Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A páromnak igaza van? Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A páromnak igaza van? Mit jelent a feltétel nélküli szeretet?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Azzal kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni, hogy vajon lehet-e egy párkapcsolatban elvárásokat támasztani a másik elé?

A konkrét szituáció a következő: a párom, mióta ismerem abbahagyta a főiskolát, három alkalommal kirúgták a munkahelyéről, sokszor mondta azt, hogy elkezd valamit, aztán mégsem vágott bele. Legutóbb fél évig volt munkanélküli, előtte is hónapokig. Végül a családom segítségével találtunk neki egy olyan munkát, ami számára tényleg megfelelő, jó benne, nagyon elkötelezett ezzel kapcsolatban (még nem láttam ilyen lelkesnek/szorgalmasnak), és el tudta kezdeni a jogsit is. Bizonyos körülmények miatt viszont megharagudott a munkáltatójára, és olyanokkal jön, hogy "Majd én akkor itthagyom az egész szart" meg hogy "lelketlen, etikátlan banda az egész, meg sem érdemlik, hogy ott dolgozzak" És az előzmények miatt félek, hogy tényleg otthagyja, és megint nem lesz munkája. Őszintén, aggódom amiatt is, hogy bízhatok-e egyáltalán benne, mert én szeretnék családot, de mi van, ha sose fog talpra állni? Ő is szeretne csalásot, és mindig azt mondja, hogy majd megoldja. De ezt az állást is kb. mi szereztük neki...

A lényeg pedig az, hogy mikor ezeket a kérdéseket felteszem neki, akkor azzal jön, hlgy én nem szeretem feltétel nélkül, mert elvárok tőle dolgokat, és nem bízom abban, hogy meg fogja oldani.

Ez lehet, hogy így van. Hiszen tényleg nagyon bizonytalan vagyok, és nem tudom, tudok-e rá alapozni.

De lehet, hogy rosszul látom a dolgokat, és hagynom kéne, hogy csak szeressük egymást? Fiatalok vagyunk, nem élünk együtt (többek kozt éppen azért, mert sosincs munkája), elég lenne csak elengedni ezt, és a jövőre nem gondolni? Vagy bízni a szavában ezek után is?

Ti mit gondoltok erről?

Kérlek, most ne azon legyen a hangsúly, hogy "te választottad, te szenvedj vele".

Köszönöm a válaszokat.

2021. márc. 25. 07:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezd meg tole h luzer akar lenni vagy szeretne majd 50 evesen a sajat jol felepitett eleteben elni?

Ha el akar erni valamit az eletben akkor tennie kell erte.

Es semmi koze a feltetlen szeretethez....

2021. márc. 25. 07:32
 2/15 A kérdező kommentje:
Kérdeztem tőle ilyesmit, bár nem ilyen módon. Ő erre is azt felelte, hogy megoldja, én ne aggódjak, csak támogassam.
2021. márc. 25. 07:38
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Én azt gondolom, hogy egyetlen ember iránt kell feltétel nélküli szeretetet érezni: a FIATALKORÚ gyereked iránt. A többi meg baromság. Amúgy meg igenis, legyenek elvárásaid, méghozzá magad miatt. Szerintem nem nagy elvárás egy felnőtt embertől, hogy vállaljon felelősséget magáért és kettőtökért, legyen munkája, stb. Sőt, ennek elsősorban nem a te elvárásodnak kéne lennie, hanem az övének saját magával szemben.

És de, igenis gondolj a jövőre, mert hamar elszállnak azok az évek, és ott leszel egy ingyenélővel a nyakadon, vagy 3x évesen egyedül maradsz, mert rájössz, hogy ez így nem oké, mint jó pár ismerős nőm, akik most kétségbeesve próbálnak párt találni, hogy minél hamarabb családot alapíthassanak, meg ne csússzanak le a gyerekvállalásról. Csak 5-6 olyan nőt tudnék felsorolni a környezetemben, aki elpazarolta a 20-as éveit valami baromra, pedig gyereket, családot akartak volna, most meg ott állnak, hogy borult az a vágyuk, hogy 30 előtt meglegyen az első gyerek, de most 35 előtt sem tuti, hogy meglesz.

