Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Munkahely, iskola, párkapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munkahely, iskola, párkapcsolat. Összehangolható, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Eddig főállásban dolgoztunk mindketten és ígyis nagyon sok stresszes időszakunk volt az utóbbi időben, főleg a covid miatt. Páromra rájött most a felismerés, hogy tanulni szeretne és képezni magát, amit őszintén szólva támogatok. Mégis félek, hogy ha bejön ez a plusz "elfoglaltság", akkor végképp nem lesz időnk egymásra.

Együtt élünk már, heti 40 órát dolgozunk (ő van, hogy éjszakázik is, én fixen 9-5ig), ígyis sokszor elkerüljük egymást. Az iskola levelezőn menne, csak hétvégén szeptembertől, de félek, hogy sokkal nehezebb lesz így minden.

Szeretném támogatni, de közben féltem is a kapcsolatot.

3 éve vagyunk együtt.

2021. márc. 22. 07:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez a kapcsolat ér valamit, akkor túl fogtok jutni ezen a nehézségen. Egy házasság is így működik, néha ez egyik fél tanul, ilyenkor a másik támogatja. Ha ezen megy tönkre a kapcsolatotok, akkor eleve nem volt olyan erős és stabil, hogy erre a jövőben építsetek.
2021. márc. 22. 07:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Sokkal nehezebb lesz. Nem tudom milyen szak, de ha nem valami habi egyetem, akkor a megmaradt szabadidejében tanulni fog. Vizsgaidőszakban meg végképp rád szakad majd minden, mert ha teljesíteni akar munka mellett akkor nagyon oda kell tenni magát. Viszont ez egy jó próbája is a kapcsolatnak, megmutatja mennyit bírtok a nehéz időkben. Esetleg azért hetente-kéthetente egy napot jelöljetek ki, amikor fixen egymással foglalkoztok, programoztok, ilyesmi. Ezt beszéljétek meg előre és akkor lesz mit várni a héten.
2021. márc. 22. 07:45
 3/11 anonim ***** válasza:

Miért te tipródsz ezen, miért nem a pasid?

Én ezen gondolkodnék el.

2021. márc. 22. 07:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, meg fogja nehezíteni a kapcsolatot, de nem azt jelenti, hogy tönkre kell mennie. Egy jó kapcsolat, ahol a felek tenni akarnak érte, nemcsak lesz, ami lesz alapon működik, az kibírhatja.

Amúgy érdemes lenne így több dolgot átszerveznetek/gondolnotok. Pl. ő nem tud elmenni 40 óra helyett 32-be dolgozni? Vagy bármi más, ami kicsit rövidebb. És nyáron, amikor nincsenek vizsgák, lehetne plusz munkát vállalnia. Mert, ha meg tudnátok így is élni, ezen érdemes lenne elgondolkodni szerintem. Meg nem tudom, mennyire vagytok szervezettek, de ha nem, akkor egy napirend, felosztás, stb. sokat segíthet, és sok időt spórolhat meg. Ahogy mindenképpen ki kell jelölni napokat, amikor csak egymással foglalkoztok, és ahhoz tartani magatokat.

2021. márc. 22. 07:54
 5/11 anonim ***** válasza:

Nálunk működik. Mondjuk nekem párom amúgy is elég magának való figura tud lenni, egész nap elkockul meg elbarkácsolgat, nem omlik össze, ha zhra készülök.

Én estin vagyok főállás mellett amúgy, másfél éve voltunk együtt, mikor belevágtam, friss kapcsolatban lehet, hogy meredekebb lenne.

Van olyan évfolyamtársam, akit ezért vágott ki a barátnője, de őszintén az ilyen ember minden lenne számomra, csak nem társ. Mi hétköznap megelégszünk azzal, hogy együtt edzhetünk és aludhatunk, hétvégét pedig igyekszünk kettesbeb (vagy a barátainkkal közösen) tölteni. A nyarakról nem is beszélve. :)

2021. márc. 22. 08:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Biztos nehéz lesz, d e inkabb most legyen nehéz mint hogy később sz.rul érezze magát hogy kihagyott valamit.
2021. márc. 22. 09:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Friss kapcsolatban engem is jobban földhöz vágna, de úgy gondolom, hogy a 3 év megerősített minket eléggé ahhoz, hogy ezen ne bukjunk el. Inkább csak a gondolataim miatt érzek félelmet, mert ez nekem új dolog, azoktól meg mindig tartok :D De abban igaza van mindenkinek, hogy ha ezen elbukunk, akkor sosem voltunk egymáshoz valóak. Annyi mindent kiálltunk már együtt, költözés, összezártság, zajló világjárvány, munkahelyváltások stb... szerintem ez is sima lesz :) És nyilván sokat segít, hogy együtt élünk már és nem kell külön a talikat szervezgetni majd.
2021. márc. 22. 09:03
 8/11 anonim ***** válasza:

Mindketten főállásban dolgozunk már hosszú évek óta, és szeptemberben egyszerre kezdtük a mesterképzést (más-más szakon). Eszembe sem jutott ilyesmin aggódni, így, hogy közös gyerekünk nincs, a lánya 2 hetente jön. Simán megoldható, főleg, hogy most mindenhol online oktatás és számonkérés van, még utaznunk sem kell. Ő sulija Bp, enyém Veszprém, két irányba mennénk Fejér megyéből, de így, ha egyszerre van óránk, jellemzően péntek, szombat, akkor egyikonk az egyik szobában, másik a másikban. Kinek mikor van szünet, az hoz inni, enni, mosást rak be vagy épp tereget. Nem mondom, hogy nem fárasztó, de ha igazán akar az ember valamit...

Mások ezt gyerekek mellett is megcsinaljak.

2021. márc. 22. 10:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Milyen idosek vagytok?
2021. márc. 22. 13:23
 10/11 A kérdező kommentje:
22 és 24
2021. márc. 22. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!