Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom tudtán kívül az exem nevét akarja adni a születendő gyerekünknek. Mit tegyek? (Többi lent)
Kiderült, hogy a párommal kisbabát várunk. Nagy a boldogság, el is kezdtünk nevekről beszélgetni, és kiderült, hogy ha fiú lesz, akkor a párom mindenképp ragaszkodik egy bizonyos névhez. Semmilyen családi vagy baráti kötődése nincs hozzá, egyszerűen csak ezt szeretné adni a gyereknek, viszont az a bökkenő, hogy ez pont az exem neve, ezért én érthető módon nem szeretném így hívni a kisfiamat. Párom viszont nem tudja, hogy így hívják az exemet is, mert korábban sosem került szóba a neve, most meg nem mertem mondani, hogy ezért ellenzem a dolgot, nehogy valami rossz következtetést vonjon le. Így hát csak annyit mondtam, hogy nekem annyira nem tetszik ez a név, inkább keressünk valami másikat, de ő nagyon ezt szeretné.
Mit lehetne tenni?

Hú, nekem is van egy ilyen név, ami annyira tabu, hogy véletlenül sem adnám a kisfiamnak:D
Figyelj, szerintem nyugodtan megmondhatod, hogy az exedet így hívták, és attól függetlenül, hogy már nem érzel iránta semmit, erről a névről ő jut eszedbe, és nem szeretnéd a kisfiatokat így hívni. Értelmes ember ezt megérti.
Kíváncsiságból egyébként elárulod mi ez a név? :)
Magam sem tudom, miért nem mondtam el, akkor azt gondoltam, hogy biztos többet fog mögé látni, most utólag meg már cikinek érzem mondani.
De azt hiszem összeszedem a bátorságom, és eléállok, hiszen lesz még ennél cifrább dolog is, amit közösen élünk majd meg.
Zsombor egyébként a név. Azért is ragaszkodna hozzá a párom, mert az ő vezetékneve Zs-vel kezdődik, és szépen alliterálna így. A Zsoltra azt mondta, az olyan snassz. Még a Zsigmonddal bepróbálkozok.

szerintem elég gyorsan átíródna a fejedben a dolog, és a baba nevéről a baba jutna az eszedbe, nem az ex.
de persze mindenkinek vannak olyan nevek, amiket semmiképp nem szeretne a gyerekének adni, ez is érthető.

Azért ezt simán meg lehetne beszélni a pároddal. Legalábbis én férfiként megérteném ha ezt kérné a párom.
Egyébként a Zsolt csodálatos név! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!