Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van arra valami íratlan 'szabály', hogy mikor 'illik' összeköltözni?
2 és fél éve vagyunk együtt párommal, én (N) 26 éves vagyok, ő (F) 29 éves. Eddig az egyetem, illetve anyagiak miatt nem költöztünk össze, de mostmár kezdem úgy érezni, hogy 'illene' saját lábra állni. (Mostmár mindketten dolgozunk, szóval az anyagiakkal nincs probléma.) Ő is és én is szuloknel élünk még, és kezdem úgy érezni, hogy kezdünk megragadni egyfajta tini jellegű kapcsolatban - csak hétvégente találkozunk 2 és fél napra. Eddig nem volt probléma, kissé én is tartottam az összeköltözéstől, úgy éreztem, még nem állok készen, + tudom, hogy elhanyagolható, de én imádom az állatokat, körülöttük nőttem fel, míg párom ki nem allhatja őket, kijelentette, hogy amíg ő él, addig nem lesz állat a háznál, szóval lehet gyerekes, de emiatt se tudtam megbaratkozni az összeköltözés gondolatával. Eddig legalábbis. Most viszont kezdem úgy érezni, hogy tovább szeretnék lépni a kapcsolatunkban, amiről a párom (egyelőre?) hallani sem akar - az anyagiakra hivatkozik, hogy még sok kiadása, tartozása van, stb.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mikor illene összeköltözni? Van olyan, hogy esetleg amiatt siklik ki a kapcsolat, mert nem időben költöztek össze, és így benne maradtak egy ilyen tini jellegű kapcsolatban? Illetve mi a véleményetek a fent leirtak kapcsán - az állatos téma, valamint a párom költözéshez való hozzaallasa kapcsán?
Köszönöm szépen a válaszokat!
#10: A gyerekhez nem így áll, szeretne gyereket, de arra is azt mondja, hogy majd idővel, ha már 'ott tartunk'.
Azért sem értem egyébként az egész anyagias dolgot, mert ketten együtt több mint 400000et keresünk. Persze, bevallom, a nagyobb részét ő keresi, de ha közösen vágnánk bele, gondolom, ez nem probléma.
Valaki felvetette korábban itt, hogy otthon is beszall e a koltsegekbe. Tudtommal csak a benzinbe száll be, minden egyebre, kajara, szamlakra nem költ otthon. (Én itthon arányosan beszallok a koltsegekbe.)
#13 Nem nagy eltérés kérdező.
Ha pontosak akarunk lenni, 42,5%-át keresed te a pénznek, ő pedig 57,5%-ot. DE, ezt fölöslegesen számoltam ki, hiszen egy valódi, szereteten és közös terveken alapuló kapcsolatban ez nem számít.
"de ha közösen vágnánk bele, gondolom, ez nem probléma."
Egy normális embernek, aki úgy gondolkozik, hogy MI, és nem úgy, hogy vagyok ÉN, jaaa, meg te is ott vagy valahol, nem probléma. Egy olyan embernek nem probléma, aki veled tervez.
Szerintem, melletted várja az igazit...
Ha lesz egy jobb, rögtön lelép, vele 1 év után leánykérés, majd meglátod...
"kijelentette, hogy amíg ő él, addig nem lesz állat a háznál"
Szerintem ez igy eleg durva hogy ezt igy kijelentette, ugy,hogy ha tudja neked ez fontos mert valami kompromisszum kene kiveve ha tok mindegy neki hogy lelèpsz e.
Az is lehet hogy eleg neked ha a szuleidnel kieled ezt de hogy eleve ezt igy letiltani
Es akkor mellé ez hogy nem is akar osszekoltozni pedig mar itt az ideje hat nekem nem tul biztato. Az en pasim se simogatja a macskamat de a macska se megy oda hozza ugyhogy neki nincs vele dolga, az az en dolgom. Nekem boldogsag Nem tudna ilyenre kenyszeriteni es azt mondani hogy 'a macska vagy en' csak ha tenyleg allergias lenne ra de akkor meg jon a kompromisszum hogy rovidszoru kutya vagy barmi
Egy tanácsot tudok adni, a magam életéből tanultam:
kompromisszum. A jó kapcsolathoz kell. A rossz kapcsolathoz viszont mégtöbb kell. Ha mindig mindenben kompromisszumot kell kötnöd (és neki is) és főleg fontos dolgokban, akkor a kapcsolat idővel keserűség forrás lesz és nem örömöt adó. Ezeket a kompromisszumokat a rózsaszínködös időkben még önként és dalolva kötöd meg. Később a bolodogságért szükséges rossz lesz, ha túl sok lesz belőle a kapcsolat végére viszont már az önfeladásod szimbóluma.
Ha jó és évtezedes kapcsolatot akarsz, akkor a partnered mellett minimális kompromisszumokat kell kötnöd. Ha rossz, akkor folyton azon kell agyalni, hogy hogy legyen neketek jó és kinek mit kell ezért feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!