Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan alakul a házimunka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan alakul a házimunka felosztása egy párkapcsolatban? Ki mennyit vállaljon belőle?

Figyelt kérdés

A párom alig csinál otthon valamit, ami házimunka. Azt is nagyon ritkán, kérésre. Cselédnek érzem így magam. Szerinte a nő dolga a főzés, takarítás stb. Dolgozom, én is szeretnék pihenni, hobbizni, nem csak dolgozni, meg mosni, főzni, takarítani. Ha pl. összekapunk, akkor már beközli, hogy nem csinál semmit. Én meg nem gondolom, hogy felnőtt embertől elfogadható lenne ez a hozzáállás. Nem gyerek, hogy duzzogva elvonuljon, és rám maradjon minden...

Próbáltam már, hogy én sem csinálom, hátha észbe kap, de csak felhalmozódott minden, és akkor is nekem kellett elvégezni a házimunkát. Ha meg szólok neki, max megigéri, hogy kiveszi a részét, aztán nem történik semmi...

2021. febr. 24. 08:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Egyedül élek. "Cselédnek érzem így magam" "szeretnék pihenni, hobbizni, nem csak dolgozni, meg mosni, főzni, takarítani."

58 F

Nem hiányozna egy élősködő a nyakamra, akire plusszban dolgoznom kellene.

Élj te is egyedül. Probléma megoldva.

2021. febr. 24. 08:59
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

En azt mondanám, hogy rendben, legyen a nö dolga a házimunka, de akkor ebből a hagyományos felosztasu egyenletbol az ő, ferfi fele se maradjon ki, hiszen ha a nő dolga a házimunka, akkor a férfi dolga az, hogy megfelelő, kellemes színvonalon eltartsa a családját, feleségét, anélkül, hogy annak dolgozni kelljen. Hiszen ez a férfi dolga, nem? Szóval, mondd neki, hogy akkor jovo héttől nem dolgozol, abszolút egyetértesz, minden hónap 10-eig várod a szamladra a te és a családotok elevitelet kenyelmesen biztosító összeget, ami legalább fedezi a te fizetesedet, plusz a rezsit, plusz a háztartási koltsegeket. Hiszen ez a férfi dolga nem?

Ha nem ért egyet, akkor meg fogja meg a kis porszívót, és fogja be a száját, mert ezek szerint még a sajat elvarasait se képes teljesíteni.

2021. febr. 24. 09:05
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

Ez történik, ha örökbe fogadsz egy gyereket az anyja pitsájából.

Huszonéves kisfiúk játsszák a herceget, mert keresnek nettó 200 rugót egy irodában aktatologatással, aztán hazamennek minecraftozni és örülnek ha közben fényesre van nyalva a valaguk, mert hát "a nő dolga a minden más".

Van erre egy jó megoldás, ki kell baxni az ajtón szeretettel és rázárni azt, majd keresni egy felnőtt férfit.

2021. febr. 24. 09:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

általában az időnk/energiánk arányában osztjuk fel (azaz, mivel mindketten dolgozunk, kb. hasonló mértékben). utálok főzni, úgyhogy azt ha lehet, inkább hanyagolom, viszont szívesen vállalok nagyobb részt a többi házimunkából.

30F

2021. febr. 24. 09:11
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én főzök és vasalok. A mosogatás, mosás, teregetés, takarítás, szemét levitel közös. Az autómosást és takarítást pedig túlnyomó részt inkább a párom de van, hogy azt is közösen. A nagy bevásárlás közös program, a mindennapi kicsit általában én szoktam intézni.

30N

2021. febr. 24. 09:24
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az csinál többet, aki jobban ráér.

Amikor én dolgoztam, a párom (férfi) munkanélküli volt, akkor mindent megcsinált. Na jó, főzni nem szokott de azon kívül tényleg mindent. Mosott, porszívózott, kipucolta a kádat, WC-t, barkácsolt ezt-azt. Mikor ő dolgozott, én pedig szakvizsga szabadságon voltam, akkor én csináltam mindent, mert a tanulás mellett belefért.

Most mind a ketten dolgozunk, viszont én szinte mindig hamarabb érek haza, így valamennyivel többet vállalok, de ő is kiveszi a részét a dologból.

2021. febr. 24. 10:00
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg választ! Úgy látom, hogy többségben vannak azok, akik egyaránt kiveszik a részüket a házimunkából. Ez a normális. Ha nálunk semmi sem fog változni, akkor elhagyom, nem akarok senki cselédje lenni, nem azért élek, hogy valakit szolgáljak, csak mert férfinek született...
2021. febr. 24. 10:44
 18/24 anonim ***** válasza:
33%
Amennyi kényelmes. Én istenszolga vagyok, amit meg tudok csinálni, örömet okoz, hogy a másik pihenhet így itthon mindent én csinálok. De meg kell beszélni, ha magától nem alakul ki.
2021. febr. 24. 10:52
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Kommunikáld le vele rendesen. Ültesd le, mond hogy ez most egy komoly beszélgetés lesz, és beszéld meg vele. Utána pedig segítsd, hogy belejöjjön automatikus legyen, hogy megcsináljon mindent, ami szembe jön vele. Ami nem jön, abba te tudatosan vezesd be, pl főzés. Én a helyefben adnék neki receptet, hogy ezt kéne mára megcsinálni.
2021. febr. 24. 10:54
 20/24 anonim ***** válasza:
65%
1-es válaszoló, a "Nálunk úgy van". Hallod. Ezt mintha én írtam volna mondatról mondatra. :D 25/N
2021. febr. 24. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!