Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lángolás elmaradása?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Párommal már több mint 10 éve vagyunk együtt, ebből 3 éve élünk együtt. A minap rakerdeztem nála mi a baj, mert nem olyan volt mint általában, aztán mondta, hogy pár napja úgy érzi, hogy ellaposodott a kapcsolatunk, minden olyan megszokott már, az egyik része még kötődik hozzám, a másik nem, hiába mondtam neki hogy a szerelem a lángolás atalakul szeretetté ő azt mondta, hogy pont ezt nem akarja és hogy már nem érzi azt a szikrát ami köztünk volt... nem tudom mi tévő legyek...

2021. júl. 28. 15:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj csak ezzel, persze nem ismerem a kapcsolatotokat, hogy mi például rengeteg mindent csináltunk együtt, az exem mégis így érzett. Eleve, mivel fiatalon jöttünk össze, évekig együtt sem éltünk. Így, ha találkozni akartunk, randiztunk, programoztunk. Ez az összeköltözés után sem változott. Hétköznap csak egy rövid csavargas a közelben (normafa, Budai vár, citadella, rakpart, harmashatarhegy, stb-stb, rengeteg "titkos" helyet is felfedeztunk), vagy egy mozi, színház,múzeum, vacsora valahol. Hétvégén meg hosszabb kirándulás, biciklizés. Évente 1 hosszabb tengerparti na nyaralás +2-3 hosszúhétvége, akár külföldön, akár belföldön. Wellness, aktív pihenés, külföldi városlátogatás. Szexben is tudtunk mindig valamit újítani, ezekről a vágyainkról is nyíltan beszéltünk. Szóval minden fényezés nélkül elég mozgalmas kapcsolatunk volt, rengeteg élménnyel, ami után rettenetes volt a szakítás. De az exem ennek ellenére úgy érzett, mint a párod, kérdező. Ha ti kevesebbet kalandoztok, akkor valóban opció lehet, hogy ilyesmit bedobtok, de az exemnek ennyi sem volt elég, így is laposnak találta. Az a helyzet, hogy lehet akármilyen izgalmas egy kapcsolat, évek után maga a személy nem tud pluszt nyújtani, és ilyenkor hiába feszül meg a másik, nem fog menni.

Ettől függetlenül javaslom, hogy próbáljatok beszélni az igényeiről, de szerintem innen már nehéz visszajönni. Hiszen ha annyira akarna, akkor ő is kitalálhatott volna valamit, amivel felpezsdíti a kapcsolatotokat, anélkül, hogy a tudtodra adta volna, mi játszódik le benne.

2021. júl. 28. 17:00
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Az a helyzet, hogy lehet akármilyen izgalmas egy kapcsolat, évek után maga a személy nem tud pluszt nyújtani, és ilyenkor hiába feszül meg a másik, nem fog menni."

szerintem itt elég sokat számít a személyiség. olyan emberek, akik törekednek a fejlődésre, akik nyitottak az új felfedezésére, nemcsak kifelé, hanem saját magukban is, azok sok év után is képesek újat hozni, azoknál kevésbé fenyeget, hogy x év után kívülről-belülről teljesen kiismerted és mint személy nem tud újat nyújtani, mert már nem az a személy, akivel eredetileg összejöttél (és itt most a szó jó értelmében értve).

