Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudtok teljesen megbocs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudtok teljesen megbocsátani ha megbánt a párotok? Nekem nem sikerül.

Figyelt kérdés

Több éve vagyunk együtt, így is tervezzük a jövőnket, próbálunk haladni, házra gyűjteni majd esküvő stb.

Viszont csinált valamit, amit én nem tudok hova tenni és könnyen elfelejteni.

Tudom, kicsit felszínesnek tűnik de én nem szeretem ha egy kapcsolatban a felek ellenkező neműnek lájkolgatnak. Nyilván nem a haveri körre gondolok, azzal semmi gond sincs ha egy kedves ismerősnek tetszik a kèpe. Ennek hangot is adtam már rég, hogy nem szeretnèm ha ő ezt tennè, engem sèrt.

Lehet nem mindenki így fogja fel,de legtöbbnek az jön le a lájkból, hogy kimutatod neki tetszik amit látsz. Én is meg barátnőim is ha láttuk,hogy egy kapcsolatban lévő/házas férfi lájkol vagy reagál a sztoriban, szánalmasnak tartottuk, megalázónak a párjára nèzve, aki ott van mellette de tetszik neki más nő arca/alakja, dekoltázsa.

Szóval úgy tűnt ezt megèrtette, majd nemrèg rájöttem, hogy nem lájkol, hanem reagál törtènetekre, gondolván hogy ezt úgysem tudom meg. Úgy éreztem itt megtört bennem valami, nem is maga a tett fájt mert csak egy virtuális semmisèg kène legyen,hanem az hogy kijátszott engem, a hátam mögött mégis folytatta ami sèrt engem mert úgysem tudom meg.

Az van bennem, hogy ezt bármi más dologgal is megteheti, hogy semmibe veszi amit kérek tőle vagy ami bánt engem.

Szinte a szakítás szélén álltam mikor ezt megtudtam, de aztán megbocsátottam, esküdözött,hogy nem olyan szándèkkal tette,nem tetszenek neki stb.

Viszont azóta sem tudom kiverni ezt a fejemből, átverve èrzem magam és ha ránèzek ez jut eszembe,mintha már nem tudnèk úgy bízni benne és olyan őszinte,szoros kötelèket érezni mint eddig.

Egy ilyen mèly megbántást hogyan lehet feldolgozni, telejsen elfelejteni a kapcsolatban,hogy ne ez jusson mindig eszembe?

24n

2021. júl. 4. 12:12
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
88%

26, Hogy számodra mi a megoldás azt nem tudom. Én úgy kezelem ezt, hogy közösen játszmák és bűntudatkeltés nélkül felállítunk élhető játékszabályokat, amik elég megengedőek ahhoz, hogy mindkét fél jól érezze magát bennük hosszútávon, de nem is túl bántóak. Ezeken kívül pedig békén hagyjuk egymást. És mind a két szempont ugyanannyira fontos. Nem ultimate kártya a sértettség előhúzása.

Ha játszmákkal akarsz presszionálni, akkor valójában nem arra készteted, hogy abbahagyja, csak arra hogy ne mutassa meg. Szülőknek szokták mondani azt, hogyha tiltással nevelsz, akkor hazudni tanítasz.

Nem elnyomni kell ezt magadban, hanem éppen felszínre hozni és nyílt lapokkal megbeszélni. Én mindig az "ismerd meg és értsd meg" híve vagyok. Ehhez viszont nagyfokú empátia kell.

Valószínűleg tényleg nem akar ő semmit ezektől a nőktől, csak valamiféle visszacsatolást arra hogy jó pasi vagy másnak is bejönne. Lehet, hogy éppen csak jó érzés neki, ha ezek a lányok visszalájkolják.

Jó eséllyel megvan benne az elköteleződés feléd, mert egyszer sem említed a hiányát a kérdésedben.

Mondok neked egy másik példát erre egy másik szemszögből, hátha így szemléletesebb.

A barátnőmmel kint voltunk strandon és velünk voltak a testvérei, a huga is, aki szingli egy ideje. Látszott a hugán, hogy eléggé kívánós. Nézegette a pasikat a strandon és elkezdte ezeket mondani a nővérének, a barátnőmnek. Rövid idő után már együtt csorgatták a nyálukat a palikra. Sőt, elmentek piáért és el is kezdtek beszélgetni egy sráccal. Nyilván nem a barátnőm kezdeményezte, hanem a huga miatt volt ott, de nem volt ráírva hogy van pasija, szóval ő is kapta a szelet. Én messziről csak azt láttam, hogy pasikkal beszélgetnek. Nekem ez nyilván nem esik jól és piszkálja az egómat, de most legyek rossz fej, hisztizzek ezen és rontsam el a játékukat? Tudom, hogy ez csak játék és nincs mögötte valós szándék. Ritkán is látják egymást mostanában a hugával. Hagytam őket és elengedtem magamban ezt.

Ebben a helyzetben szerintem te is és a legtöbben sértve érezték volna magukat és talán tényleg jogos is lett volna, de mégsem célravezető dolog erre hallgatni. A féltékenység és a sértettség rossz tanácsadó.

