Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akik bántalmazó kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik bántalmazó kapcsolatban voltak, vagy vannak, azok miért kapnak másoktól megjegyzéseket?

Figyelt kérdés
Általában akit bántanak, annak alacsony az önbizalma, és fél hogy nem találna mást, vagy fél otthagyni a másikat, vagy pedig a bántalmazó fél mikor lehet szakításra kerülne sor, akkor a szebbik oldalát mutatja. Aki nincs ilyenben benne vagy nem is volt, az úgy is csak azt tudja megállapítani, hogy megérdemelte, ha ilyen hülye volt. Ja, és nem rólam szól a kérdés.
2021. aug. 5. 17:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként látszatra tényleg rendes ember. De most így utólag, ha vizsgálom az ábrázatát, tényleg látom rajta, hogy valami hatalmas kattanás van neki odabent.. Üveges, üres tekintet, állandóan grimaszolt, negatív az egész kisugárzása. Brrr... Mondjuk az is igaz, hogy amikor megismertem, még egy életvidám korai húszas fiúcska volt. Nekem legalább is annak tűnt, velem az volt. :D
2021. aug. 5. 19:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Mert az jut eszébe sokaknak, hogy felnőtt emberekről van szó. A gyerekek megint mások, de egy felnőtt ember akkor most döntse el, hogy ő felnőtt, önálló, felelősséget vállal a cselekedeteiért (vagy azért is ha nem csinált semmit), vagy pedig kezeljük őt fogyatékos kisgyerekként, aki nem ura a saját életének és "csak úgy megtörténnek vele a dolgok", ő nem tehet semmiről, mindig ő az áldozat.
2021. aug. 5. 22:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#12 Arról az állapotról beszélsz, amikor már felismerte az illető, hogy bántalmazó kapcsolatban él. Sokaknak akkor jön el a felismerés, amikor már közös hitel, gyere van. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nekem hamarabb leesett a tantusz.

Én sokáig nem is vettem észre, hogy áldozat vagyok, pedig durván visszaélt a szeretetemmel, jóindulatommal. Sőt, magát helyezte áldozat szerepbe, akivel kitolnak a szülei, kitol vele a csúnya, gonosz főnök, a tanárok, mindenki. Azt már nem vette be a gyomrom, amikor engem vont felelősségre valamiért, amit ő rontott el egy személyben. Ha esetleg olyan történt, hogy nem kívántam a szexet, és visszautasítottam, akkor hisztiket vágott le, hogy úgy érzi, nem szeretem, nem kívánom, OLYAN, MINTHA KITÉPNÉK A SZÍVÉT A HELYÉRŐL (teátrális) és különben is, egy kapcsolatban ez a dolgom. Azt vettem észre csak, hogy sosem volt jó kedvem, vagy csak nagyon ritkán, és állandóan fáradt voltam, majd' elaludtam úton, útfélen. Hiszen minden energiámat arra fordítottam, hogy az ő apró-cseprő gondjait is megoldjam, miközben kizsákmányolt.

2021. aug. 5. 22:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Amit első is mondott: van egy pszichológiai jelenség, amit az igazságos világba vetett hitnek hívnak, gyakorlatilag az a lényege, hogy mivel szeretünk kontroll alatt tartani mindent, és nem akarjuk felfogni, hogy a jó emberekkel (akár még velünk is) történhetnek rossz dolgok, ezért kitaláljuk, hogy ha valakivel jó dolog történik, biztos megérdemli, és ha rossz, azt is, hiszen így megtartjuk a kontroll és az igazságosság illúzióját. Szóval az, hogy "aki bántalmazó kapcsolatban van, az hülye, nem veszi észre a jeleket, kiprovokálta" azt jelenti, hogy "ha én észreveszem a jeleket, nem vagyok hülye, és nem provokálom a páromat, nem fog bántalmazni." Viszont a bántalmazás nem így működik, és nagyon sokan nem tudják, hogy milyen durva pszichológiai folyamatok mennek végbe egy ilyen kapcsolatban, és hogy milyen fokozatosan, szinte észrevehetetlenül tudnak fokozódni a dolgok.
2021. aug. 6. 03:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!