Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párod teljesen más érdeklődésű lenne, azt hogy fogadnád?
Pl én nagy sci-fi fan vagyok de őt semmi ilyen nem érdekli. Nem tudunk közösen egy filmet se megnézni, mert ő a dokumentumfilmeket szereti csak.
Ő mérnök, de én a műszaki dolgokhoz nem értek.
És ehhez hasonlók.
(Még nem járunk, de már majdnem.)

1. Az nagy baj, amikor valaki csak 1 fajta filmet szeret, legyen az bármilyen. Nekem is megvan a kedvenc műfajom, de ez mellett még egy csomó más műfajt is szívesen nézek. Az milyen ember, aki kijelenti, hogy ő csak X műfajú filmeket néz és semmi mást?
2. dolog és a sokkal fontosabb: Felnőttként nem ezek kellenének a legelsők legyenek, hogy ki milyen filmeket vagy zenéket szeret, vagy mik a közös hobbik. Az lehet igazi társad, akiről hasonlóan gondolkodtok az élet fontos dolgairól. Hasonló értékeket vallotok, hasonló a gondolkodásmódotok, hasonlóan gondolkoztok a családról, pénzről, szeretetről, stb. A mélyebb dolgok számítanak jobban, a fejetekben lévő dolgok, nem ezek a külsőségek mint pl a filmek. Ezek sokadlagosak.
Jó, nyilván nem csak egy műfajt szeretünk. De nekem nagyon fontos részei az életemnek a sci-fi és fantasy filmek.
Arra céloztam csak, hogy valami központi eleme a személyiségemnek neki nem kell. Akkor ilyet megkerülni hogyan érdemes?
Kicsit próbáljam meg vele megszerettetni? Vagy adjam fel és tényleg csak a közös pontokra fókuszáljunk?

Nálunk a közös pontra fókuszálás működik. Nem köt le a Magic the gathering, hiába akar velem játszani, hidegen hagy.
Ahogy ő is csak a magic ringing jutott horgolásban.
Mondjuk nekem ott van, hogy rühellem a filmeket, ő meg akár még limonádékat is nézne velem, csak nézzünk (amúgy a romantikus filmektől is agyhalál kerülget)... ebből az kerekedett ki, hogy stand up komedit nézünk együtt, mert azt még elbírom viselni.

Szerintem ne akard ráerőszakolni a te hobbidat, csak felbosszantod vele.
Attól még teljesen jól működhet egy kapcsolat. Nem az ilyesmi dolgoktól válik életképessé.

Igazából azt kell mérlegelni, hogy mennyire fontos neked a scifi meg fantasy, és mennyi más közös dolog van benned.
Ha scifit és fantasy olyan szinten az életem része lenne, hogy azt alkotnék: akár írnék, akár rendeznék, akár évente kétszer cosplayeznék, a maradék időben pedig arra készülnék, akkor nem akarnék összejönni egy olyan férfival, aki rühelli. Mert annyira szerves része az életemnek, hogy fontos lenne, hogy a párom partner legyen, és ha ő maga nem is akarja csinálni, de elolvastathassam a legújabb regényem, vagy érdeklődjön, hogy áll a legújabb ruhám.
Ha viszont csak szeretem nézni meg beszélgetni róla, de van x más hobbim, ami közös pont, akkor nem tulajdonítanék neki jelentőséget.
A párom szoftverfejlesztő, én a diplomám szerint magyar- és történelemtanár vagyok, és könyvelőként dolgozom: marhára nem értünk egymás munkájához, nem is nagyon akarunk, ez semmi gondot nem jelent, pont azért, mert bőven vannak pontok, amik közösek. Az életben ezek a különbségek még jól is jönnek, mert kiegészítik egymást: ha bármi gond van a gépemmel, akkor a párom tud intézkedni, ha biztosítást kell kötni, vagy ügyfélkaput kell intézni, ha adózási ügyekről van szó, akkor ott vagyok én.

Alapból férfi és nő vagyunk, teljesen más foglalkoztat minket a hobbi szintjén.
Ami közös: életcél, értékek, a szerelmünk
Én: tipikus nő, ruhák, szépítkezés,torna,receptek, baba témakör
Ő: számítógépes dolgok, kert, műszaki témák
De ez így jó, valami olyan filmet vagy ilyesmit mindig találunk ami mindkettőnknek okés, de úgyis az a lényeg,hogy együtt legyünk, bújjunk, a film már másodlagos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!