Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hívő fiatalok, mi a véleményet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hívő fiatalok, mi a véleményetek az összeköltözésről házasság előtt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 26. 23:16
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az Egyház tiltja, pont ezért is kérdeztem. A "lakva ismerni meg a másikat" szintén tudom, ezzel nem mondtok újat, tényleg az érdekelne, hogy aki esetleg hívőként él együtt a párjával az hogyan éli meg és hogy hogyan harcoltátok ezt meg, hogy összeköltözés vagy nem öszeköltözés. Szóval a "ma már szinte kötelező összeköltözni" szövegen és az egyházi parancsok ismertetésén kívül (mert ezek egyike sem újdonság) van valakinek használható tapasztalata esetleg?
2010. aug. 27. 15:55
 22/25 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem vagyok hívő, szüleim sem azok, de anyukám szülei nagyon vallásosak voltak egész életükben. Mamám sokat mesélt a fiatalkoráról, és mostanság olyanokat mesélt erről a dologról, hogy: ő nagyon fiatal volt, 20-21 éves, mikor megismerkedett papámmal. Össze is költöztek egy kis idő után, még házasság előtt, szex is volt (legalábbis szerintem, ezt nem kötötte az orromra), jobban megismerték egymást, mielőtt "végleg összekötötték életüket isten színe előtt", így biztosak voltak a dolgukban. Bár mamám szerintem soha nem ragaszkodott annyira szigorúan az egyház szavához, elég modern mama. Szerintem mindegy, hogy vallásos az ember vagy nem, összeköltözni célszerű a házasság előtt pár évvel, mert tényleg csak úgy ismered meg igazán a másikat. Ha esetleg később derül ki valami hiba, amit nem tudtok feldolgozni, akkor nagyon sok problémátok lesz: veszekedés, válás, hercehurca, jog, ügyvédek, és persze a dolog, hogy isten kötelékét széttépitek...
2010. aug. 29. 18:56
 23/25 anonim ***** válasza:

A 86 éves nagynénikém véleményét mondanám el, aki diakonissza akart lenni.Ő valóban nagyon vallásos és igaz hívő,de támogatja a házasság előtti összeköltözést.Szerinte igenis próbálják ki egymást a fiatalok, hogy megy e együtt, mert ha a házasság szent kötelékébe lépnek,azt tegyék úgy, hogy tudják, menni fog.Vállaljanak felelősséget, szóval nem az ész nélküli összeköltözést érti alatta,hanem ha 2 kereső, dolgozó ember döntése ez.Ne essen meg az,hogy 2év múlva elválnak, mert nem tudtak együtt élni,nem bírták egymást elviselni.Régen nem lehetett a váláshoz menekülni,az volt és kész, de ma, mikor annyi a válás,igenis legyen felelősségteljes és életre szóló.

22l

2010. aug. 29. 21:15
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem a túl korai összeköltözés legnagyobb veszélye éppen az, hogy nem ismerem meg a másikat eléggé. Ez nagyon furán hangzik, de tapasztalatból állítom, hogy ha nem vagy elég érett és a pároddal túl szorosan élsz együtt, állandóan egymás mellett vagytok, akkor elvész az életedből az az idő, amikor egyedül vagy, függetlenül tudsz gondolkodni a kapcsolatodról, a társadról. Én egy kollégiumban laktam a barátnőmmel néhány évig, és, bár hivatalosan nem laktunk egy szobában, szinte folyton együtt voltunk. Ez akkor jó érzés volt, de nagyon bezárkóztam a kapcsolatba, és kettesben lévén nem kerültünk olyan változatos élethelyzetekbe, ahol kibuktak volna a különbségeink, és ha ki is buktak, azt a testi kontaktus (nem feküdtünk le, de majdnem...) elfedte. Hosszú idő után tudtunk csak szakítani, pedig előbb kellett volna.

Nálatok lehet, hogy más a helyzet, ha már dolgoztok és külön laktok. Szerintem nem gáz, ha összeköltöztök, ha elég érettek vagytok hozzá, vagyis a kapcsolatotokat együtt lakva is józanul és keresztényi módon tudjátok folytatni. De ha így van, akkor már össze is hézasodhatnátok lassan...

2010. aug. 29. 21:50
 25/25 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom,aktuális-e még a kérdésed,de azért válaszolok,hátha még tudok segteni.

Szóval,ezen a nyáron pont ebben a dilemmában voltunk a Kedvesemmel. (Mindketten hívők vagyunk,és másfél éve vagyunk együtt.) Ez év szeptembertől lett lehetőségünk összeköltözni, és sokat beszélgettünk róla, jót tenne-e a kapcsolatunknak, előre felé vinne-e minket és nem hátra felé. Abban maradtunk,hogy ez igazán csak rajtunk múlik,hiszen minden kapcsolat más-és más...lehet,hogy valakiknél nem ér jó véget az összeköltözés,másoknál viszont nagyon is. Az is fontos,hogy az ö.költözés előtt milyen szinten álltok,milyen a mélysége és minősége a kapcsolatotoknak. Az nem jelent semmit,ha időnként problémátok akad,a lényeg,hogy tudjátok azokat megoldani! Ha ez a problémamegoldó képességetek megvan,akkor igazából szerintem nincs akadálya a költözésnek. Mi ez alapján döntöttünk úgy,végülis,hogy lépünk,és költözünk. Immár 3 hónapja lakunk együtt.Nem túl sok,de tapasztalatokat már le tudok vonni. Fontos tudnod,hogy szerintem teljesen más ez az együtt lakás,és teljesen más lesz a házasságban együtt élés. Hasonló a kettő,de mindkét élethelyzet más más problémákat hoz magával.

Akkor a véleményem az együtt lakásról: vannak előnyei és hátrányai is, de mondom,mindez a mi kapcsolatunkban alakul így. A tiétek lehet,hogy teljesen más. Amiért jó így, hogy minden nap együtt alszunk el,és együtt ébredünk(jó esetben:)). Ez hihetetlen biztonságérzést tud adni,és békés álmokat. Meg tudjuk beszélni az eltelt napot,tudjuk értékelni,tudunk együtt imádkozni,elmélkedni. Naprakészebbek vagyunk egymás programjaiból (De ez a megfelelő kommunikáción múlik!!!). Könnyebben tudunk kedveskedni a másiknak, könnyebb meglepni is a másikat(kivételes esetekben nehezebb:)). Ha gondja van a másiknak,közelebbről tudunk támaszt nyújtani.

Hátrányok: két hátrányát látom,ez pedig a megszokás,és az ebből adódó ellustulás egymással szemben. De hangsúlyozom:csakis rajtatok múlik,hogy mennyire engeditek ezt. De mindenkinél fenn áll a veszélye. Tudatosan dolgoznotok kell rajta,hogy ne egymás mellett éljetek,hanem EGYÜTT egymással!!!

Mi, a Kedvesemmel úgy gondoljuk, hogy ha tudatosan építjük a kapcsolatunkat, és azon igyekszünk, hogy az pozitívan fejlődjön,akkor el fogunk tudni jutni a házasságig függetlenül attól,hogy együtt élünk vagy külön. A házasság abszolút nem az összeköltözés vagy nem összeköltözésen múlik,hanem RAJTATOK! Remélem,tudtam segteni!:) Sok erőt kívánok,és hogy kísérje Isten áldással a kapcsolatotokat!

2011. nov. 20. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!