Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Működőképes lehet így egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működőképes lehet így egy kapcsolat - szabadidő kérdés?

Figyelt kérdés

Most fejeztem be az egyetemet, szeptembertől kezdek életem első komolyabb munkahelyén 40 órában, H-P, átlagos munkarendben (8/9-17 h).

A barátom ezzel szemben edzőként dolgozik, szintén hétfőtől vasárnapig(!!), 12-19 óráig tart a munka minden hétköznap, ezen kívül hétvégén is van 2-3 meccs (mindig vasárnap és szombat is, random időpontokban, és egy meccs kb 4-5 óra elfoglaltságot jelent neki edzőként). Ráadásul most fog egy olyan mesterkepzest nappali tagozaton elkezdeni (ugye nála a hétvégi munka miatt a levelező nem játszik), amihez amúgy nem annyira ért, mert sok benne a matek, penzugy (sporttal kapcsolatos bsc-je van). Mondta, hogy majd én segítek neki (gazdasági szakon végeztem), mondom király :D

Őszintén, én valahogy abszolút nem látom kettőnk időbeosztásában a metszetet, pláne hogy egy nappali tagozatos képzésen azért a terhelés is nagy. És ebben az is nehezítő tényező, hogy nekem nagyon fontos az (minőségi) együtt töltött idő, és azt érzem, erre nem lesz lehetőség.

Szeretjük egymást a barátommal, de én úgy érzem, hogy az én életem most az egyetem után végre rendeződik, lesz fizetésem, fix időbeosztasom, és nekem már arra lenne szükségem, hogy ezek mellett kialakuljon egy dinamikus párkapcsolatom is, nem ilyen heba-hoba összevisszasag... Én is voltam egyetemista, tudom milyen egyetemistanak lenni, és hát nem tudom, hogy fog neki eleve beférni a meló... Nem hogy én. :/

Nagyon magam alatt vagyok...

Mit gondoltok? Ti hogy látjátok ezt kívülről? Lehet én reagálom ezt túl, mert aggódom, és nem kéne ezen rágódni...

2021. júl. 24. 10:49
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, fontos-e, de 24 éves nő vagyok...
2021. júl. 24. 10:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát a leírtak alapján én se értem, hogy akarja összehozni. 😅 Dolgozni, bejárni egyetemre, tanulni vizsgákra és veled is kellő mennyiségű időt együtt tölteni. Én egyedül vagoyk, de 9-5 munka mellett se tudom rávenni magam egy másoddiplomára levelezőn jelenleg, mert semmi szabadidőm nem maradna. Le kéne ülnötök, hogy a párod hogyan képzeli ezt el. Én is "aggódnék" a helyedben egy picit, de hátha Ő megnyugtat majd.
2021. júl. 24. 10:54
 3/14 A kérdező kommentje:

2-es: csak sablonokat mond, hogy igyekezni fog meg ilyesmi..

Nyilván a szándék a fontos valahol, de attól még nem feltétlenül vagyunk előrébb időbeosztásban...

És tudom, fiatal vagyok még, de nyilván azért 24 évesen már olyan kapcsolatban nem akarok benne maradni, ami csak a másikhoz való alkalmazkodasról szól.. Mert nem tartom egészségesnek ezt a dolgot. :/

2021. júl. 24. 10:58
 4/14 A kérdező kommentje:
Meg kb az óráira sem fog tudni bejarni ilyen időbeosztás mellett... És ez sem esik jól, hogy majd én korrepetálhatom. Persze, ha valahol elakad, segítek neki, de azért nem minden héten... Örülök, hogy végre végeztem az egyetemmel, meg eleve főleg matekból sok mindenre már én sem emlékszem.. Mondtam, hogy azért arra ne alapozza a diplomáját, hogy majd én segítek neki... Mert nem is biztos, hogy mindenben fogok tudni.
2021. júl. 24. 11:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

És a párod hány éves? Az, hogy igyekezni fog, az elég semmitmondó. Legalábbis a másik megnyugtatására nem alkalmas, úgyhogy érthető, hogy aggódsz, és neki is be kéne látnia, hogy a nyugalmad érdekében elő kéne állnia valami tervvel.

Leírtak alapján kicsit azt veszem ki, hogy saját magát helyezi előtérbe és ahogy írtad is, arra alapoz, hogy majd te támogatod ez idő alatt. Kérdés, hogy mennyire stabil a kapcsolat és mennyire akarsz ebbe belemenni.

2021. júl. 24. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Bator, ha ekkora lemondast var toled. Mert itt neked kell lemondani kvazi mindenrol, o meg orulni fog, ha lyuk van a seggen. Nem sok tartalom lesz ebben a parkapcsolatban, leginkabb az egyutt szenvedes lesz az oosszetarto ero. Az elejen. Aztan belefaradtok jo esellyel. En ezt azert kozolnem vele, hogy ne szamison faklyas menetre es legyen benne a talonban, hogy koztetek vege lesz mindennek. Talan jobban atgondolja, hogy a sok egymas nem kompatibilis cel kozul melyik a fontos.
2021. júl. 24. 11:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Mindketten 24 évesek vagyunk, ő is. Ráadásul ezért az edzői dologért nettó 180-at keres, hétvégi munkával stb. Mondtam neki, hogy értem, hogy ez az élete, de azért erre full nem lehet alapozni (pláne, hogy már az összeköltözést is emlegette, mint egy lehetséges megoldást.. Mondom oké, és milyen pénzből???). Ő kb annyit keres, mint egy közalkalmazott, én valamennyivel többet fogok, de basszus, most kezdek dolgozni szeptemberben, jó lenne picit gyűjteni is... Nem az első fizumat albira kidobni.
2021. júl. 24. 11:13
 8/14 A kérdező kommentje:
Picit kezdem azt érezni, hogy nekem kell őt korrepetalni, nekem kell finanszírozni a közös dolgokat... Most pl annyira le volt égve, hogy az utóbbi pár programot, meg a gumit én fizettem kettőnk helyett... Mert vannak tartozása is, diakhitel meg a szüleinek törleszti az autója árát. És közben nekem van vmi zsebpenzem, meg alkalmi diákmunkak most őszig... És picit furcsa ez a helyzet.
2021. júl. 24. 11:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Látom az érveidet és én személy szerint nem maradnék ilyen ember mellett, inkább keresnék mást, de azt már csak te tudod, hogy az érzelmi kötődés az mennyire erős részedről, mennyire szereted őt.
2021. júl. 24. 13:33
 10/14 anonim ***** válasza:

a diplomád hányas lett? (nem tartozik szorosan ide, csak én is most végeztem)

szerintem ez nehéz lesz, főleg azt érzem a soraidon, h. terhedre van a párod, segítesz neki, de ímmel-ámmal, és ne nagyon kelljen, kölcsönadsz, de nem szívesen... szval kicsit úgy hangzik, mint ha már amúgy az idegeidre menne, és semmi kedved nem lenne hozzá, de azért szakítani sem akarsz.

ha lesz mesterdiplomája, a fizetése is több lesz, és ő is rengeteget vállal ezzel.

24 évesen beülni nappalira, hétvégén még tanulni és melózni...

2021. júl. 24. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!