Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értessem meg a párommal, hogy muszáj elvetetni a gyereket?
Sehogy nem tudod megértetni vele, mert ő szeretné azt a babát. Észérvekkel nem fogsz tudni hatni rá. Két lehetőséged van: megtartod és viseled azokat a következményeket ami a babával jár vagy elveteted. Az utóbbi esetben számolhatsz a párkapcsolat esetleges megromlásával.
Bármelyiket is választod az életed gyökeresen megváltozik.
Bocsánat, valóban írhattam volna szülési szabadságot, hirtelen angolul jutott eszembe (angolul beszélek egész nap a munkahelyemen).
Jól látod, elsősorban financiális okai vannak, hogy nem szülnék a jelenlegi helyzetben. Albérletben élünk, bármikor felmondhatja a tulajdonos, utána igen nehéz egy pici gyerekkel/terhesen új albérletet találni (számtalan hirdetésben kikötik, hogy gyerek és háziállat kizáró ok). Az eltartás semmi esetre sem opció, lásd fentebbi kommentjeimet. Nagyon szeretnék gyereket, de csak abban az élethelyzetben, ha meg tudok neki mindent adni, amit szeretnék anyagilag, érzelmileg egyaránt. Igyekszem széleskörűen feltérképezni a helyzetem. Megkérdeztem egy jogász ismerősömet is, nem jönnék ki jól a felmondásból. Szerintem rég rossz, ha valakinek csak egy gyerek jelent célt vagy örömöt az életében. A párom iránti érzéseim változatlanok, sőt szeretném, ha túl tudnánk lendülni ezen és mihamarabb össze is házasodnánk (2 éve kérte meg a kezem). Igyekszem őt -már amennyire lehet- kompenzálni, jobb kedvre deríteni, pl. közeli országban fog koncertezni a gyerekkora óta kedvenc zenekara, vettem rá jegyeket.
Érthetetlen amit írsz. Hány családban szülnek mélyszegénységbe 3-4 gyereket és valahogy mégis felnevelik őket? Ne mondjad, hogy két aktívan dolgozó szülő nem tudná megfelelő körülmények között felnevelni. Ha szűkösnek érzed az anyagit, nyugodtan visszamehetsz szülés után dolgozni távmunkába, pl. napi 4, később 6 órában.
Nagyon lazán írod, hogy most elveteted és majd később lesz másik. Először is az már nem ugyanez a gyerek lenne. Másodszor, abortusz nem kockázatmentes, előfordulhat, hogy többé nem lehet gyereked...
Szerintem ne csak utólag menjetek tanácsadóhoz, hanem már előtte is.
Azon amúgy nem gobdolkodtatok, hogy maradjon ő otthon (talán 3 vagy 6 hetet kell kivenned, még szabiból is megoldható).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!