Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hívő fiatalok, mi a véleményetek az összeköltözésről házasság előtt?
A 86 éves nagynénikém véleményét mondanám el, aki diakonissza akart lenni.Ő valóban nagyon vallásos és igaz hívő,de támogatja a házasság előtti összeköltözést.Szerinte igenis próbálják ki egymást a fiatalok, hogy megy e együtt, mert ha a házasság szent kötelékébe lépnek,azt tegyék úgy, hogy tudják, menni fog.Vállaljanak felelősséget, szóval nem az ész nélküli összeköltözést érti alatta,hanem ha 2 kereső, dolgozó ember döntése ez.Ne essen meg az,hogy 2év múlva elválnak, mert nem tudtak együtt élni,nem bírták egymást elviselni.Régen nem lehetett a váláshoz menekülni,az volt és kész, de ma, mikor annyi a válás,igenis legyen felelősségteljes és életre szóló.
22l
Szerintem a túl korai összeköltözés legnagyobb veszélye éppen az, hogy nem ismerem meg a másikat eléggé. Ez nagyon furán hangzik, de tapasztalatból állítom, hogy ha nem vagy elég érett és a pároddal túl szorosan élsz együtt, állandóan egymás mellett vagytok, akkor elvész az életedből az az idő, amikor egyedül vagy, függetlenül tudsz gondolkodni a kapcsolatodról, a társadról. Én egy kollégiumban laktam a barátnőmmel néhány évig, és, bár hivatalosan nem laktunk egy szobában, szinte folyton együtt voltunk. Ez akkor jó érzés volt, de nagyon bezárkóztam a kapcsolatba, és kettesben lévén nem kerültünk olyan változatos élethelyzetekbe, ahol kibuktak volna a különbségeink, és ha ki is buktak, azt a testi kontaktus (nem feküdtünk le, de majdnem...) elfedte. Hosszú idő után tudtunk csak szakítani, pedig előbb kellett volna.
Nálatok lehet, hogy más a helyzet, ha már dolgoztok és külön laktok. Szerintem nem gáz, ha összeköltöztök, ha elég érettek vagytok hozzá, vagyis a kapcsolatotokat együtt lakva is józanul és keresztényi módon tudjátok folytatni. De ha így van, akkor már össze is hézasodhatnátok lassan...
Szia!
Nem tudom,aktuális-e még a kérdésed,de azért válaszolok,hátha még tudok segteni.
Szóval,ezen a nyáron pont ebben a dilemmában voltunk a Kedvesemmel. (Mindketten hívők vagyunk,és másfél éve vagyunk együtt.) Ez év szeptembertől lett lehetőségünk összeköltözni, és sokat beszélgettünk róla, jót tenne-e a kapcsolatunknak, előre felé vinne-e minket és nem hátra felé. Abban maradtunk,hogy ez igazán csak rajtunk múlik,hiszen minden kapcsolat más-és más...lehet,hogy valakiknél nem ér jó véget az összeköltözés,másoknál viszont nagyon is. Az is fontos,hogy az ö.költözés előtt milyen szinten álltok,milyen a mélysége és minősége a kapcsolatotoknak. Az nem jelent semmit,ha időnként problémátok akad,a lényeg,hogy tudjátok azokat megoldani! Ha ez a problémamegoldó képességetek megvan,akkor igazából szerintem nincs akadálya a költözésnek. Mi ez alapján döntöttünk úgy,végülis,hogy lépünk,és költözünk. Immár 3 hónapja lakunk együtt.Nem túl sok,de tapasztalatokat már le tudok vonni. Fontos tudnod,hogy szerintem teljesen más ez az együtt lakás,és teljesen más lesz a házasságban együtt élés. Hasonló a kettő,de mindkét élethelyzet más más problémákat hoz magával.
Akkor a véleményem az együtt lakásról: vannak előnyei és hátrányai is, de mondom,mindez a mi kapcsolatunkban alakul így. A tiétek lehet,hogy teljesen más. Amiért jó így, hogy minden nap együtt alszunk el,és együtt ébredünk(jó esetben:)). Ez hihetetlen biztonságérzést tud adni,és békés álmokat. Meg tudjuk beszélni az eltelt napot,tudjuk értékelni,tudunk együtt imádkozni,elmélkedni. Naprakészebbek vagyunk egymás programjaiból (De ez a megfelelő kommunikáción múlik!!!). Könnyebben tudunk kedveskedni a másiknak, könnyebb meglepni is a másikat(kivételes esetekben nehezebb:)). Ha gondja van a másiknak,közelebbről tudunk támaszt nyújtani.
Hátrányok: két hátrányát látom,ez pedig a megszokás,és az ebből adódó ellustulás egymással szemben. De hangsúlyozom:csakis rajtatok múlik,hogy mennyire engeditek ezt. De mindenkinél fenn áll a veszélye. Tudatosan dolgoznotok kell rajta,hogy ne egymás mellett éljetek,hanem EGYÜTT egymással!!!
Mi, a Kedvesemmel úgy gondoljuk, hogy ha tudatosan építjük a kapcsolatunkat, és azon igyekszünk, hogy az pozitívan fejlődjön,akkor el fogunk tudni jutni a házasságig függetlenül attól,hogy együtt élünk vagy külön. A házasság abszolút nem az összeköltözés vagy nem összeköltözésen múlik,hanem RAJTATOK! Remélem,tudtam segteni!:) Sok erőt kívánok,és hogy kísérje Isten áldással a kapcsolatotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!