Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet bírni egy depressziósssal párkapcsolatban? Mit tudnék tenni?
Voltál már együtt depresszióssal? Mit lehet ilyenkor tenni? Igyekszem támogatni, de iszonyatosan kezdek lefáradni lelkileg.
Pszichológushoz jár, de se ő se én nem érzek változást.
Azon gondolkodom, hogy én is felkeresek egyet, és tanácsot kérek, hogy lehetne ezt a másik félként jól viselni.
Fiatal vagyok még, tudom, hogy nem szabad elrontani az életem ezzel, de szeretem nagyon, és nem akarom hamar feladni. Hónapok óta fennáll ez az állapot, azt mondta, hogy ő ilyen kb. egész eddigi életében. Amikor megismertem, teljesen más volt, nem láttam egyáltalán, hogy baj lenne.
Az előző kapcsolatomnak pont ugyan ilyen okok miatt volt vége, csak ő nem járt szakemberhez, én feltételeztem, hogy bipoláris, amire rengeteg utaló jele volt. Két évig bírtam, és tudom, nem szabad az előző kapcsoltokból meríteni, de a lelkierőmet nem kapom vissza így.
Mindig kérdezem mit tehetnék, hogy jó legyen neki, mondtam, hogy igyekszem jól reagálni és erősnek lenni, csak amikor az ember olyan, hogy neki a kapcsolat az “eleme” és pont abban van a probléma, akkor nagyon nehezen működik. Ez van velem.
Szívesen veszem olyanok tapasztalatát is, akik a másik oldalon vannak, mi segített/segítene? Mit tegyek?
Kérlek segítsetek, iszonyatosan kezdek én is szétmenni lelkileg ettől. Ha nem lenne ez a depressziós “árny” a kapcsolatunkban, ennek komoly jövője lehetne, de nem tudom, hogy csak ezért tudnám ezt évekig csinálni, mikor nekem is stabilitásra van szükségem.
23/N, pár évvel idősebb a párom
Kell a szakember az tény, de még jobban ő kell hozzá, nem te, nem a szomszéd néni, csakis ő maga. Én is voltam depis, jártam pszichiáterhez, kaptam antidepiket, autogén tréninget tanultam, de amíg én nem vettem erőt magamon, hogy már pedig én nem így akarom leélni az életem, addig csinálhatott bárki bármit, csak befordulva képes voltam az ágyon feküdni. Erőt vettem magamon, ha volt kedvem, ha nem minden reggel felkeltem, kifestettem magam, megcsináltam a hajam, hogy ne azt a savanyú, magát elhagyott arcot lássam a tükörben, próbáltam minél több időt hasznosan eltölteni, a szabadban sétálni, ha rosszul éreztem is magam úgy tenni, mint aki jól van, elkezdtem rendszeresen tornázni és hihetetlen, de elkezdtem javulni, mikor már jól éreztem magam fél év alatt letettem a gyógyszereket és azóta se hagyom, hogy a depresszió átvegye az irányítást felettem. Az én akkori párom nem hagyott el emiatt, később lett vége a kapcsolatunknak, de nem ez volt az oka.
28/N
Addig lehet bírni ameddig meg nem gyógyul. Utána meg nem egy depressziós emberrel fogsz járni.
Én 10 hónapja járok a párommal. Eleinte nagyon éreztem rajta. De szép alassa a segítségemmel sikerült gyógyulgatnia. És szinte ki is gyógyult belőle.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!