Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mit tegyek? Hogy segitsegse? Mi a helyes ebben a szomorú nehéz helyzetben? Negativ, pozitiv velemeny is érdekel, mindenkinek köszönöm aki elolvasta es kommentelt, próbálok minden lényeges információt leírni
Tudod, van egy pont nevű írásjel.
Nagyon összefüggéstelenül írtad, de talán ki tudtam valamit hámozni ebből a katyvaszból. Ha nem akar változtatni, kutyából nem lesz szalonna. Ha jót akarsz magadnak meg a gyereknek, elhagyod. Hidd el, jobb lesz utána.
" mielőtt velem össze jött napi szinten ivott "
Össze sem kellett volna vele jönni.
Egy dolgot tehetsz. Vagy önként bevonul elvonóra vagy válás. És halogatás nélkül vonul be.
Józanul milyen?
Ha akkor lehet vele beszélni, akkor kérd meg, hogy menjen el veled kettesben egy szakemberhez (addiktológus, pszichiáter vagy mit tudom én). Ha erre hajlandó, akkor állj melléje, segítsd mindenben, fogadjátok meg, amit a szakember javasol.
Ha nem hajlandó ....., akkor valószínűleg nélküle kéne folytatnod.
Kérdező olvass utána a függők hozzátartozóinak pszichológiájáról, rogyásig találsz a neten.
Azért is nem azt írtam, hogy a függő, hanem a hozzátartozó ember/emberek, mert a düggőn nem lehet segíteni, amíg ő nem akarja. Tépheted a szád míg fel nem dobod a pacskert, ha ő nem akar, akkor nem szokik le senki két szép szeméért se.
Viszont a hozzátartozók sokszor bennragadnak ebben, mert "megmentő szerepbe" bújnak.
Nem kell a gyerek miatt együtt maradni! Inkább külön, de a gyerek ne az alkoholt lássa mint élhető példát.
Remélem lesz hozzászóló itt, akinek apja/anyja szintén alkoholista volt és érdemben meg tudnak győzni, hogy jobb a válás ilyenkor a gyerek szemszögéből is.
Tudod nagyon jól, hogy alkoholista, de egyből szülsz is neki egy gyereket. Aztán itt sírsz, hogy brühühü, a gyereked apja alkoholista, hogy tudod megváltoztatni, kell valami varázsige.
Varázslat nincs. Azt kapod, amit választottál. Ha nem tetszik, akkor válj el.
És hogy tudd: havonta egyszer ku.rvazni megy, azért nincs otthon este.
Sajnálom,hogy ezt kell irjam,de össze se kellett volna jönni egy ilyennel aki iszik,nemhogy még gyereket szülni neki.
Nem fogsz tudni segiteni,főleg ha nem akarja.És ha akarja is,lehet,hogy megváltozik pár hónapra,de ez csak addig tart,amig az első pohárral megissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!