Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted mi a rosszabb, megbántani valakit, vagy pedig
soha meg nem bocsájtani?
A párkapcsolat nem egy mérleg, amin mindig egyensúlyban kell lenniük a dolgoknak, nem is libikóka, ahol mindig ki kell lendíteni a másikat. Ez sokkal bonyolultabb ezeknél, lehet 1000 megjegyzést tenni, de az 1001-ik már túl mélyre szalad. Kénytelen vagy elfogadni.
2021. aug. 9. 23:36
Nem mindegy, Ádám mivel bántja meg Évát. Éva ha sosem bántja Ádámot, jogosan esik neki rosszul, hogy Ádám megbántja.
Ha Éva nem veszi észre, hogy Ádámot megbántja, az baj. Ha Ádám hirtelen felindulásból nagyon pocskondia módon lehordja Évát, az is baj.
De a legnagyobb baj, ha Ádám és Éva nem tud normálisan kommunikálni egymással.
2021. aug. 10. 00:16
Én már magát a bocsánatkérést se értem. Én se nagyon szoktam, és azt se szeretem, ha tőlem kérnek. Miért a "vádlott" KÉR megint? Azért, hogy neki jobb legyen. Az "áldozat" meg nem elég, hogy megbántották, még azért is érezze sz.rul magát, hogy nem képes az elvárt időben megbocsátani. Hülyeség. A "bűnös" biztosítsa a másikat arról, hogy tudja, mit követett el, mondja el, hogy megbánta (HA megbánta) és annyi időt ADJON a másiknak a feldolgozásra és megbocsájtásra, amennyire neki szüksége van. Mert most azon van a sor, hogy a "vádlott" adjon és nem azon, hogy kérjen.
2021. aug. 10. 00:20
24/30 A kérdező kommentje:
Magamba néztem, és tanultam is belőle. Bocsánatot kértem (nem reagált), és jóvá szeretném tenni, de nincs rá lehetőségem. Nem mentegetni akarom magam, de nem arról van szó, hogy lapítok, mint szar a fűben. Hiszem, hogy meg lehetne beszélni, de ha nincs kommunikáció, akkor mindketen csak szenvedünk.
24-es Még mindig nem érted a lényeget! Sokszor ez csak egy pont az i-re. Nincs is jelentősége önmagában, az előző dolgok viszont meghatározók. Ezek szerint ő nem akar beszélni, és ezt el kell fogadnod.
2021. aug. 10. 04:58
2021. aug. 10. 06:46
Megbàntani a másikat.
Mi a helyzet akkor ha megbocsátasz pl egy félrelépést, de nem tudsz neki hinni többet?🤷
2021. aug. 10. 09:19
A megbocsátás sokszor inkább a megbántottról szól, mintsem feloldozni a megbántót. A megbocsátással a haragot a megbántott lelkében fel tudja oldani a saját lelki nyugta érdekében. Elfelejteni a sérelmet viszont nem kell és a tette ezzel, hogy megbocsátasz automatikusan nem is fog semmissé válni.
Meg lehet bocsátani, viszont ha eltört valami, akkor el kell köszönni.
2021. aug. 10. 10:41
A kérdésre reflektálva kiegészítem előző kommentem: szerintem soha meg nem bocsátani rosszabb, mert az a te lelked mérgezi.
2021. aug. 10. 10:42
#24 Még mindig nem érted, hogy egy kapcsolatban nincs ilyen, hogy egyetlen elszigetelt eset. Kapcsolatban vagytok, veled él, olyan vagy, amilyen, gyűlik szépen a dolog, aztán jön egy beszólás és borul a bili: elég volt. Nem az egyetlen beszólás miatt, hanem az egész személyiséged miatt. Amúgy sem kérhetsz bocsánatot azért amit mondasz, mert ha azt mondod valakinek, hogy csúnya vagy, nem szeretlek, csalódtam benned stb. Ez azt jelenti hogy ezt gondolod róla. Ezért aztán a bocsánatkérés falsnak tűnik: nincs jobb a láthatáron, bocsáss meg bébi, mert dugni azért kell valakivel.
2021. aug. 10. 11:09
Kapcsolódó kérdések: