Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet véget kellene vetnem a pénzügyei miatt? Mi lehet más megoldás, ha egyáltalán létezik?
Husszú történetünk:
A férjemről az utóbbi egy évben kiderült, hogy számos fennálló tartozását titkolta előlem.
Történetünk ott kezdődik, hogy összeköltöztünk és 5 év együttélés után terhes lettem.Tervben volt,bár nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan összejön, de baromi boldogok voltunk.
Gyors esküvőt is szerveztünk, mert bár minket nem érdekelt, a családot annál inkább, úgyhogy tartottunk egy kis ceremóniát a szűk családdal.Itt még minden mesebeli.
A terhességem utolsó hónapjában kirúgták a tanfolyamról amire járt és amiből automatikusan munkába állhatott volna jó fizetéssel.Mivel "jóban-rosszban" meg én amúgy sem vagyok az a balhézós fajta,támogattam lelkileg, anyagilag, mindenhogy. Találtam neki munkát,amit viszont 7 hónap után szintén ott kellett hagynia mert nem tudott benne teljesíteni...ekkor derült ki, egy postás látogatása alkalmával, amikor csak én voltam itthon, hogy egy végrehajtói iroda folyamatosan keresi több százezres tartozás miatt.A számonkérésemkor az volt a válasza, hogy elintézi majd ő egyedül,ezért nem szólt...
A következő alkalommal készpénzt vett le a HITELKÁRTYÁMRÓL (ha valakinek van, az tudja, hogy ez a legtiltottabb dolog a hitelkártya használat során).Ez csak úgy derült ki,hogy a havi kimutatás extrém nagy összeg lett és visszakerestem a számlatörténetem tételeit (nem jön sms ennél a kártyának a használatánál).Mivel amúgy sem 0-án volt rajta a tartozás, az egész összeg durván elkezdett kamatozni.Az addig kiszámítható havi törlesztésünk a kétszeresére nőtt a semmiből.A férjem magyarázata annyi volt hogy ja, ő nem tudta hogy nem szabad készpénzt levenni ( de, amikor meglett a kártya, ezzel kezdtem neki is...)
Mivel ekkor konkrétan munkája sem volt, választás elé állítottam: 2 héten belül szerezzen magának munkát vagy elhagyom.
Az első munkát elvállalta ami szembe jött vele, ami jelenleg a lakbérünk fizetésére sem lenne elég. De ő elvan, hiszen talált munkát, baromi büszke magára.
A mai napon a szekrényében eldugott levelek lógtak ki a pólói alól.Persze hogy ismét egy 100 000 -es tartozás, sokadik felszólítással.Már egy éves dolog.
Mit tegyek? Persze a szokásos mondatokat leirhatom en is: egyebkent jo ember,szeret,szereti a gyerekét,intelligens stb stb.
De jelenleg úgy érzem teljesen tönkre fogja tenni az életünket ezzekel az ügyeivel.És nem csak magamra kell gondolnom, hanem egy másfél éves gyerek életére is.
Az eddigi "megoldásai" között annyi szerepelt, hogy az én számlámra jön a fizetése...amivel szerintem pont csak azt éri el, hogy minden felelősség rám hárul, minden hónapban szorongok hogy kijöjjenek a csekkek és a tartozásaink kimutatása, hogy kijöjjünk a pénzemből, ő pedig teljesen nyugodtan tengeti mindennapjait, hiszem nem az ő kezében van a döntés, hogy melyik hónapban mit fizessen ki inkább...
Bocsánat, hogy hosszú és kavalkád van az ékezetekkel, de telefonról ilyen idegállapotban nem könnyü...
140ezret 4 műszakban? Ne nevettess már könyörgöm... Közvetítőn keresztül dolgozik abban a gyárban?? Vagy mi?
Muszakpotlekkal ennyi?
Egyéb juttatás vagy bármi?
Nekem ez nagyon furcsa...
31, igen,közvetítővel
Már a hitelkártyát beütemeztük (vagyis én), tudom mennyit költhetek róla, hogy szépen lassan csökkenjen a tartozásunk...legalább ennyi, azért ez tényleg az én nevemen van.
A többit nem tudom...a 100ezres tartozását nem vallotta be nekem,bontatlan leveleket találtam ráadásul, ami csak annyit jelent, hogy szarik az egészre, azt hiszi ha nem bontja ki, majd megszűnik magától a probléma. Csakhogy így megint oda jutunk, hogy végrehajtás lesz ellene emiatt is.
A másik nagyobb tartozása miatt már a fizetéséből vonja a részét a végrehajtó.Legalább azt így biztosan fizeti...
Én abból a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hogy nincs elmaradásom, ha úgy alakul, hogy elválnak útjaink, 1-2 hónap alatt találnék magamnak albérletet és tudnám is fizetni...úgyhogy ez nem tartana vissza.
Az viszont annál inkább bosszantó, hogy amikor a szarabbnál szarabb kapcsolatokból beleléptem ebbe és MINDEN tökéletesnek tűnt, minden el volt tervezve, az anyagiak miatt kell elgondolkodnom, hogy van e értelme folytatni.
Félek, hogy ha kilábalunk ebből valahogy (kölcsönnel vagy simán csak idővel) sem tudok rá családfőként tekinteni már, hiszen miatta kerültünk most a legmélyebb gödörbe és vett el több százezer forintot a gyerekétől és tőlem szemrebbenés nélkül.
Ha kifizetted a hitelkertyan a tartozast akkor szunted meg
A legnagyobb hulyeseg a hitelkartya amit kitalatak.
Add el a hiperszuper tv-t es azt is fizesd be a tartozasodba. Elvegre azt te vetted.
Ha cigizik akkor mondjun le rola. Csak alap kajat fozz ami olcso. Vedd a kartyajat es kezeld te a penzt. Minden bejovot. Neki adj havi x ezer zsebpenzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!