Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Munkahely, iskola, párkapcsolat. Összehangolható, ti hogy csináljátok?
Eddig főállásban dolgoztunk mindketten és ígyis nagyon sok stresszes időszakunk volt az utóbbi időben, főleg a covid miatt. Páromra rájött most a felismerés, hogy tanulni szeretne és képezni magát, amit őszintén szólva támogatok. Mégis félek, hogy ha bejön ez a plusz "elfoglaltság", akkor végképp nem lesz időnk egymásra.
Együtt élünk már, heti 40 órát dolgozunk (ő van, hogy éjszakázik is, én fixen 9-5ig), ígyis sokszor elkerüljük egymást. Az iskola levelezőn menne, csak hétvégén szeptembertől, de félek, hogy sokkal nehezebb lesz így minden.
Szeretném támogatni, de közben féltem is a kapcsolatot.
3 éve vagyunk együtt.
Miért te tipródsz ezen, miért nem a pasid?
Én ezen gondolkodnék el.
Igen, meg fogja nehezíteni a kapcsolatot, de nem azt jelenti, hogy tönkre kell mennie. Egy jó kapcsolat, ahol a felek tenni akarnak érte, nemcsak lesz, ami lesz alapon működik, az kibírhatja.
Amúgy érdemes lenne így több dolgot átszerveznetek/gondolnotok. Pl. ő nem tud elmenni 40 óra helyett 32-be dolgozni? Vagy bármi más, ami kicsit rövidebb. És nyáron, amikor nincsenek vizsgák, lehetne plusz munkát vállalnia. Mert, ha meg tudnátok így is élni, ezen érdemes lenne elgondolkodni szerintem. Meg nem tudom, mennyire vagytok szervezettek, de ha nem, akkor egy napirend, felosztás, stb. sokat segíthet, és sok időt spórolhat meg. Ahogy mindenképpen ki kell jelölni napokat, amikor csak egymással foglalkoztok, és ahhoz tartani magatokat.
Nálunk működik. Mondjuk nekem párom amúgy is elég magának való figura tud lenni, egész nap elkockul meg elbarkácsolgat, nem omlik össze, ha zhra készülök.
Én estin vagyok főállás mellett amúgy, másfél éve voltunk együtt, mikor belevágtam, friss kapcsolatban lehet, hogy meredekebb lenne.
Van olyan évfolyamtársam, akit ezért vágott ki a barátnője, de őszintén az ilyen ember minden lenne számomra, csak nem társ. Mi hétköznap megelégszünk azzal, hogy együtt edzhetünk és aludhatunk, hétvégét pedig igyekszünk kettesbeb (vagy a barátainkkal közösen) tölteni. A nyarakról nem is beszélve. :)
Mindketten főállásban dolgozunk már hosszú évek óta, és szeptemberben egyszerre kezdtük a mesterképzést (más-más szakon). Eszembe sem jutott ilyesmin aggódni, így, hogy közös gyerekünk nincs, a lánya 2 hetente jön. Simán megoldható, főleg, hogy most mindenhol online oktatás és számonkérés van, még utaznunk sem kell. Ő sulija Bp, enyém Veszprém, két irányba mennénk Fejér megyéből, de így, ha egyszerre van óránk, jellemzően péntek, szombat, akkor egyikonk az egyik szobában, másik a másikban. Kinek mikor van szünet, az hoz inni, enni, mosást rak be vagy épp tereget. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de ha igazán akar az ember valamit...
Mások ezt gyerekek mellett is megcsinaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!