Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet véget kellene vetnem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet véget kellene vetnem a pénzügyei miatt? Mi lehet más megoldás, ha egyáltalán létezik?

Figyelt kérdés

Husszú történetünk:

A férjemről az utóbbi egy évben kiderült, hogy számos fennálló tartozását titkolta előlem.

Történetünk ott kezdődik, hogy összeköltöztünk és 5 év együttélés után terhes lettem.Tervben volt,bár nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan összejön, de baromi boldogok voltunk.

Gyors esküvőt is szerveztünk, mert bár minket nem érdekelt, a családot annál inkább, úgyhogy tartottunk egy kis ceremóniát a szűk családdal.Itt még minden mesebeli.

A terhességem utolsó hónapjában kirúgták a tanfolyamról amire járt és amiből automatikusan munkába állhatott volna jó fizetéssel.Mivel "jóban-rosszban" meg én amúgy sem vagyok az a balhézós fajta,támogattam lelkileg, anyagilag, mindenhogy. Találtam neki munkát,amit viszont 7 hónap után szintén ott kellett hagynia mert nem tudott benne teljesíteni...ekkor derült ki, egy postás látogatása alkalmával, amikor csak én voltam itthon, hogy egy végrehajtói iroda folyamatosan keresi több százezres tartozás miatt.A számonkérésemkor az volt a válasza, hogy elintézi majd ő egyedül,ezért nem szólt...

A következő alkalommal készpénzt vett le a HITELKÁRTYÁMRÓL (ha valakinek van, az tudja, hogy ez a legtiltottabb dolog a hitelkártya használat során).Ez csak úgy derült ki,hogy a havi kimutatás extrém nagy összeg lett és visszakerestem a számlatörténetem tételeit (nem jön sms ennél a kártyának a használatánál).Mivel amúgy sem 0-án volt rajta a tartozás, az egész összeg durván elkezdett kamatozni.Az addig kiszámítható havi törlesztésünk a kétszeresére nőtt a semmiből.A férjem magyarázata annyi volt hogy ja, ő nem tudta hogy nem szabad készpénzt levenni ( de, amikor meglett a kártya, ezzel kezdtem neki is...)

Mivel ekkor konkrétan munkája sem volt, választás elé állítottam: 2 héten belül szerezzen magának munkát vagy elhagyom.

Az első munkát elvállalta ami szembe jött vele, ami jelenleg a lakbérünk fizetésére sem lenne elég. De ő elvan, hiszen talált munkát, baromi büszke magára.

A mai napon a szekrényében eldugott levelek lógtak ki a pólói alól.Persze hogy ismét egy 100 000 -es tartozás, sokadik felszólítással.Már egy éves dolog.

Mit tegyek? Persze a szokásos mondatokat leirhatom en is: egyebkent jo ember,szeret,szereti a gyerekét,intelligens stb stb.

De jelenleg úgy érzem teljesen tönkre fogja tenni az életünket ezzekel az ügyeivel.És nem csak magamra kell gondolnom, hanem egy másfél éves gyerek életére is.

Az eddigi "megoldásai" között annyi szerepelt, hogy az én számlámra jön a fizetése...amivel szerintem pont csak azt éri el, hogy minden felelősség rám hárul, minden hónapban szorongok hogy kijöjjenek a csekkek és a tartozásaink kimutatása, hogy kijöjjünk a pénzemből, ő pedig teljesen nyugodtan tengeti mindennapjait, hiszem nem az ő kezében van a döntés, hogy melyik hónapban mit fizessen ki inkább...

Bocsánat, hogy hosszú és kavalkád van az ékezetekkel, de telefonról ilyen idegállapotban nem könnyü...

2021. márc. 26. 12:49
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Az össztartozásunk kb 1 400 000 .

Ebből ami konkrétan az ő nevém van,az vagy 500 000...a többit ugye az én nevemre generálta.

Albérletben lakunk...ebben az évben akartuk felvenni a babavárót és családi házba költözni, de így ugrott minden...

2021. márc. 26. 13:26
 12/34 anonim ***** válasza:
70%

szóval neki "csak" 500 neked meg 900??? hogy a bűbánatos francba?

babaváró? nem is kapnátok. meg még egy gyerek ide?

2021. márc. 26. 13:30
 13/34 anonim ***** válasza:

De a babavárót egy második gyermekre?

Biztosan nem merném bevallalni, főleg hogy ott nagyon kemény a szankció, ha nem lesz baba + 20 eves hitel.

Mi a végzettsége?

2021. márc. 26. 13:31
 14/34 A kérdező kommentje:
Igen, mert az én kártyammal vettük meg a "nagyonkell a smart tv"-t (ugye akkor még nem tudtam semmilyen tartozásáról),amíg munkája sem volt,MINDENT én fizettem és muszáj volt hitelkártyával fizetnem...
2021. márc. 26. 13:32
 15/34 A kérdező kommentje:
Természetesen így tárgytalan bármilyen további gyerek vállalása, amíg nem rendezzük az összes tartozásunk...mondom ez csak a terv VOLT
2021. márc. 26. 13:33
 16/34 anonim ***** válasza:
76%

Tv-t adjátok el, elofizetest mondjátok le

Esetleg egy személyi kölcsönnel lehetne kiváltani a tartozasokat, annak legalább kicsit alacsonyabb a kamata

Mostani munkahely mióta van és pontosan mennyit keres?

2021. márc. 26. 13:35
 17/34 A kérdező kommentje:

Személyi kölcsönt én nem kapok (gyedre nem adnak,még akkor se ha normális összeg), ő pedig, mivel elhúzta a tartozásai rendezését, khr-en rossz adósként szerepel, ő sem vehet fel kölcsönt.

140 000 forintot keres.

2021. márc. 26. 13:37
 18/34 A kérdező kommentje:
December óta dolgozik ott.
2021. márc. 26. 13:39
 19/34 anonim ***** válasza:
92%

140 ezret?

Bocsi, de 3 műszakban egy gyárban is simán megvan a havi nettó 200 vidéken is.

Csak gondolom nem akar 3 műszakban dolgozni...

Abból a +60 mehetne is rögtön a tartozás csokkentesere.

Esetleg neked valami otthoni állás? Mivel foglalkozol alapból?

2021. márc. 26. 13:42
 20/34 A kérdező kommentje:

Sajnos vidék, az egyik leg"híresebb" gyári meló a környéken...és valóban bruttó 230 asszem.4 műszak.

Nekem megoldás lehet ha visszamegyek dolgozni...4 órában is legalább 110 000-et keresnék pluszban a gyed mellé.

Más kérdés, hogy baromira nem terveztem most egy bölcsődei beszoktatást.

2021. márc. 26. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!