Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanácsot szeretnék kérni! Ti mit tennétek a helyemben? A barátommal öt éve vagyunk együtt. Elsők vagyunk egymásnak. Fél évvel ezelőtt közölte velem, hogy ő ki szeretne próbálni mást is. Szeret engem, de kíváncsi hogy milyen más lánnyal szexelni.
Én aznap délután azt mondtam neki, hogy menjen és ha Isten is úgy akarja akkor együtt leszünk még. Màr aznap este felhívott hogy sajnálja és hülyeséget csinált. Egy hónapja kb ugyan ez történt. Náluk voltunk és közölte velem hogy azt érzi vissza tart engem az életben. És jobb lenne nekem ha szakítanánk, mert azt érzi hogy ez miatta van. De közben kiderült, hogy ő vágyik arra hogy flörtöljön más lányokkal, ami majdnem meg is történt. De miattam nem tette és ez fáj neki. Én akkor haza akartam menni de nem engedett el mondván már éjszaka van és ne járkáljak ilyenkor egyedül. Odáig jutottunk aznap este, hogy aludjunk rá egyet és majd reggel kiderül mi legyen. Másnap reggel azt mondta nem akar elveszíteni. Így azóta is együtt vagyunk.
Viszont az én egészségem megy tönkre. Sajnos olyan vagyok hogy őrlődök mindenen. Beforgatom magam. És muszáj róla beszélnem. De tudom hogy csak baj lenne ha felhoznám neki szóba. Egyébként mérleg vagyok. Esetleg ha valaki hisz ebben akkor tudja hogy milyenek a mérlegek. :D Azóta el kezdtem őszülni. Tegyük hozzá hogy most töltöttem 19et. Én úgy gondolom, hogy minden betegségnek lelki oka van. Be van csípődve a hátam. Rendszeresen zsibbad a lábam. Sírórohamaim vannak. Kedvtelen vagyok. Fáradt vagyok állandóan. És öngyilkossági gondolataim vannak. Ami általában akkor van ha egyedül vagyok, vagy összeveszek vele. Természetesen nem csinálok semmit magammal. De mintha levetítenék egy kisfilmben hogy mit fogok tenni magammal. Ez játszódik le a fejemben. És nem tudok ellene mit tenni, mert én ezt nem szeretném. Ilyenkor csak ő tud megnyugtatni.
Voltam hasonló helyzetben a te korodban. Én azt mondom szakíts. Fiatal vagy, 1000 lehetőséged van a boldog életre. Szar lesz 1 hónapig, de kihevered. És inkább egy hónapig legyen szar, mint évekig.
Ennek semmi értelme, folyamatosan azon kattogsz, hogy mikor kivel csal meg, nem bizhatsz benne és hülyének is néz. Plusz nem szeretetből tart vissza csak megszokásból, fél ennyi idő után egyedülmaradni.
Ez nem szeretet. Ez manipuláció, érzelmi zsarolás De fiatal vagy még, majd rájössz.
Csak bánni fogod az elcseszett éveid, amiket nem kapsz vissza többet.
Nem hiszem, hogy 19 évesen ennyire le kéne adnod. Én értem, hogy egy szikra önbecsülésed sincs.
Viszont ma másért nem, akkor az egészséged miatt.
Amúgy tini párkapcsolatokba kéne...
Ez sajnos tarsfüggőség :(
Tudom, hogy nehéz, de hidd el, egy kapcsolat nem arról szól, hogy öngyilkos gondolataid vannak, meg folyton félsz, betegeskedsz. Túl fiatal vagy ehhez. Bár valójában, a kor sem lenne mentség arra, hogy így élj.
Remélem, hogy megoldódik a helyzeted!
Szerintem ez teljesen rendben van.
Tiszteletre méltó, hogy ennyire nyíltan elmondja neked hogy mit érez és neked van lehetőséged átgondolni és felkészülten választani a lehetőségeid közül. Ez sokkal felnőttesebb és felelősségteljesebb viselkedés mint amire a nagy átlag képes jóval idősebben is.
Ő elmondta mit érez, nálad a labda.
Igazából 3 lehetőséged van:
- Az első hogy elengeded a kapcsolatot és szakítasz vele. Megpróbálod elfelejteni és más utakon folytatjátok. Talán pár év múlva újra keresztezhetik egymást ezek az utak már több tapasztalattal, de ebben egyáltalán nem érdemes bízni.
- A második hogy nem csinálsz semmit és úgy teszel, mintha nem lenne ez a probléma. Fontos megértened, hogy nincs kibúvó és olyan megoldás hogy elfelejti majd ezt az érzést idővel úgyis. Ha így maradtok, akkor ez feszíteni fogja a kapcsolatot és tönkre fog menni előbb utóbb. Érdemes Freudot olvasni, hogy mit okoznak az elnyomott vágyak.
- A harmadik, hogy amnesztiát adsz neki pár alkalomra vagy esetleg aktív résztvevője is leszel az eseményeknek. Én kétlem hogy erre képes lennél az alapján ahogy magadat jellemzed. Ehhez egy sokkal szilárdabb és erős alapokon álló személyiség és kapcsolat kell.
Tehát nincs egyértelműen jó megoldás. Ha mérleg vagy, akkor tessék mérlegelj és válassz bölcsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!