. 20:26
 26/26 anonim ***** válasza:
#24 - mint írtam, nem piszkálom vele, de bármilyen furcsa, szoktunk beszélgetni, és ilyenkor megosztjuk egymással az aggodalmainkat is. Egyrészt nem szeretném ha kórházban kötne ki, másrészt azt se, hogy az otthon ülésre rámenjen a kapcsolatunk. Minden hétvégén programozunk, olyan helyekre járunk ahova sztem napokon belül kártyát fognak kérni.
2021. nov. 18. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!