Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyit kell elbírjon egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit kell elbírjon egy kapcsolat?

Figyelt kérdés

1 éves kapcsolat, nekem van egy gyerekem, ő meg nem is akar sosem. Próbálkozás van, de nem igazán tudja elfogadni a gyerekemet. Én őt nagyon szeretem, és rajta is érzem, hogy szeret engem, meg sokszor az igyekezetet is, de vannak a gyereknek olyan dolgai, ami neki ellenszenves. Én nem akarok olyan kapcsolatot, ahol a gyerekem nincs elfogadva, bár nem tudom, létezhet -e, ahol el van. A párommal viszont nagyon jó, rendes ember, normális. A gyerekkel nem érezteti, hogy nem kedveli, igyekszik vele normális lenni, bár nyilván nem hülye a gyerek. Viszont így nem lehet tervezni semmit a jövőre nézve. Párom szerint talán alakulhat, de én azt érzem rajta, az igyekezete egyre gyatrább, hogy ritkábban vesz rész közös programokon. Várja, hogy változtassak pár dolgon a gyerekkel, legyek következetesebb, amiben végül is igaza van.

Adjak még esélyt ennek, hallgassak rá a nevelésben, vagy ezt a kapcsolatot be kell fejezni?

2021. aug. 25. 19:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Hát. Így, hogy kiskamasz a gyereked, én azt mondom, ne add még fel. Mik azok a közös programok, amiken a párod nem vesz részt?

Ilyen korú lányom van, és most átgondolva, nekünk külön hármasban nincsenek is programjaink, de egyikünknek sincs rá igénye. Van külön programom a lányommal, van külön a párommal, de hármasban nem jellemző. A közös nyaralásokon is többen voltunk, mert a tágabb család is ott volt.

Ha a párod, mint társ, olyan amilyet kerestél, akkor gondolj arra, hogy a gyereked hamarosan teljesen leválik. És akkor megmarad a párod. Egy kiskamaszon bosszankodást én nem látok akkora problémának, főleg, ha igyekszik kezelni a helyzetet. Egy kiskamaszt sokszor a saját szülő is nehezen viseli el :) Talán ez nem "el nem fogadás" részéről, csak nem tudja jól lereagálni az új helyzetet, hisz neki nincs gyereke?

Nekem könnyű a helyzetem ebből a szempontból, mert a párom gyerekei idősebbek az enyémnél, mikor a gyermek éppen nagyon kamaszodik, mindig odasúgja, hogy kitartás, néhány év és normális lesz.

Szerintem egy beszélgetést azért megér a dolog, akkor elmondhatja a párod is, hogy mit gondol az egészről.

2021. aug. 26. 09:44
 12/17 A kérdező kommentje:

Kedves 11#, köszönöm szépen 🙂

Beszélgettünk már erről természetesen.

Amikben nem vesz részt, azok a programok valójában a gyerek kedvéért vannak, tehát ha most így belegondolok, felesleges is elvárnom. Főleg így, hogy nem is élünk együtt.

Amit írtál, az alapján talán én gondolom túl a dolgot. A gyerekemmel is beszélgettünk, ő nem érzi, hogy probléma lenne. Csak nekem esik rosszul, ha szikrázik a levegő az ellentéttől.

2021. aug. 26. 09:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, erre, hogy majd leválik hamarosan, azért ne vegyél mérget. Özvegy férfivel voltam együtt évekig, kiskamasz gyerekei voltak, de nem váltak le, sőt.... Folyton az apjukon lógtak, semmi magánéletünk nem volt, még huszas éveik második felében sem mozgolódtak (anyagi akadálya nem lett volna, szépen örököltek). Végül én jöttem el, kár volt azt a tíz évet beletenni.
2021. aug. 26. 09:57
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

Azért azt már lehet látni a kiskamaszon is, hog ymilyen típus lesz, szerintem. Le fog-e válni vagy sem?

Számosítok, 12 a gyerekem. A párommal 3 éve vagyunk együtt, mostanra jutottunk el odáig, hogy a hét nagy részében nálunk alszik, a kisebbikben meg hazamegy, mikor hogy jön ki a lépés, tennivalók, külön program stb. Összeköltözés még nem opció, az én lakásom kicsi hármunknak, az ő háza messze, iskolát váltani meg nem szeretnék. De nem sietünk, gyereket már úgysem szeretnénk.

Ha a közös estéken a vacsoraasztalnál nincs különösebb probléma, akkor nem kell a kapcsolat végén gondolkodni szerintem. A kamaszodó gyerekből hamar mini felnőtt lesz, és akkor nem fog a párod sem az ismeretlen gyerekkel kapcsolatos helyzetekben őrlődni.

A gyerek kedvéért szervezett programokat meg nem kell foggal-körömmel hármasban. Amúgy is kell a külön töltött idő mindkettejükkel. Főleg, ha a program jellege nem vonzó egy férfinak. Akkor még az apa sem kell oda feltétlenül.

Én azt mondom, ne add fel, nem kell olyan tragikusan látnod még a helyzetet! Sok boldogságot! 11 voltam

(38N)

2021. aug. 26. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
14-es, igen, mini felnőtt lesz, de az még sok-sok év taníttatás, sok év egy háztartásban élés. Erre megy rá általában a kapcsolat. (De ne legyen igazam).
2021. aug. 26. 13:27
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Azért azt már lehet látni a kiskamaszon is, hog ymilyen típus lesz, szerintem. Le fog-e válni vagy sem?"

Erre sem vennék mérget. (13-as vagyok amúgy).

Férjemnél a lány egy tűzről pattant, önálló, belevaló, határozott 13 éves csajszi volt, amikor megismertem. Ehhez képest (én nem tudom, mi jött neki olyan 18-19 éves kora körül), átment egy teszetosza, nyámnyila, döntésképtelen valakibe, konkrétan az elkövetkező 10 évet "átaludta" a szülői házban. (Róla, pont róla azt gondoltam, ahogy lehet, tiplizni fog pedig).

2021. aug. 26. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező párjának a nevelésbeli hibákkal, és a kamaszos undoksággal van baja az eredeti leírás szerint.

Sok évig taníttatni kell, meg együtt lakni vele, igen. De az alap probléma megszűnik, ahogyan a gyerek nő egy kicsit. Erre céloztam a mini felnőttséggel.

A 16os válasz jó meglepő, de attól szép az élet, hogy mindenre van példa, meg az ellenkezőjére is :)

2021. aug. 26. 14:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!