Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a helyes ilyen helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a helyes ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk együtt párommal. Van egy 7 hónapos kislányunk. A probléma az, hogy a gyerek érkezése világított rá a valószínűleg meglévő párkapcsolati problémáinkra. Nagyon rossz ezt kimondani, de szomorú vagyok otthon, belenézek a gyerekem vidám szemeibe és férfi létemre el tudnám sírni magam annyira szégyellem és sajnálom, amit érzek. Nagyon szeretem, de a kapcsolatunk nem működik jól. A feleségemnek nem merek ezekről beszélni, mert ő most a picivel nagyon boldog és inkább én nyelek, csak nekik ne okozzak fájdalmat. Viszont így nem látom ebből a helyzetből a kiutat. Vagyis azt, hogy létezne e jó út. Ha abba gondolok bele, hogy elköltöznek, vagy én és nem láthatom minden nap a kis tündért, akkor összerándul a gyomrom. Ha viszont marad minden így, akkor meg vágyódom kifelé, mert így nagyon rossz. Beszéltem már pszichológussal erről, ő azt mondta töltsünk együtt több időt, de éppen ez az, hogy nem tölt fel az együtt töltött idő. Beszeljek szerintetek erről a párommal? Nagyon patthelyzet ez, mert amúgy szeretem őt is, az életemet is beáldoznàm értük, de nem így. Valaki volt így, akinek sikerült ezt megoldani?

2021. febr. 21. 14:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
22%
Ezért is, nem hagyom szülni az asszonyt.
2021. febr. 21. 14:37
 2/24 anonim ***** válasza:
96%

Mik azok az említett párkapcsolati problémák pontosan? Mi miatt nem működik, mik hiányoznak? Miért vagy szomorú otthon, miért nem tölt fel az együttlét, mi miatt nem akarsz a pároddal időt tölteni? Miért taszít téged (ha így van)?

Ezeken először tételesen át kell rágódni, rájönni lehet-e rajtuk dolgozni, és ha igen, együtt átbeszélni milyen módokon tudtok mindketten faragni rajtuk. Beszélned kell majd a pároddal mindenképp, de normálisan megfogalmazva a gondokat, a benned lévő érzéseket, gondolataidat. Ha csak odaállsz elé nyűglődni, bizonytalanul, félve, azt sem tudva mi történik, időt húzva és topogva, annak egy hosszan tartó szenvedés lesz a vége, aminek a levét a gyerek issza meg.

Ugyanez ha ilyen formában együtt maradtok; lehet látod őt minden nap, de sajnos nem ez a lényeg - ő érezni fogja hogy nem stimmel valami (és egyre inkább a párod is), nem lesz mögötte érzelmi biztonság, a szülei megfelelő hálója, csak hazugságok. Rosszabb esetben egymás marása idővel, aminek szintén az egész életére ható negatív hatása lehet. Az önzőséget abszolút hátra kell tenni ebben a kérdésben és a gyerek érdekeit nagyon erősen nézni.

2021. febr. 21. 14:37
 3/24 Fsms ***** válasza:
92%

Csak akkor tudod megoldani , ha beszélsz vele. Ha nem beszélj a távolság még tovább fog nőni.

Először azt gondold végig mi a probléma gyökere, mi vezetett ide. Ezt érdemes közösen feldolgozni.

Ami fontos, ne várj gyors sikert. Sok beszélgetés és több hónap eredménye lehet a megoldás.

Az is tud segíteni , ha időnként a gyereket le tudjátok adni és tényleg csak kettesben lenni.

2021. febr. 21. 14:41
 4/24 anonim ***** válasza:
93%
Tudni kellene mi az a konkret gond a feleségeddel
 5/24 anonim ***** válasza:
36%
A legfontosabb probléma szerintem, hogy a feleségednek a gyerek az első, te pedig csak egy funkcionális tárgy maradtál. Gyakori baleset, meg kell neki mondani, hogy a gyerek nagyon fontos, de te vagy az első, ha nem így lesz, akkor a kapcsolatnak vége. Ha nem tudja elfogadni, akkor nem fogod tudni tovább csinálni.
 6/24 anonim ***** válasza:
67%
Hogy lehetne a férj az első egy 7 hónapos csecsemővel szemben?? :D
2021. febr. 21. 14:51
 7/24 A kérdező kommentje:
Nincs semmi olyan konkrét probléma csak teljesen más a szemléletünk. Mióta gyerek van ez mégjobban kijött. Nem érzem jól magam ha együtt vagyunk.
2021. febr. 21. 14:53
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
De könyörgöm 6!! Év után tűnt ez fel? Mondanál valami konkrétumot miben más ?
2021. febr. 21. 14:55
 9/24 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy addig nem volt, hanem akkor csúcsosodott ki igazán. Viszont nem is ez a lényeg, hanem hogy ezek miatt, vagy csak úgy azt nem tudom, de én nem érzek semmi boldogságot, ha együtt vagyunk, otthon úgy érzem magam, mint akit bezártak és ezt szégyellem is kimondani, de így van. Ezt érzem sajnos. De a pici nagyon kiegyensúlyozott és ő is boldog, nem tudom szabad e ebbe belerondítanom az önös érdekeim miatt.
2021. febr. 21. 15:05
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt nem szép írni, de így jártál. Nem egy csecsemő mellett kéne a boldogságot üldözni, hamarabb kellett volna ezt kitalálni. Nagy marhaság volt egy ilyen kapcsoaltba gyereket vállalni, de már itt van. Ha korrekt akarsz lenni megvárod azt az időt, amíg a gyerek elmehet bölcsödébe, a feleséged kicsit tehermentesül és visszamehet dolgozni.
2021. febr. 21. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!