Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted mi a rosszabb, megbántani valakit, vagy pedig soha meg nem bocsájtani?

Figyelt kérdés
Tehát számodra ki a szívtelenebb? A példa kedvéért Ádám csúnyán megbántja Évát, de nagyon megbánja, és őszintén bocsánatot kér, és igyekszik jóvátenni a bűnét. Éva soha nem bántja meg Ádámot, de az esetet sem bocsájtja meg soha. Direkt nem mondom meg, hogy Ádám vagy Éva vagyok a történetben. Te kit tartanál rosszabb embernek, vagy szívtelennek kettőjük közül?

2021. aug. 9. 22:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet bocsátani, kérdező. De a lelki sebek, sérelmek nem múlnak el. Akárhogyan is próbálod jóvá tenni, az már ott marad. Gondolom, nem ez volt az első csepp a pohárban, mert egy veszekedéstől senki nem haragszik meg örökre... Gondold át, TE hol hibáztál, és ne főgonoszt keress a történetben. Ha a másikat akarod hibáztatni, amiért nem bocsát meg, ismét nem fogsz tanulni a hibáidból. Gondolkozz. Ő is gondolkozik majd magán, ez nem a te dolgod.
2021. aug. 9. 22:40
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező megbocsájtani.
2021. aug. 9. 22:48
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

" és nem tudom elhinni, hogy egy ilyet nem lehet megbocsátani vkinek."

1x, esetleg 2x. De többször minek?

2021. aug. 9. 22:49
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
8-as Ezen mik a remek válaszok? Én nem olvastam olyat, hogy a megbántó és bocsánatot kérő fél fel lenne mentve. Van az a helyzet, és lelki állapot, amikor a pohár betelik, és túl is csordul!
2021. aug. 9. 22:49
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan, ilyen esetben te azon gondolkodsz, hogy szerinted a nőd gonoszabb, mint te, mert egy bunkóságodat nem bocsátja meg, és ilyennel takarózol, hogy bezzeg az autóval elütött pasi családja megbocsátott annak, aki elütötte, akkor a nődnek meg kell bocsátania, különben gonosz? Ezzel számomra csak az a benyomásom, hogy nem vagy hajlandó felelősséget vállalni a tettedért és tanulni belőle, mert "jaj, hát megbááántaaaam"...
2021. aug. 9. 22:50
 16/30 A kérdező kommentje:
Oké, rosszul fogalmaztam, nem gonosz itt senki. Nem akartam novellát írni, a lényeget mindenki megértette. Felelősséget vállalok a tetteimért, és elmélkedek is ezerrel. Viszont az rosszul esik, hogy a sok jó, amit tettem "Évával" az el van felejtve, és egy rossz mondatért vagyok büntetve. Ő is megbántott engem régebben, én meg megbocsájtottam. Amikor nekem lenne szükségem erre, az már nem megy. Mintha vki megment 99 embert, de egyet nem sikerül, és utána azt az egyet hallgatja élete végéig, meg elítélik, leköpik, stb. Egyszerűen igazságtalan. Semmit nem számítok, csak jól esett kiírni magamból. Mindenkinek köszönöm!
2021. aug. 9. 23:10
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg ezek a gázolások általában balesetek, nem direkt ölnek meg valakit.. Te meg direkt szúrtál oda egy szerettednek ráadásul, gondolom jó mélyre, hadd fájjon neki... Hidd el, egy gázoló is cipeli élete végéig azt a súlyt, ami a tettével jár. Te meg megbocsátást vársz, hogy letehesd ezt a súlyt és kezdhesd elölről... Ennyi a különbség.
2021. aug. 9. 23:12
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul azért... na... nem az elgázolt bocsátott meg, hanem a család. Érdekes dolog azzal összehasonlítani, amikor vki a saját életével kapcsolatosan hoz meg egy döntést.
2021. aug. 9. 23:14
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem az számít, hogy megbántottad a másikat, hanem hogy mennyire martál azzal a lelkébe.

Lehet te sokkal jobban mint ő a tiédbe korábban.

2021. aug. 9. 23:15
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha vki megment 99 embert, de egyet nem sikerül, és utána azt az egyet hallgatja élete végéig, meg elítélik, leköpik, stb" fúúúú basszis, ez de undorító demagóg duma. Itt nem arról van szó, hogy vkinek nem sikerült egy jócselekedet... az nyilvánvalóan gáz, ha olyan esetben elítélnek vkit. Itt arról van szó, hogy megbántottál vkit. De te itt beállítod magad a mártírok mártírjának.

Talán ha nem bocsát meg neked, TANULSZ belőle... ez lenne a normális. De nem, te hisztizel, mint egy óvodás, nemhogy magadba néznél.

2021. aug. 9. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!