Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hívő fiatalok, mi a véleményet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hívő fiatalok, mi a véleményetek az összeköltözésről házasság előtt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 26. 23:16
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak köszönöm!
2010. aug. 26. 23:21
 12/25 A kérdező kommentje:

Bocsánat, a 23.20-nak.

Miért ne olvasnának? Én is hívő vagyok, fiatal és olvasgatok. Nincs 8-kor takarodó:)

2010. aug. 26. 23:22
 13/25 anonim ***** válasza:

Bár én nem vagyok nagyon hívő, de vannak ismerőseim akik igen. Ők butaságnak tartják az összeköltözést (ők csak házasság után tervezik), de szerintem "lakva" jobban meg lehet ismerni a másikat. Így ha valamiben nem jöttök ki az legalább ott, hamar kiderül és nem jár egy csomó válási macerával.

:-)

L

2010. aug. 26. 23:23
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi! Látjátok, lehet értelmesen is válaszolni:)
2010. aug. 26. 23:23
 15/25 anonim ***** válasza:
én hívő fiatal vagyok de dogmázást is nélkülözve elmondanám mi a gond vele szimpla egyszerű ember szemével:anyagilag nem éri meg.Gondolom 18-huszonegynehány éves emberkékről van szó akik még tanulnak vagy éppen hogy helyezkednek a munkaerőpiacon.Hogy szedik össze csak a reszit,vagy albérletet?Én meglepődtem hogy az 5éves érettségi találkozómon furcsán néztek rám hogy nem költöztem el otthonról és nem élek együtt egy csajjal.Én meg őket néztem hülyének mert képesek voltak csak azért baromi sok diákhitelt felvenni hogy az egyetemen azt mondhassák hogy a csajommal/pasimmal élek már együtt
2010. aug. 26. 23:38
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem, már mindketten dolgozunk jópár éve. Mindketten külön élünk (mármint nem a szülőkkel), egyikünket sem a szülők tartanak el, szóval ez nem szempont. Így más a véleményed?
2010. aug. 26. 23:40
 17/25 anonim válasza:
48%
az én véleményem az hívő fiatalként, h Isten választja ki neked a megfelelő embert házastársként, és nem kell házasság előtt összeköltözni vele, csak azért mert "lakva ismerszik meg az ember". ha azzal az emberrel vagy együtt, akit Isten választott számodra, akkor működni fog a házasság lakva-megismerés nélkül is. (ha ezért gondolkodsz/gondolkodtok összeköltözésről)
2010. aug. 27. 00:15
 18/25 anonim ***** válasza:
igen így más a véleményem
2010. aug. 27. 00:18
 19/25 anonim ***** válasza:

szerintem, ahogy irod, hogy mindketten dolgoztok meg már nem éltek otthon, akkor semmi akadálya annak, hogy össze költözzetek, még ha nem is házasodtatok össze. szerintem jobb elöbb megtudni, hogy milyen a srác, még mielött össze házasodna az ember, mert csak akkor tudjátok megismerni egymást úgy igazán, ha együtt éltek..de ha lagzi után költözik össze az ember, és aztán jön rá, hogy kit is vett el/kihez ment férjhez, akkor már a válás picit bonyolultabb dolog. igy pedig ha nem megy, akkor mindenki különköltözik és ennyi volt az egész.

szóval hajrá. sok sikert vele és sok boldogságot.

20/L

2010. aug. 27. 01:14
 20/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ha tényleg bízol Istenben, hiszed, hogy Ő tudja ki a hozzád illő partner. Így nem kell összeköltözni ahhoz, hogy megismerd. A biblia egyértelműen tiltja a házasság előtti nemi nemi életet! De erről persze neked kell döntened. Én szerintem ha a bibliát vesszük alapul, nem szabadna esküvő előtt... de neked kell eldöntened.
2010. aug. 27. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!