Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem van a baj, vagy a kapcsolatunkkal?

Figyelt kérdés

Ott kezdeném, hogy apámmal távolról sem volt jó kapcsolatunk, nem értettem miért nem váltak el a szüleim, sosem láttam jelét hogy szeretnék egymást, és nekem is jobb lett volna egy szülővel élni, boldogabb lett volna a gyerekkorom mint így. Velem apám soha nem volt agresszív fizikailag, az meg egy idő után már nem érdekelt hogy elhanyagolt, nyíltan kijelentette hogy utál, és hogy számára egyértelműen csak egy teher voltam. Egész gyerekkoromban utáltam, minden egyes önző, idióta szokásával együtt, alig vártam hogy végre elköltözzek otthonról.

Most a barátommal lakok (albérletben, még mindketten egyetemisták vagyunk), aki semmilyen formában nem agresszív, nagyon kedves, törődő és kiegyensúlyozott, és bár megvannak a kisebb problémáink, de nincs nagy gond a kapcsolatunkkal. Már egy ideje feltűnt, de mostanában egyre többször, hogy apámnak szinte minden idióta szokását nála is felfedezem, és még büszke is a legtöbbre, pedig ezek számomra mind negatív dolgok, és ezt ő is tudja. Csak hogy példát is mondjak, én nagyon környezettudatos vagyok, a családom soha nem volt az, azt reméltem könnyebb lesz az életem ilyen téren ha saját lakásom lesz, de sajnos a barátom is rengeteget pazarol. Hiába tudja hogy ez nekem sokat jelentene, meg se próbál jobban odafigyelni a környezetére, és ez csak egy rossz szokás a sok közül. Nem szoktam veszekedéseket kezdeményezni mert nyilván nem kényszeríthetem rá egy másik életmódra, csak néha megjegyzem hogy figyelhetne erre meg arra, de mintha meg se hallaná. És azt vettem észre hogy az idő múlásával ahelyett hogy hozzászoknék, csak egyre jobban dühít minden apró önző szokása, annyira, hogy már komolyan fontolgatom a szakítást.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek alapján szerintetek csak túlreagálom a helyzetet, vagy így tényleg problémás lesz a kapcsolatunk hosszútávon? Sosem voltam pszichológusnál mert azt hittem nincs rá szükségem, hiszen egy embert sem ismerek akinek normális a családja, nem nagy dolog hogy az én gyerekkorom is sz*r volt. De lehet mégis szükségem lenne rá hogy elmenjek egyhez, mert arra is gondoltam hogy talán a kapcsolatunkkal nincs is nagy baj, csak nem dolgoztam fel az apámmal való negatív viszonyomat, és ezt valahogy kivetítem a barátomra, fantom problémákat generálva.

Vagy az is lehet, hogy a covid helyzet miatt vagyok frusztrált, és amiatt nagyítom fel a problémákat, mert ezek a szokásai sosem zavartak annyira, mint az elmúlt hónapokban.

2021. márc. 25. 10:35
 1/5 Noren1989 ***** válasza:
24%
Itt veled van a gond.
2021. márc. 25. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az embereknek vannak közös tulajdonságaik, senki sem egyedi.

Neked kell eldönteni, hogy apád ártatlan kis szokásai látod-e a párodban, vagy olyat, ami hosszútávon gondot okozhat. Mióta vagytok együtt?

2021. márc. 25. 10:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
tegyük félre apadat meg a baratodat. Téged egyébként is zavarnanak ezek a dolgok mert egy jobb jövőt szeretnél. Barátod még nincs ebben a szakaszban. Neki érnie kell még. Valószínű nem együtt fogtok megöregedni. Csak saját magadra és a célodra koncentrálj
2021. márc. 25. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen menj el pszichológushoz, ártani nem fog, sőt!

Nekem még csak annyira sz.r gyerekkorom nem is volt, mégis jártam, és azóta annyira átformálódott a gondolkodásom, hogy én is alig hiszem el.

Egyébként meg ne értékeld le a problémáid. Minden ember traumatizált igazából, csak az a kérdés, miért.

2021. márc. 25. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most még sok gondolat kavarog a fejemben, szerintem addig nem próbálom meg felhozni ezt a témát a barátomnál amíg el nem mentem pszichológushoz, bízok benne, hogy valahogy tisztázódnak majd a gondolataim pár alkalom után. De ha mégsem, akkor ártani biztos nem fognak ezek a beszélgetések, ahogy a 4-es válaszoló is írta.:)

Egyébként közel 2,5 éve vagyunk együtt, csak hogy a kérdésre is válaszoljak.

2021. márc. 25. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!