Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan alakul a házimunka felosztása egy párkapcsolatban? Ki mennyit vállaljon belőle?
A párom alig csinál otthon valamit, ami házimunka. Azt is nagyon ritkán, kérésre. Cselédnek érzem így magam. Szerinte a nő dolga a főzés, takarítás stb. Dolgozom, én is szeretnék pihenni, hobbizni, nem csak dolgozni, meg mosni, főzni, takarítani. Ha pl. összekapunk, akkor már beközli, hogy nem csinál semmit. Én meg nem gondolom, hogy felnőtt embertől elfogadható lenne ez a hozzáállás. Nem gyerek, hogy duzzogva elvonuljon, és rám maradjon minden...
Próbáltam már, hogy én sem csinálom, hátha észbe kap, de csak felhalmozódott minden, és akkor is nekem kellett elvégezni a házimunkát. Ha meg szólok neki, max megigéri, hogy kiveszi a részét, aztán nem történik semmi...
Én vagyok a férfi.
Hogy alakul?
Úgy alakul, hogy mindenki fog valamit és haladunk. Vagy én főzök mikor otthon vagyok, vagy ő a kertben én bent, vagy fordítva.
Szval nem kell megmondani, hogy ki, mikor, mit csináljon.Csináljuk és kész.
Ha fáradt, elmegy pihenni, én meg csoszogó tovább, vagy fordítva is volt már.
Nem számoljuk, nem huzzgálunk vonalakat!!
22#vok
Nem.Itt tévedés vagyon! Nem a "kinek a feladata" a lényeg, hanem a célszerűség, időmegtakarítás,ésszerűség.F vagyok, tehát számomra evidensek,fontosak ezek a dolgok.
Nem küldenélek fát vágni pld, hanem én csinálom. Elhiszem, hogy képes vagy rá, de én fizikailag jobban bírom, és nem annyira fárasztó nekem mint neked. Te addig főzöl, mert evés nélkül lassabban haladok, ami miatt majd kevesebb időnk jut egymásra.
Azt hiszem ebben a fura kis példában minden benne volt.
Amíg ő PC zik, te dolgozol. Egyedül csinálod=tovább tart, kifáradsz.
Ő ugyan nem. Csak akkor nem várhatja el tőled, hogy este még kedved legyen vmi közös tevékenységre. Dötse el ki ki a maga észjárása, szokásos gondolatai szerint mi ez a közös tevékenység.
Ha pedig nincsenek közös dolgaink előbb utóbb rosszul érezzük magunkat.Ha te nem vagy elégedett, akkor az rám is, és a család többi tagjaira is negatívan hat.Senki se lesz elégedett.
Ergó, ha én egésznap a PC vel játszom, tkpen tökönszúkálom magamat.
Férfi létére ez nem egy nehéz gondolatmenet sztem.
És a végére hagytam,nem akartam leírni, mert annyira alap, de leírom- Az igazságosság is azt diktálja hogy a közös dolgainkkal való munka is közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!