Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem “tud” a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem “tud” a párom ajándékozni?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, a párom férfi, együtt élünk 2 éve. Nemsokára szülinapom lesz, ő vett egy új ps-t és most panaszkodik, hogy nincs pénze. Megtudtam, hogy egy snassz, béna, olcsó ajándékkal akar meglepni, és borzasztóan szomorú vagyok, mert én mindig jegyzem, ha mond valamit, hogy “ez de jó lenne”, “ez nagyon tetszik”, kész listám van már ezekről. Én hiába küldök(!) neki bármit, hogy legyen nyoma, mit szeretnék, nem azt kapom (pedig nem drágák egyáltalán). Én mindig beleteszek mindent, hogy boldoggá tegyem. Lehet, neki nem az ajándékozás a szeretetnyelve, (nekem sem), de őszintén nem tudom, hogy mi lehet. Nem bókol, nem szervez közös programot, nem segít be kérés nélkül.

Minden férfi ilyen “béna”, ha ajándékot kell adni?

2021. máj. 17. 15:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem nem az ajándékozás a problémám, konkrétan mi első randin megbeszéltük hogy egyikünk sem szeret ajándékozni, igy ajándékozás nem volt sem születésnap se Karácsonykor - DE a Párom maximálisan figyelmes, mindig a kedvemben jár, a tenyerén hordoz, massziroz akkor is ha hulla fáradt, szóval ilyen esetben tojok rá, hogy nincs ajándék.
2021. máj. 17. 16:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet, neki nem az ajándékozás a szeretetnyelve, (nekem sem), de őszintén nem tudom, hogy mi lehet. Nem bókol, nem szervez közös programot, nem segít be kérés nélkül."

Megtudtuk, hogy neki sem a dicséretek, sem a minőségi együtt töltött idő, sem pedig a szívesség nem a szeretetnyelve. Már csak egy maradt ki. Habár tök mindegy, neki mi a szeretetnyelve, hiszen egy jó kapcsolatban felmérik a felek, a másik minek örülne, és nem a saját vágyaikat próbálják rátukmálni. Illetve szerintem nem elég csak az egyik szeretetnyelv. Egy kapcsolatban háromnak vagy négynek legalább jelen kell lennie, hogy egyik félnek se legyen hiányérzete. Amikor kitöltöttem a tesztet, nekem sem volt egy, ami toronymagasan vezetett volna, az első hely megosztott volt.

Nem minden férfi ilyen béna. Sőt, szerintem az ajándékozás nem is bénaság, hanem figyelem kérdése. Ha odafigyelek a másikra, akkor pontosan tudom, mely ajándék nyerné el a tetszését.

2021. máj. 17. 16:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Érintés és minőségi idő.

Bnőmnek érintés és elismerő szavak.

Én nagyon sokat dicsérgetem, hogy szép. Ha 5ösre vizsgázik, akkor eszes,szorgalmas, ügyes stb. (mert így is van)

Ha finomat főz és tényleg ízlik, akkor igyekszem elmondani sokszor, hogy nagyon finom. stb.

Pedig nekem a dicsérő szavak nem szeretet nyelvem.

Amikor szülinapja volt vagy karácsony, akkor személyes ajándékot adtam neki, mert azt akartam, hogy örüljön. Pedig ajándékozás se nekem, se neki nem szeretetnyelvem.

Ez nem bénaság a srác részéről, hanem leszarja, hogy mi van Veled. Nem törődik azzal, hogy a Te kis szeretettankod fel legyen töltve.

Egyáltalán nem ilyen minden férfi. Nehogy azt hidd? Ez csak simán trógerség.

24F

2021. máj. 17. 17:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nő vagyok, és baromi béna vagyok ajándékozásban. Vagyunk szerencsére olyan anyagi helyzetben, hogy ha a férjemnek kell valami, azt megveszi magának, meg amúgy én is így vagyok vele. Nagyon ritka, hogy tudjuk a másikról, hogy most baromira vágyik valamire, és még nem vette meg, így meg tudjuk azzal lepni. Ennek ellenére ő mindig marha kreatív, és ki tud valamit találni, aminek örülök. Én még, hát.... nekem nem megy. Próbálkozom, rengeteget agyalok, konkrétan minden szülinap és karácsony előtt már 2 hónappal szorongok ezen az ajándék témán, bújom a netet, lesem minden szavát, hátha elejt valami félmondatot, amiből ötletet meríthetek. És mégis mindig az a vége, hogy én kapok egy jó ajándékot, ő meg valami béna szart, amibe amúgy marha sok energiát fektettem, és ott ég a fejem. Persze ő úgy tesz, mintha örülne neki, de nem vagyok hülye. Emiatt én már meg is kértem évekkel ezelőtt, hogy engedjük el ezt a dolgot, inkább ne ajándékozzunk, mert kivagyok tőle. Szóval ilyen van.

Viszont nálatok szerintem ez a legkisebb gond. Te konkrétan direkt adsz neki tippeket, elmondod mit szeretnél, de nem érdekli annyira se, hogy legalább mentse el, amit linkelsz, hogy legyen ötlete, amikor közeleg a pillanat.

"Nem bókol, nem szervez közös programot, nem segít be kérés nélkül." Azaz elvan melletted, de nem nagyon érdekled. Ez az igazi gond.

2021. máj. 17. 17:36
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
A párod jobb pasi, mint amennyire te jó nő vagy. Így minek törje magát?
2021. máj. 19. 18:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem minden férfi ilyen.
2021. máj. 20. 09:26
 17/19 A kérdező kommentje:
#15, jobb party vagyok, mint o, de ez rajtad kivul senkit (engem sem) erdekel 🙃
2021. máj. 20. 09:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Engem a másik 2 dolog, a figyelmesség hiánya, meg hogy szarik a programokra aggasztóbb. Önmagában viszonylag kevés ember tud és szeret megfelelően ajándékozni, mi pl. Mindketten kötelező nyűgnek érezzük, nem is vagyunk benne kretatívak. Emiatt ha a másik szeretne valamit, alkalomtól függetlenül előfordul, hogy meglepjük egymást, mert ha várnánk Jézuskáig, akkor már reg megvettük volna addigra saját magunknak :D. Jeles alkalmakra pedig mindig veszünk valami nagyobb közös dolgot, vagy élményt.
2021. máj. 20. 12:28
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem kifejezetten agyvérzésem van az ajándékozástól, attól is, ha én kapok valamit. Gyerekként is hidegrázásom volt a karácsonytól... megköszöntem amit kaptam és annyi. Pedig egy mázsa játékot kaptam gyerekként én is, mint mástok (lego, autók, ilyen-olyan figurák, stb...).

A kaja mindig jobban érdekelt az ünnepek alatt, mint az ajándék... :'D

Úgy hogy vagyunk azért páran, akiknek az ajándékozás iránytól függetlenül csak nyűg és nem élmény...

2021. máj. 20. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!