2021. júl. 4. 16:53
 32/40 anonim ***** válasza:
28, Éppen hogy volt elég rossz párkapcsolatom ahhoz hogy legyen időm ilyeneken gondolkodni. :D
2021. júl. 4. 16:57
 33/40 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező kérlek ne racionalizáld azt amit az önérzeted súg. Ezzel végül csak magadnak fogsz ártani. Emellett még olvasni is rossz. Az pedig külön elszomorító, hogy mennyi nő csatlakozott ehhez :(.

Komolyan, még olvasni is rossz a manipulációkat amiket a pároddal csináltál. Gyakorlatilag a párod azt csinálhat, amit _te_ megengedetsz. Ez mi már?! Ezt egyébként uralkodásnak hívják, nem párkapcsolatnak.

A 21-es nagyon jót írt. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha nyitok a másik felé, akkor őszinte fülekre találok és előbb-utóbb viszonzásra találok. Persze ez nem működik mindenkinél, mert vannak akiknek az önérzetük túl erős, így csak magukkal foglalkoznak.

30F

2021. júl. 4. 17:34
 34/40 anonim ***** válasza:
61%

"Én nem megtiltottam, hanem szóltam hogy rosszul esik és bánt"

Ez nagyon sok eserben sajnos kevés.

A legfőbb az hogy a párunknak a korrektség BELSŐ motivácioja legyen, es ne a parja miatt tegye csupán, mert ha csak az utobbirol van szo, a belso motivacio attol még nem fog változni. Önmagárol kell hogy szóljon az, hogy ő saját maga, a szabad akaratábol akarjon korrekt lenni egy kapcsolatban es nem "erzelmi zsarolas" hatásara.

A belső motiváciora lehet viszont hatni. Mellesleg nincs jogunk ahhoz hogy a masiknak megmondjuk mit tehet mit nem. Kulonben vagy kenyszernek erzi, es szabadsagvesztesnek a kapcsolatot, hogy nem lehet amit akar, vagy plane dacot - csakazertse- szül. Ez mind pszichologia.

A ráhatásnak a belso motivaciot kell celoznia, azaz azt elérni hogy tudja NEKI miert jo az ha ebben a kapcsolatban korrekt es hű stb.

Amit el lehet érni kulonfele pszichologiai eszkozokkel mint amit irtam is.

Sajnalatos ugyan, hogy ilyenekhez kell folyamodni olyanokat kivaltani a masikbol amik alap kellene hogy legyenek benne, nagyon sok esetben konnyebb inkabb otthagyni a masikat mint nyakunkba venni azt hogy mi tanitjuk arra mi egy kapcsolat, de ha vki szereti a masikat az a nyakába veszi ezt.

2021. júl. 4. 19:29
 35/40 anonim ***** válasza:
23%

"Nálam az a baj, hogy nem tudok úgy tenni,mintha..."

Ez bennem is egy folyamat volt.

Eloszor ki akartam dobni gondolkodtam azon is hogy en is inkorrekt leszek aztan az egeszet leredukaltam szexkapcsolatra!!

Ez utobbival jott el az a pont hogy nem erdekel nem akarok semmot megbeszelni egy f.sz csak az eletemben es majd szép lassan tipli. Ez okozott bennem először "hidegvért".en ezt abszolut elhataroztam.

Es csak neki koszonheto ahogyan ő hozzám állt, allandoan azt ereztetve hogy kellek neki nem akar elvesziteni, alakult bennem ki az, hogy ha csak megjatszva is, (mert ugye nekem ez ez szexkapcaolat),akkor ahogy ő szorakozott velem ugy en is vele megjatszom neki hogy bízom, amugysem hulyeség elvileg mivel pszichologiai elv is.

És lám. Meglepetések értek hogy hatékony..

Es most amiket tapasztalok tole az nekem öröm. Ő okozni akarja azt hogy bizhatok benne. Ő tesz érte. Neki ez számít. Es halad a korrektség útján. Mikozben en ezzel párhuzamban haladok a bizalom útján.

2021. júl. 4. 19:42
 36/40 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletes és hasznos válaszokat irtok!

Persze tudom, hogy nagyon sok mindent amit érzek és néha túlzok, nem előnyös ki is mutatni, engedni hogy magával ragadjon-csak nehéz megállni úgy, hogy alapból nagyon vezérelnek az érzéseim.

Ez a pszichológiás 'trükk'úgymond nagyon érdekesnek hangzik, és teljesen egyetértek azzal, hogy ha szabályokkal próbálok elérni valamit, az nyomást gyakorol rá és máris nem motivációból teszi, hanem hogy nekem megfeleljen. Sokkal jobb lenne, ha magától érezné mi helyes és mi nem. Hol lehet pontosan ennek utána nézni és megtanulni ezeket az eszközöket?

