Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire nehéz párkapcsolatban lenni egy depressziós emberrel? Hogyan jöttetek ki egymással, akinek mentális beteg párja van/volt, illetve javult a helyzet?
Én depressziós voltam, párom meg nagyon türelmes.
Mindig kitartott mellettem és már tökéletesen vagyok.
N29
Szerintem a legtöbb mentális betegségnél az elfogadás,megértés segíthet.És ahogy az 5-ös válaszoló írta a kitartás is,hogy végig mellette van.
Nekem mikor szocfóbiával volt kapcsolatom,az nagyon felemelő érzés volt,mikor éreztem hogy a párom elfogad úgy,ahogy vagyok.Nekem annyi elég is volt.De egyébként manapság sok embernek van problémája,nem feltétlenül mentális betegség,de ritka mikor valaki tökéletes!
Én úgy próbálok kapcsolatot kialakítani,és megtartani,hogy igyekszem tenni a betegségem ellen.Egy példa: Ha a párom szeret néha elmenni társaságba a barátokkal pl.,és jól esne ha vele tartanék,akkor erőt veszek magamon és elmegyek.Nem mindig,de néha próbálok tenni a kedvébe a betegségem ellen.És ezt értékelni is szokták az emberek.Hisz tudja jól hogy nekem az mennyire problémás,mégis megteszem érte.És nyilván kölcsönösen kell hogy működjön.Ha a másiknak problémája van,hiába van mentális betegségem,nekem is megfelelően kell hozzáállnom az ő problémájához.Figyelni kell a másikra,próbálni megérteni,elfogadni,és nem hagyni hogy elhatalmasodjon a probléma rajtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!