Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan esnek ezek rosszul a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan esnek ezek rosszul a páromnak vagy ő túlozza el?

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, hogy sosem voltam nagyon extrovertált és ujjongós típus. Ezt a párom is jól tudta, amikor összejöttünk. Ő olyan típus, hogy kilométeres jó reggelt üzeneteket ír, ha külön vagyunk, 20x elmondja, hogy hiányzom neki, ha tervezünk valami programot extrémen lelkesedik, órákat tudna telefonálni, hogy hallja a hangom stb. Ha külön vagyunk kb. óránként ír. Ezzel szemben én elvagyok több időt is egyedül, olyankor felhozza, hogy miért nem írtam, meg azt érzi nem is akarom fenntartani a beszélgetést. Reggelente rövidebb üziket írok, ritkábban mondogatom, hogy szeretem, hiányzik, várom a holnapi találkozót. Nekem ezek egyértelműek, de szerinte ha nem kommunikálom eléggé, akkor ő jogosan bizonytalanodik el. Szerinte figyelmes se vagyok vele eléggé. Pl. egyszer miután elbúcsúztunk egymástól én nem sokra rá taliztam egy barátnőmmel. Írtam a barátomnak otthonról kb. 16:30-kor, hogy indulok, majd írok később. Ő kb. 16:40-re ért haza, közölte, hogy szerinte nem voltam elég figyelmes vele, mert tudnom kellett volna hányra ér haza és még indulás előtt váltanunk kellett volna pár szót. Vagy egyszer 1-2 órára eltűntem, szerinte ez is figyelmetlenség volt, mert szólnom kellett volna, hogy nem leszek online és ez egy kapcsolaton belül alapvető. Ezt még valamennyire megértem, de ez akkor se tragédia, szerintem az emberek néha fenn vannak facebookon, néha nem, nem kell mindig mindenről beszámolni.

A lényeg, hogy ő sokkal többet írogat meg mondogat dolgokat és nem érti meg, hogy attól még, hogy én nem vagyok ilyen típus, attól még szeretem. Meg ha külön vagyunk akkor csak a messenger az egyetlen platform és ő abból tud kiindulni, hogy ott mikor meg mennyit írok. Jogosan érzi azt, hogy egy kapcsolatban gyakrabban kéne ezeket kifejezni vagy ő túlozza el? Nálatok ez hogy van?

2021. máj. 13. 09:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem meg mind a kettőtök tök normálisan áll hozzá. Annyi, hogy mások az igényeitek. Vagy kompromisszumot köttök, vagy előbb utóbb nagy viták lesznek. Az exem is hasonló volt a párodhoz. Egy idő után viszont ez a nagy “ lelkesedése” átcsapott féltékenységbe, meg kontrollmániába. 3 év után is elvárta, hogy állandóan beszámoljak mindenről, keressem, csak ő legyen a figyelmem központjában. Azért lett vége mert, már majdnem megfulladtam tőle. Szóóval beszéljétek meg.
2021. máj. 13. 09:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én még az előttetek levő generációhoz tartozom, de fojtogatónak éreznék egy ilyen kapcsolatot.

"Írtam a barátomnak otthonról kb. 16:30-kor, hogy indulok, majd írok később. Ő kb. 16:40-re ért haza, közölte, hogy szerinte nem voltam elég figyelmes vele, mert tudnom kellett volna hányra ér haza....."

"Vagy egyszer 1-2 órára eltűntem, szerinte ez is figyelmetlenség volt, mert szólnom kellett volna, hogy nem leszek online és ez egy kapcsolaton belül alapvető."

Na neeeeee!

Nekem ez totális kontrollmánia lenne, ahol minden lépésemről be kell számolnom.

Szerintem a párod nagyon önbizalomhiányos, és állandó megerősítés kell neki, hogy szereted, hogy nem hagyod el, hogy jelen vagy.

Én ezt nem bírnám, és rövid úton szakítanék.

2021. máj. 13. 09:22
 3/17 A kérdező kommentje:
A második példával az is volt a gondja, hogy nem tudta hova tűntem meg mennyi időre mentem el, de nekem ez is fura kicsit, szerintem van ilyen, hogy az ember egyszer csak félre rakja a telefont, elugrik valahova stb.
2021. máj. 13. 09:27
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell előre szólni, ha egy órát nem veszed fel a telefont.
2021. máj. 13. 09:29
 5/17 A kérdező kommentje:
4-es: azon tuti megsértődne sajnos
2021. máj. 13. 09:33
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Sértődjön. Semmit nem követtél el.
2021. máj. 13. 09:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"hova tűntem meg mennyi időre mentem el"

Nem kisgyerek vagy, és nem is demens idős ember, hogy aggódni kelljen érted, ha egy-két órán át nem vagy elérhető.

Beteges, amit a párod művel.

2021. máj. 13. 09:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Eltúlozza. Hisztizik.
2021. máj. 13. 09:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Én tizenéve házas vagyok. Alap, hogy írunk a másiknak ha túlóra van, vagy ha hosszabbra nyúlik egy buli vagy bármi. Nem azért, mert nem bízunk a másikban, hanem azért, hogy a másik ne aggódjon.

De olyanon nem szokott egyikünk sem kiakadni, ha a másik x óráig nem válaszol, mert feltételezzük, hogy dolga van, nem lesi egyfolytában a telefonját stb.

Amit a barátod csinál az sima kontrollmánia, ellenőrizget és szerintem egy kicsit beteges is.

2021. máj. 13. 10:00
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Mintha az exemet írtad volna le, pont ezért szakítottam vele, nem bírtam elviselni, hogy rám telepszik és megfojt. Az ő igényei is jogosak, a te igényeid is, de amikor ez összeegyeztethetetlen akkor sajnos döntened kell, mert egyáltalán nem illetek össze. Én nem tudnék így élni hosszútávon, szerintem beteges kontrollmánia amit csinál, csodálom, hogy még nem szerettél ki belőle. Viszont ha ezt el tudod viselni, akkor sok szerencsét kívánok hozzá, acélból lehetnek az idegeid.
2021. máj. 13. 10:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!