Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet véget kellene vetnem a pénzügyei miatt? Mi lehet más megoldás, ha egyáltalán létezik?
Husszú történetünk:
A férjemről az utóbbi egy évben kiderült, hogy számos fennálló tartozását titkolta előlem.
Történetünk ott kezdődik, hogy összeköltöztünk és 5 év együttélés után terhes lettem.Tervben volt,bár nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan összejön, de baromi boldogok voltunk.
Gyors esküvőt is szerveztünk, mert bár minket nem érdekelt, a családot annál inkább, úgyhogy tartottunk egy kis ceremóniát a szűk családdal.Itt még minden mesebeli.
A terhességem utolsó hónapjában kirúgták a tanfolyamról amire járt és amiből automatikusan munkába állhatott volna jó fizetéssel.Mivel "jóban-rosszban" meg én amúgy sem vagyok az a balhézós fajta,támogattam lelkileg, anyagilag, mindenhogy. Találtam neki munkát,amit viszont 7 hónap után szintén ott kellett hagynia mert nem tudott benne teljesíteni...ekkor derült ki, egy postás látogatása alkalmával, amikor csak én voltam itthon, hogy egy végrehajtói iroda folyamatosan keresi több százezres tartozás miatt.A számonkérésemkor az volt a válasza, hogy elintézi majd ő egyedül,ezért nem szólt...
A következő alkalommal készpénzt vett le a HITELKÁRTYÁMRÓL (ha valakinek van, az tudja, hogy ez a legtiltottabb dolog a hitelkártya használat során).Ez csak úgy derült ki,hogy a havi kimutatás extrém nagy összeg lett és visszakerestem a számlatörténetem tételeit (nem jön sms ennél a kártyának a használatánál).Mivel amúgy sem 0-án volt rajta a tartozás, az egész összeg durván elkezdett kamatozni.Az addig kiszámítható havi törlesztésünk a kétszeresére nőtt a semmiből.A férjem magyarázata annyi volt hogy ja, ő nem tudta hogy nem szabad készpénzt levenni ( de, amikor meglett a kártya, ezzel kezdtem neki is...)
Mivel ekkor konkrétan munkája sem volt, választás elé állítottam: 2 héten belül szerezzen magának munkát vagy elhagyom.
Az első munkát elvállalta ami szembe jött vele, ami jelenleg a lakbérünk fizetésére sem lenne elég. De ő elvan, hiszen talált munkát, baromi büszke magára.
A mai napon a szekrényében eldugott levelek lógtak ki a pólói alól.Persze hogy ismét egy 100 000 -es tartozás, sokadik felszólítással.Már egy éves dolog.
Mit tegyek? Persze a szokásos mondatokat leirhatom en is: egyebkent jo ember,szeret,szereti a gyerekét,intelligens stb stb.
De jelenleg úgy érzem teljesen tönkre fogja tenni az életünket ezzekel az ügyeivel.És nem csak magamra kell gondolnom, hanem egy másfél éves gyerek életére is.
Az eddigi "megoldásai" között annyi szerepelt, hogy az én számlámra jön a fizetése...amivel szerintem pont csak azt éri el, hogy minden felelősség rám hárul, minden hónapban szorongok hogy kijöjjenek a csekkek és a tartozásaink kimutatása, hogy kijöjjünk a pénzemből, ő pedig teljesen nyugodtan tengeti mindennapjait, hiszem nem az ő kezében van a döntés, hogy melyik hónapban mit fizessen ki inkább...
Bocsánat, hogy hosszú és kavalkád van az ékezetekkel, de telefonról ilyen idegállapotban nem könnyü...
Kérdés h felveszik-e bölcsibe jelen helyzetben.
Még azt lehetne hogy ő marad itthon és te dolgozol 8 órában átmenetileg, amig nem tud menni bölcsibe.
Ami a két tartozást illeti : az első nem tudom miből fejlődött ki így nem is tudok érdemben hozzá szólni. A másik, a tanfolyam miatt - ez bárkivel elofordulhat, hacsak nem ön hibájából dobták ki. Mert akkor ez is az ő sara. De ha feltételezem, hogy nem tehet róla, leépítés stb miatt történt akkor erről nem tehet.
Más kérdés, hogy nem épp aktívan áll hozzá a megoldáshoz. Ebben látok nagyobb hibát mint abban, hogy tartozása keletkezett.
És sajnos ha nem változtat akkor el kell gondolkodnod, hogy elválnak az utjaitok.
De először is le kellene ülni és nagyon komolyan beszélni erről. Felvázolni a lehetőségeket, megmagyarazni, hogy ez ha így marad hová vezet stb.. Megértetni vele, hogy mi lesz a vége ha nem tesz valamit ami rendbe hozza a dolgokat. És ha akkor sem hajlandó semmire akkor viszont minél előbb lépni. Ne húzzon magával.
A tv eleg regi tortenet.
Igen annyit keresek.
Ne akadjunk mar fenn ilyen dolgokon konyorgom.
Én elhagynám.
Egyrészt azért, mert meglopott téged - és nem, nem csak az a lopás, amikor a szekrényben tárolt pénzt kikutatja és lenyúlja, hanem ez is az, amit ő csinált veled.
Másrészt azért, mert neki köszönhetően a te neveden van a tartozás nagyobb része.
Harmadrészt azért, mert folyamatosan képes volt a képedbe hazudni.
Negyedrészt meg azért, mert büdös neki a munka.
Végül pedig azért, mert ha házasok vagytok, a további adósságok amiket csinál (és miért ne csinálna) mind közösek lesznek a jövőben is.
Egyetlen érved van mellette: "jó" ember, szeret téged meg a gyereket. A gyereket akkor is szeretheti, ha nem vagytok házasok. A jóságáról meg annyit, hogy olvass vissza mindent amit írtál róla, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy szerinted jó emberek csinálnak-e ilyeneket a családjukkal.
En 8ev utan szalltam ki egy kapcsolatbol emiatt
Es kb 4 millam banta ...
Ott borultam ki mikor jott egy level 2.4milla tartozasrol 8 napos hataridovel.
Elegem lett es ki vagtam a fenebe. Most h 1 keresetbol tartok el 3 gyereket erdekes modon felre is tudok tenni. Elotta soha egy fillert nem, vagy ha esetleg jott valami plusz az egybol ugrott a tartozasai miatt.
Elismerem, hogy nagyon igazatok van...
Magamban is küzdök ezzel, hogy hol ér véget a kitartok "jóban-rosszban"...
Úgy érzem egyedül kell megoldanom minden problémánkat, hisz valakinek azért megis csak muszáj...
Nem beszéltem még vele arról, hogy rájöttem az utolsó rejtegetett tartozására...most gondolkodok, hogy kezdjek neki ezzel a beszélgetéssel.
Már legalább 2 alkalommal volt ilyen, hogy leültettem este, mikor a gyerek már aludt, hogy elmondjam, milyen lehetőségeink vannak.Azt mindig nagy szófogadóan végighallgatta, de persze semmi pluszt nem tudott érdemben hozzátenni az ötleteléshez...
Rengeteget pedzegettem neki, hogy külföld...ha még csak egy kis időre is, de most, még a vírus ideje alatt is folyamatosan keresnek kintre munkaerőt.
De ezt persze mindig elhessegeti...mert nehez lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!