Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudom megfejteni a párom viselkedését, valaki segít?
8 éve vagyunk együtt, van egy 7 hónapos gyerekünk.
Azt veszem rajta észre, hogy nem érdekli ő a világon semmi. Se a munkája, se én, és szerintem már a gyerek se.
Az, hogy itthon nem csinál semmit, az meg se lep.
Pl reggelre órát se húz hogy fel tudjon kelni ha megy dolgozni. Szerintem ha kigyulladna a ház az se érdekelné.
Nem használ semmi. Üvölthetek reggelig az se segít.
Tegnap már olyat mondtam neki, hogy bár adná az isten hogy megcsaljon és akkor befejeződne ez. Ha meg mondom neki, hogy akkor fejezzük be a kapcsolatot és visszaköltözök a szüleimhez, mert ez nem vezet sehova akkor meg olyat mond, hogy ő nem akar elveszíteni, meg hogy nekem csak ennyit jelent a 8 év.
Ha nem akar elveszíteni akkor miért nem változtat? Ha nem akar változtatni akkor miért nem mondja azt, hogy oké költözz haza ennyi volt??
Mióta ilyen? Nem lehet, hogy depressziós például?
Írtad, hogy nem használ semmi, de próbáltad vele normálisan megbeszélni, hogy mit érez, vagy hogy miért ilyen? Az üvöltözés meg a veszekedés nem segít.
"nem érdekli ő a világon semmi" Szerintem nagyon is érdekli, csak halálosan
fáradt. 7 hónapos gyerek, munka, és te üvöltesz vele? Nagyon sajnálom a párodat. Jó lenne, ha segítenél neki, mert nagy bajban van.
Az alapján, amit leírtál, szinte teljesen biztos, hogy a párod depressziós. Valószínűleg a gyermek érkezése válthatta ki, hiszen ráébredt, hogy a született gyermekkel mostantól osztoznia kell a figyelmedben és a szeretetedben. Eddig 7 évig ő lehetett a középpontban, ő kaphatta meg minden szeretetedet, most ez végleg megszűnt.
A depressziós emberrel kiabálni, vele elégedetlenkedni a legrosszabb, amit tenni lehet. Az ilyesfajta viselkedés csak ront az állapotán. Mivel a kezeletlen depresszió igen súlyossá válhat, a párodnak mielőbb pszichológushoz kellene fordulnia, aki a betegsége súlyosságát felmérve esetleg pszichiáterhez is elküldheti, hogy gyógyszereket írjon, ami a leírt esetben elég valószínű. A depresszióból való kilábalás még pszichológusi segítséggel is eltarthat akár fél évig vagy tovább. Hogy segítsd a gyógyulását, a pszichológushoz járás mellett neked is megértően, együttérzően kell bánnod vele. Most feltétlen elfogadásra van szüksége, s mindenféle elégedetlenkedés vagy noszogatás a részedről csak lassítja a gyógyulását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!