Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon depresszív időszakon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon depresszív időszakon megyek keresztül, és úgy érzem, a párom nem támogat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A depresszió okait nem részletezném, de nagyvonalakban főként a covid miatt közeli csaladtagok halaleseteit, kisebb nagyobb gondokat kell vegignezni, megoldani. Próbálom magam osszeszedni, de a belső motivációm mára alábbhagyott, mert egymás után jönnek a gondok, konkrétan lelegzetvetelnyi időm nincs, máris jön a következő probléma... Eleinte támogatott a párom (3 éve vagyunk együtt, de még nem lakunk együtt), de mára teljesen feladta, ő is folyton csak vitázik velem, a rossz kedvem miatt cseszeget, ma pedig a fejemhez vágta azt is, hogy mostanában nem olyan minőségi köztünk a szex, illetve hogy alig van köztünk intim együttlét (a lelki állapotom miatt bevallom, nem sok kedvem van szexhez)... Nem nagyon van energiam meg vitába is bonyolodni vele, de egyszerűen nem tudom mitévő legyek. Bánt a dolog, mert neki sem lehet egyszerű így velem lenni, de úgy érzem, most a legkevésbé sincs türelmem még őt is arról győzködni, hogy minden rendben. Ugyanis nincs minden rendben körülöttem. Ő volt a mentsvaram, a nyugalmam, mindig ha vele vagyok, úgy érzem minden probléma megszunik.. De most további probléma született ebből az egészből, és tehetetlennek érzem magam.. Mit tehetnék, hogy az életem legalább ezen része ne legyen romokban?

2021. ápr. 11. 20:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Ha pasi lennék és a párod, én maximálisan támogatnálak és vigasztalnálak. Ez az ember nem szeret téged.
2021. ápr. 11. 21:03
 12/26 anonim ***** válasza:
31%

A párod lehurrogása helyett , mint ahogy a legtöbben tették, arra bíztatlak próbáld magad a párod helyébe képzelni.

Valljuk be, minden ember másként reagál egy ilyen helyzetben...

De a legtöbben egy ilyen hosszantartó depresszív helyzetben nem tudnak a párjuk mellé állni! De ez nem azt jelenti hogy nem akarnak, csak azt hogy nem tudnak.

Végső soron is ez a TE terhed, vagy nevezzük karmának. Neked kell kibogozni a szálakat, és letenni a cipelt terhedet. A párod ezt nem fogja helyetted megtenni ,sőtt senki a földön. A te érzéseid , a te gondolataid, köze sincs hozzá senkinek.

Azt írod az elején támogatott a párod, ezért is gondolom hogy nem őt kéne itt csesztetni a hozzászólóknak. Ugye mindenki milyen okos mikor nem a saját életéről van szó? Közben meg kiderülne hogy ők még érzéketlenebbek lennének mint a párod.

Egy szó mint száz, neked kell megoldani a problémádat. Minél előbb, annál jobb.

Senki sem szeret olyan emberrel élni aki mindig negatív, és depresszív.

Tudom mert én is az voltam, és a saját életem nekem kellett megoldanom végül...

2021. ápr. 11. 21:14
 13/26 anonim ***** válasza:
21%
Én sztem ilyen helyzetben egyszer vagy kétszer sírnám ki magam, de úgy isteniesen a páromnak, és utána szerintem egyre jobb lenne. Próbálnék mosolyogni, néha esténként kimennék sétálni, hogy gondolkozzak az életemen, és hogy hogyan lehetnék jobban.
2021. ápr. 11. 21:20
 14/26 anonim ***** válasza:
29%

Azért elég nevetséges, hogy ennyi infóból leadják az "infót" az itteniek, hogy mekkora szar ember a másik:D

Annyit tudtok, hogy az egyik fél magát depressziósnak bélyegzi a covid miatt (ami kb 1 éve tart) ami miatt rossz a hangulata a másik pedig most odaszólt egyet, hogy ő ezt már nem bírja és a szex se jó.

1 évig támogatott a másik, de gondolom besokallt. Sajnos ez van, ezt a végtelenségig nem lehet húzni. Keress egy pszichológust ha magad nem tudod túltenni a dolgokon magad, mert 1 év alatt ha nem jött össze valószínűleg később se fog vagy baromi hosszú idő lesz.

Mi az amit tehetsz?

Próbáld meg túltenni magad a dolgokon. Foglald el magad, mert valószínűleg gubbasztasz a sötétben amikor lehetőséged van rá és rágódsz. Foglald el magad. Sportolj az majd lefáraszt kellemesen.

Vele viselkedj normálisan. Nem kell vihorászni, ha nincs kedved de legalább ne dőlj kardba ha vele vagy, mert szuper ha te megnyugszol vele, de ha vele meg mindig kedvetlen vagy inkább lehozod őt is az életről.

Jó öregasszony lesz az itt válaszolgatókból.

Na meg jó simp.

2021. ápr. 11. 22:02
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

Igen, természetesen a kérdezőnek kell megoldania a saját problémáit, akár szakember bevonásával, DE a párjának több türelmet kellene tanúsítania iránta. Legalább annyira, hogy nem kéri számon rajta ilyen helyzetben, hogy miért romlott a szex minősége.

Igen, tényleg elég önző viselkedés, amikor a párod rosszul van, és az egyetlen gondolatod az, hogy MÉ' NEM SZENVEDÉLYES MÁR AZ ÁGYBAN?!

Ennyi erővel a kérdező pasijának is lehetne mondani, hogy ő is oldja meg a saját problémáit, miszerint van neki két szép keze, ráadásul ma már tök jó kis fleshlightok kaphatók.

2021. ápr. 11. 22:13
 16/26 anonim ***** válasza:
90%
Dehat ez nem depresszio, hanem jogos gyasz. Aki ennyit nem ert meg, az egy rinocerosz.
2021. ápr. 12. 13:58
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

#16. Igen, ez meg a másik.

A párkapcsolat optimális esetben épül. Nem csak az idő elütésére van, hanem az a célod vele, hogy megtaláld a társad egy egész életre.

Ha pedig két ember felnevel gyerekeket együtt, évtizedekig házasok, akkor sajnos törvényszerű, hogy közben történik haláleset a családban, ismeretségi körben, lesz gyász, vagy akár más problémák miatt is csökkenhet időszakosan a szexmennyiség. Ha már említettem a gyerekeket, akkor szülés után is például.

2021. ápr. 12. 15:04
 18/26 anonim válasza:
27%
Nem több szereplős ez a kapcsolat? Van(nak) gyerek(ek) is benne?
2021. ápr. 13. 08:01
 19/26 A kérdező kommentje:

Nincsenek gyerekek, még odáig sem jutottunk el, hogy összeköltözzünk.

2021. ápr. 13. 08:26
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

Uh, kérdező, ezzel is kezdhetted volna.

3 év, és még nem volt összeköltözés - ennek az időszaknak a tervezésről kellene szólnia, arról, hogy megteremtsétek a közös otthont, nem a vitákról. Ez így felejtős, legalábbis számomra.

Ha már most rossz a kapcsolat, akkor együttélés után még több probléma fog kiütközni. Keress olyat, aki szeret, támogat és veled tervezi a jövőjét.

2021. ápr. 13. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!