Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a helyes ilyen helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a helyes ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk együtt párommal. Van egy 7 hónapos kislányunk. A probléma az, hogy a gyerek érkezése világított rá a valószínűleg meglévő párkapcsolati problémáinkra. Nagyon rossz ezt kimondani, de szomorú vagyok otthon, belenézek a gyerekem vidám szemeibe és férfi létemre el tudnám sírni magam annyira szégyellem és sajnálom, amit érzek. Nagyon szeretem, de a kapcsolatunk nem működik jól. A feleségemnek nem merek ezekről beszélni, mert ő most a picivel nagyon boldog és inkább én nyelek, csak nekik ne okozzak fájdalmat. Viszont így nem látom ebből a helyzetből a kiutat. Vagyis azt, hogy létezne e jó út. Ha abba gondolok bele, hogy elköltöznek, vagy én és nem láthatom minden nap a kis tündért, akkor összerándul a gyomrom. Ha viszont marad minden így, akkor meg vágyódom kifelé, mert így nagyon rossz. Beszéltem már pszichológussal erről, ő azt mondta töltsünk együtt több időt, de éppen ez az, hogy nem tölt fel az együtt töltött idő. Beszeljek szerintetek erről a párommal? Nagyon patthelyzet ez, mert amúgy szeretem őt is, az életemet is beáldoznàm értük, de nem így. Valaki volt így, akinek sikerült ezt megoldani?

2021. febr. 21. 14:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
44%
Márpedig mindig a partner az első és a gyerek csak utána jön, kezdetben nyilván több figyelmet kap a gyerek, de ilyenkor se árt a partnert előtérbe helyezni. A legtöbb válás amiatt van, hogy ezt nem értik meg a partnerek, nem arról van szó, hogy a gyereket elhanyagolják, hanem arról, hogy a partner igényeit fokozottabban figyelni kell, pont amiatt, mert a gyerek nagyon leköti az anyukát. Ha ezt nem sikerül áthidalni, akkor az van, ami a jelen szituációban, amiben ráadásul az apuka nem is érti, hogy mi a probléma, mert ő is elfogadja, hogy a gyerek az első. Csakhogy ő teljesen a peremen van. Ez egy elég nehéz játék.
2021. febr. 21. 15:25
 12/24 anonim ***** válasza:
61%

Teljesen átérzem a helyzeted. Nincs jó megoldás. Ha maradsz felőrli a lelked mert nem vagy boldog. Ha mész, akkor alig látod a gyereket. Itt nincs arany középút. Én 3 éve nyüglőfök igazából azt várom hogy a gyerekek legyenek nagyobbak.

N

2021. febr. 21. 16:11
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Hát ha nekem a férjem a 7 hónapos gyerekünk mellett benyögné, hogy teljesen más a szemléletünk es nem boldog nem tudom mit szólnék. Itt nem arról van szó, hogy a feleség leszarja a férjet a gyerek mellett, csak az érett apukának most esett le, hogy egy gyerek elég nagy felelősség. Egy csecsemő mellett nem a legideálisabb a nagy boldogságot és szabadságot keresni. Ennek lesz az a vége, hogy elválik, rájön a többi nőt is megunja 1-2 év után, a gyerekét meg láthatja 2 hetente.
2021. febr. 21. 16:19
 14/24 A kérdező kommentje:
10 es. Köszönöm. Igazad van. Viszont a gyereket nem tartom marhaságnak mert imádom.
2021. febr. 21. 16:19
 15/24 anonim ***** válasza:
89%

Apává válasi folyamat..

Kemeny melo egy csalad nem mindig örömteli.

Sokan le is lépnek ahelyett hogy állnák vállvete a sarat a nővel

2021. febr. 21. 16:48
 16/24 anonim ***** válasza:
89%

Na igen ezeken buknak el a vasarnapi apukak.

Eddig ketten voltatok most meg harman. Ez egy nehezebb idoszak de siman tul lehet elni es ahogy magyobb lesz a gyerek ugy konyebb lesz. Ha szereted oket akkor maradj mert meg fogod vanni kesobb. Nem szabad egybol eldobni hanem hozza kell alkalmazkodni a helyzethez. Tessek felnoni es valalni a felelosseget a csaladert amit ha jol gondolom te is akartal.

Ha a parod a pici miatt sok mindent felaldozott akkor neked is kell par dolgot benyelned. Ez a helyzet kompromisszummal jar.

Megoldas az ha elmentek egy parterapiara. Vagy coachhoz.

2021. febr. 21. 17:47
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem most jöttél rá, mekkora felelősség es mennyi energiat felemeszt a gyerek. Bármennyire szereted. A pszichológus abban segithetne hogy feldolgozd ezt a helyzetet. Ez egy folyamat es nem egyszerű egy apának sem, nem csak az anyának.
2021. febr. 21. 18:06
 18/24 Ollókezű Edward ***** válasza:
82%

A te szabadságodnak ott lett vége, mikor komoly kapcsolatot kezdtél a jelenlegi nejeddel. A gyerek már csak hab a tortán.

De konkrétan mit jelent az, hogy nem egyezik a felfogásotok? mondj már kérlek valami példát, mert ez így bármi is lehet. Pl. lehet, hogy te ateista vagy, ő pedig templomba járó katolikus, ami tényleg nehezen egyeztethető össze. De lehet, hogy te legszivesebben bevágnád gruppenbe, míg ő csak paplan alatt, csak lekapcsolt villany mellett, szóval kérlek, tisztázd, mik ezek az eltérések pontosan.

2021. febr. 21. 20:05
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Engem mondjuk az érdekelne, hogy mi az, ami boldogsággal tölt fel? Nem biztos, hogy a gyerekeddel vagy a feleségeddel töltött idő tölt fel, főleg, ha amúgy is fáradt vagy.
2021. febr. 21. 20:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Introvertált személyiségű vagyok ezért csak az egydül töltött idő tud feltölteni. Ezt a párom soha nem érti meg. Nekem ez nagyon fontos, ő nevet ezen, nem érti meg. Neki az a normális ha együtt vagyunk mindig. Közel és mégis távol.
2021. febr. 21. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!