Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg ennyire gáz amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire gáz amit csináltam, vagy a barátom túlreagálja?

Figyelt kérdés
Együtt élünk közös kasszán, és nemrég a testvéremnek nagyon sürgősen pénzre volt szüksége, én pedig kölcsönadtam neki 200ezer forintot. Mindig is segítettük egymást és decemberre vissza is adná. Van megtakarításunk, ezt a pénzt könnyen tudjuk nélkülözni, nem az utolsót adtam. Csakhogy a barátom épp most télre akart új motort venni és őrjöngöt mikor megtudta, hogy pont az 200ezer hiányzik. Ordibált velem, hogy miért adok kölcsön a tudta nélkül és ragaszkodik hozzá, hogy a jövőben mindenki önállóan gazdálkodjon a saját pénzéből.

2021. okt. 28. 20:54
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
83%
Közös kassza = közös felelősség, közös gondolkodás. Te pont ennek a játékszabályait sértetted meg amikor a megkérdezése nélkül döntöttél mintha sajátodként kezelted volna a pénzt. Jogos a felháborodása akár mocit akart venni akár nem, ezt meg kellett volna beszélnetek előtte. Fordított helyzetben te hogy reagáltál volna?
2021. okt. 28. 22:45
 32/59 A kérdező kommentje:
Én biztos nem hisztiztem volna, a motor ráér nyáron is, most úgysem tudná használni. Szerintem sokkal fontosabb egy családtagnak segíteni.
2021. okt. 28. 23:07
 33/59 anonim ***** válasza:
31%

De jóval drágább motort venni nem gáz? Közös pénzből?

Kérdező, ne légy balek, mert ez a közös kassza neked lehet, hogy lehúzás,

2021. okt. 28. 23:45
 34/59 anonim ***** válasza:
81%
Fontos bizony, csak beszéld meg a pároddal, legalább annyit, hogy x összeget kiveszel a kasszából.
2021. okt. 28. 23:47
 35/59 anonim ***** válasza:
59%

Na álljunk meg egy pillanatra. Azt írta a kérdező, hogy pont ennyi hiányzik a motorhoz. Tehát a motor megvételével elfogy az összes KÖZÖS megtakarítás, vagyis a pasi a nő pénzéből (is) veszi a motorját. Álljon már meg a menet. Kérdező, te meg ne legyél teljesen hülye. Hiába keres többet, annak a megtakarításnak egyrésze a tied, ő meg úgy kezeli, mintha az övé lenne.

Lehuzós, golddigger pasi, a nője pénzéből vesz mozort.

2021. okt. 28. 23:49
 36/59 anonim ***** válasza:
69%

Erre nincs konkrét infó, csak fejtegetek.

Gondolom a kérdező pasija nem 2500Ft-al keres többet, mint a kérdező.Nyilván a közös megtakarítás ilyenkor annak előnyös, aki kevesebbet keres.Valószínűleg profitál abból a kérdező, hogy a párja többet keres, különben nem vágta volna a fejéhez.Most ha a kérdező pasija adja a megtakarítás 60-70%-át és a kérdező valaha is profitált abból, hogy a párja nála többet keres, akkor röhejes azzal jönni, hogy a kérdező fizeti a motort, meg a kérdezőnek joga van csak úgy 200 ezret elvenni.Gondolom ha házat vennének, akkor a kerdező nem kampányolna, hogy neki csak a ház 30%-a legyen a nevén, mert neki csak annyi pénze van benne.

Ha fillérre ugyanannyit tettek a megtakarításba, akkor lehetne jogos amit a kérdező tett HA szólt volna előre a párjának.De ez is megegyezés kérdése.Ha megvolt beszélve, hogy x időpontban x pénzből motort vesznek, akkor egyáltalán nem volt szép önkényesen felrúgni a megállapodást.

Viszont az jogos, hogy legyenek külön kasszán, mert a kérdező teljesen kiszámíthatatlan, így nem lehet benne anyagilag megbízni.Ha amúgy sem volt hasznára a párja magasabb keresete, akkor nem is kell ezen keseregnie, akkor jogos amit tett.Csak viselje a tettei következményeit.

2021. okt. 29. 00:14
 37/59 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem mind a ketten hibáztatok.

Neked szólnod kellett volna a tesódnak adott kölcsönről. De neki is szólnia kellett volna a motorvásárlásról.

1-1

2021. okt. 29. 08:17
 38/59 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező tudott a motorról és bele is egyezett.

Csak azt nem tudta hogy éppen most akarta megvenni a parja.

Függetlenül a motortol, 200 ezret nem adunk csak úgy kölcsön a kozosbol anélkül hogy a másikat megkerdeznenk.

2021. okt. 29. 08:24
 39/59 anonim ***** válasza:
100%
Azért a párjának is nagy meglepetés lehetett, hogy azt hiszi hurrá meg van a pénz, hurrá van egy jó motor jó áron, amire sok ideig gyűjt.Ilyenkor lehet jobb áron motort venni.
2021. okt. 29. 08:31
 40/59 A kérdező kommentje:
Nem állt szándékomban eltitkolni, csak abban az egy dologban hibáztam, hogy nem beszélzem meg vele. Miután hazaért a munkából az első dolgom lett volna emliteni, hogy ittjárt az öcsém és pénzt adtam neki. Csak hogy ő már azzal a hirrel érkezett haza, hogy talált motort és adjam gyorsan a pénzt, mert megy megnézni. Egyáltalán nem bizotos, hogy meg is vette volna, akkoris ha megvan a pénz!Lehet a helyszinen kiderült volna, hogy valami probléma van vele, és mégsem akarja.
2021. okt. 29. 09:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!