2021. júl. 28. 17:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
mármint: azért tud újat nyújtani, mert már nem igazán az a személy, akivel x évvel ezelőtt összejöttél.
2021. júl. 28. 17:11
 14/22 anonim ***** válasza:
Persze, ebben igazat adok. Nyilván mi is fejlődtünk az évek során, pláne én, aki akkor még egy érettségiző tini volt. Viszont szerintem az alapvető emberi tulajdonságok, adottságok, mind külsőleg - belsőleg azért nem változnak folyamatosan olyan mértékben, hogy ez egy állandósult löketet, pluszt adjon, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Sajnos szerintem a tényeken nem változtat, mert a kezdetleges tűz alább hagy, akármennyi arcát is ismered meg a párodnak évek alatt. Ez szerintem hozzáállás kérdése is, mert én például olyan vagyok, mint a kérdező, és nekem tökéletesen megfelelt az a "nyugodt megszokás", hogy ismerem már a társamat, tudom, hogy mit tud nyújtani, tudom, hogy működünk együtt, még akkor is, ha nem azzal a kezdetleges lángolással rajongok már érte. Valakinek viszont kell ez az érzés, vágyik rá, ezt meg közel 10 éves kapcsolatban ugyanaz a személy nem tudja már megadni, akárhogy is szépítjük a dolgokat. Aki erre vágyik, az sajnos előbb - utóbb menni is fog. Nálunk az első ilyen mélypontnál még visszajött a "tűz", de ehhez az "kellett", hogy egy időre szétmentünk.. Utána azt mondta, hogy szerelmesebb, mint valaha. Ennek nagyon örültem, de egy év után ugyanott kötöttünk ki, szóval kár volt belemennem az újrakezdésbe. Igazából onnantól már bennem volt a félsz, hogy nem vagyok elég jó, főleg az utolsó hónapokban. Ott már éreztem, hogy ő már teljesen elengedte, semmi energiát nem is rak a kapcsolatba, neki minden mindegy. Szóval én még mindig azt mondom, hogy ehhez egy őszinte beszélgetés kell és akarnia kell a másiknak, mert az a legcsúnyább, ha hagyják, hogy erődön felül is megfeszülj, de hiába, ha lélekben a másik már nincs ott.
2021. júl. 28. 18:37
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A lángolás már rég elmúlt mindkettőtöknél. Olyankor szokott hirtelen feltűnni a hiánya, amikor valaki más iránt fellobban. Ez nem jön csak úgy a semmiből, főleg nem 10 év után. A lángolós korszakot az ember 2-3 év körül elgyászolja. 10 év után akkor jönnek ilyen érzések, amikor már ott a harmadik.
2021. júl. 28. 22:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Ez a szünet dolog hogyan működik? 3 hónap különlét elég kellene hogy legyen? Addigra csak tisztába jön azzal hogy mit akar... egyébként köszönöm, hogy ilyen sokan időt szántatok rá, hogy válaszoljatok és leirtátok a tapasztalataitok.
2021. júl. 29. 14:04
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ő ezt így kimondta. Egy kapcsolathoz ketten kellenek, egyedül tök mindegy, mit csinálsz. Ha ő nem teszi oda magát, hogy feldobjátok, akkor egy új felé fog nyitni. Aztán majd azt is megunja és így tovább.
2021. júl. 29. 14:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. A szünet dolog sehogysem "működik"... Nálunk is szakításnak indult, nem tudatos szünetnek. Csak aztán hiányoztunk egymásnak és észbe kapott, én meg hülye mód visszafogadtam.. A problémákat ha együtt nem tudjátok megoldani, akkor külön sem. Gondolom nálunk is csak azért "működött", mert egy időre elveszített, aztán mikor visszakapott, talán újraéledt benne átmenetileg a dolog. Az a baj, hogy ez a lángolás nagyon nem állandó állapot, aki ezt üldözi, csak ez neki a szerelem, az hosszútávon szerintem boldogtalan lesz, mert én nem hiszem azt el, hogy valakik 10+ év után is ugyanolyan gyermeki, lángoló és rózsaszín ködös szerelemmel szeretik egymást, mint az elején. Valaki ezt elfogadja, valaki nem. Valakinek ha ez hiányzik, megbélyegzi azzal a kapcsolatot, hogy rossz. Elmúlt, kihűlt, vége. Te ezt sajnos nem fogod tudni egyedül megoldani. Vagy hajlandó dolgozni értetek még a párod, vagy nem. Ez most javarészt rajta áll.. Neki kéne beszélnie az érzéseiről, vágyairól és hogy hajlandó-e még energiát tenni a kapcsolatba.
2021. júl. 29. 15:34
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha kell egy kis lángolás

[link]

2021. júl. 30. 15:25
 20/22 A kérdező kommentje:
Kiderült..van egy 3.
2021. aug. 13. 03:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!