Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az,hogy a "barátnőm /barátom nem engedi" ? Ha mégis megteszed mi történik?
Sokszor olvasom itt is, baráti körben is elhangzik, mindig harmadik (nem ott lévő személyről),hogy a párja nem engedi. Miért vannak sokan korlátozó emberrel??
Kérdés elméleti.
Elméleti és példával illusztrált válaszokat is várok. Tehát mit nem engedett a párod és ha megtetted mi volt a büntetés? De az is érdekel, hogy volt e olyan ,amit szó nélkűl hagytál és rossz vége lett, pedig szíved mélyén tiltottad volna.
10es erre gondoltam én is. De ha ellenkező nemű barátokkal nem enged találkozni, vagy a hobbimat űzni vagy bármi társadalmilag normális dolgot akkor szerintem nem gond ha elhagy.
Amit a hetes ír az elvileg kapcsolat alapja.
Ha meg valakinek élete főnyereménye a párja elfogadja vele együtt, hogy mi zavarja. Nem jut el a tíltásig a dolog, mert a párja iránti tiszteletből kompromisszumot vállal.
Én is olyan kontextusban hallom, hogy nem engedi, hogy ott hagyd/elválj tőle.
Vannak extrém esetek, például öngyilkossággal való fenyegetőzés, zaklatás esélye, verés, meztelen képek közzététele, elküldése ismerősöknek, befeketítés a főnök előtt, stb.
Illetve van az a kategória is, aki mindent ígér, szerelmet vall, érzelmileg zsarol, amikor el akarják hagyni, és ezért folyamatosan megenyhül a másik. Ekkor viszont még ő is reménykedik, hogy most tényleg megjavul a párja. (Lelövöm a poént: nem fog.)
A válás egyébként speciális eset, mert oké, van szabad akarat, de el lehet húzni a tárgyalásokat. Ezt tette apám is. Jó, ez 10 éve volt, azóta változhatott a törvény vagy jogszabály, ami ide vonatkozik, de emlékszem, hogy az első két tárgyaláson nem volt hajlandó aláírni a papírt. A harmadik tárgyaláson történt meg a válás, amikor már mindkét félnek tanúkat kellett vinnie, de már az ő beleegyezése nélkül is kimondhatták. Ez amúgy érdekes házasság volt, mert nem nagyon volt közös vagyonuk, de akinél van, ott még nehezebb lehet egy válás. Szintén nehezebb, ha nincs támogatói bázisa valakinek, mint pl. anyámnak ott voltak a nagyszüleim és a barátnői. Nem véletlen, hogy általában(!) azok kötnek ki bántalmazó kapcsolatban, és maradnak is benne nagyon sokáig, akik nem funkcionális családból jöttek, illetve nem rendelkeznek széles baráti körrel.
Hat nekem pl exem nem engedte h telefonomon akarmi legyen ahol masokkal tudok beszelni (meg lanyokkal se😅) pl facebook,messenger,instagram
Es ha megis beleptem elvette a telefonom letorolte es ha megprobaltam visszavenni tole akkor utott😀
De kb 3 napja tartott ez a hulyesege fogtam magam es otthagytam halistennek utana nem zaklatott
17-es. Nem ez nem normális. Mi az, hogy nem engedi? Felnőtt ember vagy nem?
Ez inkább a bizalom hiánya, és itt neki van baja saját magával.
De nálad is van gond, ha szerinted ez normális.
De gondolom, akkor te sem engeded el őt bulizni, haverozni, nem engeded feszülős felsőben járni vagy ilyesmi?
Na pont erről beszèlek, amit a 17 ír.
Te se vagy száz, ha neked ez belefér.
Itt a barátod igenis egy önző kis görcs.
Nemcsak neki, neked is segítség kell, mert nulla az önbecsülésed.
17 vagyok nem tehetek rola az en szemembe nem ferfi aki mindent megenged 🤷♀️
Nem mondom h en kovetendo pelda vagyok de miert hazudjak ha egyszer igy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!