Én sokszor esem abba a hibába,hogy túl odaadó vagyok és emiatt érezheti hogy akkor sem történik semmi,ha vele kicsit elszalad a ló. Azt kellene lássa, hogy nélküle is ugyanúgy jól elvagyok , boldog életem van és neki lenne veszteség, ha szétválunk. 35-ös praktikáját nagyon jó lenne kipróbálni, ha elég erős lennék lelkileg.

2021. júl. 4. 23:46
 37/40 anonim ***** válasza:
60%

Igen, eddig is lerítt mennyire önérzetes vagy és számodra csak a te világod számít. Ha valaki ebbe nem fér bele, akkor be kell csicskítani.

Komolyan abból a taktikázós meg játszmázós “párkapcsolatból” akarsz tanulni, akik állatok módjára csak dugni járnak össze?! Sebaj, nem lesz hosszú a “kapcsolatod” vagy ha igen akkor nem sok örömöd lesz benne. Hajrá ha ezt szeretnéd, de továbbra is azt mondom, hogy hagyd el, mert ő megérdemli a boldogságot.

2021. júl. 5. 06:59
 38/40 anonim ***** válasza:
47%

"Hol lehet pontosan ennek utána nézni és megtanulni ezeket az eszközöket?"

Én még egy korabbi exem melletti bántalmazo kapcsolatok pszichologiájában merültem el, annak a háttere, okai, hogyan reagáljunk, hogy ne áldozati magatartást nyújtsunk, hogyan kezelhető a bantalmazo, hogyan védjük ki a bantalmazást. Millio trükk volt benne es minden bejött amit irtak amiket alkalmaztam rajta. De mindig csak adott szituáciokat tudtam csak vele megoldani azaz nem változott semmit alapvetoen. De neki nem is adtam bizalmat. Ezt a mostani kaocsolatomban vettem csak elő. Es ez is úgy tűnik, működik.

Szóval ebbe a tèmába ástam bele magam nagyon mélyen és abban találtam hasonlo pszichologiai elveket tanácsokat.

(Exem pszichikai bántalmazo volt, állandoan féltékeny volt és kritizált, de mellettem sőt a szemem előtt is engem "alázva"flörtölgetett csajokkal havernőkkel, ha nyaralni is voltunk másnap a recepios is már ismerőse volt és stb miközben viszont olyan határokat soha nem lépett át hogy randizott vagy megcsalt volna, állandoan csak olyan dolgai voltak ami valojában nem szakítook, de nekem folyamat terrort jelentett mégis)

Mivel évekig jártunk így bőven volt időm mellette tanulni fejlődni hogyan kezeljem ezt, nagyon sokminden már automatikusan is jön belolem akár pl kapcsolattol fuggetlenul is de provokáciokat vagy beszolásokat helyesen lereagálni ugy az életben elterelni a "támado" fokuszát figyelmét, vagy kivédeni a bántalmazásokat stb

Csak mivel alapveto változás nem volt és igy folyamat készenlétben voltam mellette hogy tudatosan reagáljak ne ösztönből, azaz folyamat kezelnem kellett a szitukat helyzeteket en már ebbe kezdtem tonkremenni de teljesen. Mikor már a szenvedés elviselhetetlenné nőtt akkor már nem erdekelt aemmi visszabeszéltem, meg stb, es szakitottunk.

Mérhetetlen fontos amugy a kapcaolatokban hogy egymassal tisztelettel beszéljenek az emberek erre nagyon ugyelni kell h ne nőjjön a masik az ember fejére es hogy tartani ia kell magunkat. Mert onnanstol kezdodik az igazi szakadék a 2 ember kozt ha már a tisztelet aincs meg. Én ezt az exem mellett már elengedtem, nem birtam tovább.

A mostani párommal a tisztelet egymás felé megvan neha feszegeti a határokat de mar nagyon korán lefektettem a szabályokat hogy ugyeljen arra velem hogyan beszél (ő is betegesen féltékeny mint az exem volt amugy)es hajaz is az egész mostani kapcsolatom arra ami az exszel volt, DE már haladás, mert ez viszont egyenrangubb kapcsolatom most, azaz sikeresen állok már ki magamért es a mostani párom speciel mellettem nem flortol nem" aláz porig "társasagban, stb.de ő is eléggé domináns férfi. Es feszegeti a határokat.de őt jelenleg tudom szo szo "manipulálni", ahogy látom.

2021. júl. 5. 08:43
 39/40 anonim ***** válasza:
52%
Itt nem csak a lájkolgatasrol van szó hanem hogy hazudott és persze ott van benned hogy ha már most nem őszinte akkor később sem lesz az. Ám még miért nem mondatja meg hogy tetszik ez a nő de téged szeretlek veled vagyok. Valahogy ezt lehet tolerálni de csak úgy ha ha érzed hogy ő attól függetlenül törődik veled foglalkozik veled és érezteti veled hogy te különleges vagy. Ha pl élmények vhova akkor nem a kiscsajokat bámulja hanem rólatok szól a nap.
2021. júl. 5. 10:51
 40/40 anonim ***** válasza:

most komolyan ilyen hulyesegeken kiakadsz?!

ha ezen megbantodtal, akkor magadra vess.

2021. júl. 5. 15:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!