Ha meg gyereket nem akarsz, akkor is, gondolom, vannak távlati céljaid: akár karrier, akár utazgatás, akár saját ház, bármi. Most szerinted egy olyan pasi mellett, akit el kell tartani és ennyire instabil, ezeket hogyan fogod megvalósítani?

Szóval szerintem MAGADAT kéne szeretned annyira, hogy inkább otthagyod és keresel valakit, aki legalább olyan alap felnőtt dolgokat meg tud csinálni, minthogy munka.

2021. márc. 25. 07:46
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Ne tamogasd.

Ne fizess tobbet mint amit megbeszelteket

Kulon kassza!!!

Aztan azt tesz a sajatjaval amit akar te a tiedbol ne engedj

Masik h mond meg neki h ha ilyen marad akkor ra nem lehet jovot epiteni. Felejtse el a hazassagot es a gyereket is.

Hazimunkaba a fele add at neki es kerd szamon! Irjatom fel ki mit csinal es csinalja is.

Bakker tulkep egy gyerekkel elsz egyutt ... Es az ilyen pasikat szetszedem es kivagom. Nekem ferfi kell nem anyamasszonykatonaja ...

2021. márc. 25. 07:47
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Nekem sok lenne, de pl. az anyósomnak nem. Abból gondolom, hogy van olyan helyzet, amikor az anyósom még lazán mondja, hogy a férje/fia meg fogja oldani én meg már a falon vagyok.

Szerintem neked kell érezned, hogy te mit tudsz elviselni. Ha nem tudsz benne bízni, akkor ez (velünk ellentétben, mert nekem csak a vizsgákkal, szakdogákkal van gondom), napi szintű probléma lesz, ami nagyon megterhelő hosszútávon.

2021. márc. 25. 07:48
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem élünk együtt, szóval nem tartom el, nem is tudnám (egyetemre járok és mellette dolgozom), itt valami félreértés volt akkor.

Egyébiránt köszönöm a válaszokat.

2021. márc. 25. 07:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A feltétel nélküli szeretet olyan emberek között alakul ki, ahol a felek kölcsönösen tesznek egymásért, a közös célokért, és tudják, hogy a másik egy megbízható ember, aki kitart ezekért még akkor is, ha ezekért néha olyan helyzeteket kell felvállalni, amiben nem érzi jól magát.

Ő egy léhűtő, aki a szájhősködésért cserébe várja el azt, ami neki nem jár.

2021. márc. 25. 07:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem kellene egy ilyen lúzer, de te tudod.

N

2021. márc. 25. 08:08
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

Attol hogy valakit feltetel nélkül szeretek meg NEM jelenti azt hogy koteles vagyok vele egyutt is elni. A kozos jövő epitesehez a szeretet nem eleg. Szeretem a barataimat de ettol meg nem akarok veluk osszejonni sem.

Másrészt a luzersegevegy dolog devez meg külön into jel hogy egy érzelmi zsarolassal akar rad hatni.

2021. márc. 25. 08:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a pasival semmiképp ne vállalj gyereket kérlek! Én megtettem valami hasonlóval mert feltétel nélkül szeretettem és bíztam benne. Hidd el, anyagilag tönkretesz majd és gyerekkel fogsz válni, mert akkor már nem olyan romantikus azért egy fizetésen nyomorogni, amikor gyerek is van és ő akkor is kiborul majd a munkáltatójára ahol normális fizut kap, mert "meg sem érdemlik, hogy ő ott dolgozzon". Ez egy érzelmi zsaroló nagy gyerek aki nem nőtt fel és már nem is fog. Nem fog megváltozni, és a feltétlen szeretet kifejezéssel azért dobálózik mert pontosan tudja hogy a saját értékeiért nem igazán lehet szeretni.
2021. márc. 25. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!