Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan veszitek rá magatokat, hogy mást is csináljatok a gépezésen kívül?
A kérdésem főleg azokhoz szól, akik home-office-ban vannak otthon, nem járnak el gyakran máshova emberekkel találkozni és nincsenek gyerekeik.
Én azt tapasztalom, hogy mi egyre többet gépezünk a férjemmel, ami nincs jó hatással a kapcsolatunkra és a hangulatunkra sem. Eleinte még társasoztunk, meg rengeteget telefonáltunk, közösen nekiálltunk könyvet olvasni és tornázni, de az utóbbi időben leginkább már csak gépezünk, igazából beszélgetni sem nagyon tudunk miről.
Tudtok segíteni, hogy ti hogyan tartjátok minimumon a gépezést, vagy hogyan limitáljátok mondjuk napi 1 órára hétköznap, kettőre hétvégén? Nekem már teljesen hozzánőtt a kezemhez a telefonom és lassan tényleg úgy gondolom, hogy már nincs is olyan téma, amiről nem tudom a férjem véleményét.
Kemény! En is tapasztalom magamon! Az a legrosszabb mikor reggel a nettel teloval kezded!
Nekem nincs a telomon net igy ha uton vagyok nem tudom a telot bujni. Szandekosan van így!
De miota mindenutt van wi-fi plaza fitnesz terem vonat azota szinte eszre se veszem h nincs net rajta.
Fb ra immunis vagyok tudom a rossz oldalait h sok iddot elvesz,hulEn vuselkednek az emberek rajta.
Ha sok a melo mondjuk reggeltol estig meg még ottjon is folytatni kell vagy hazimelo akkor az sok idot elvesz a nettol. Vagy amikor olyan barátom lett aki szeretett kozos programokat csinalni akkor a hétvége es mentes volt vagyvlegalabis lecsokkent a net.
Ha kimozdultok akkor az nagyon jó!
Meg az is ha mondjuk tartaszegy halom allatot amit el kell latnod pl haszonallat ha tudsz ne rohogjetek! Regen mindenkinek volt tehene vagy malaca jartak a csarnokba vittek a tejet.Sokkal tobb mindenre2kepesek voltak mint ma! Mai fiatalok csak a telonyomogatsra kepesek!
Az a lenYeg érd el azt h ne csatlakozzon ra az agyad! Mert akkor ott ragadsz!
Nekem is van egy csomo jo konyv amit el szeretnek olvasni de mindig youtubozok helyette :S
Bele se merek gondolni hany ember net vagy telofuggo a vilagon! Vagy h az ido alatt mennyi mindenben tudnanak fejlodni valo eletben sok hobbit kiprobalni offline barati talalkozasok! Vagy mondjuk sajat bizniszt epiteni,vagy csak termelni magunknak! Nyilvan ez volt a cél h ezeket ne tudjak a fuggoseg miatt!
El lehet azon gondolkodni h az eleteteket ugy akarjatok leelni h a szabad idotoket vegig potyogitek....
Uh,én is ezt tapasztalom magamon.
Reggel teló net,facebook gyakori,járványhírek...
És én sem tudok elszakadni,valami "csodát" mindig várok,de már egyik unalmassabb mint a másik,a gyakori is egyre laposabb...
Meg tényleg egy minimális társaság érzést ad...
Ki kéne hajítanom a telefont az ablakon...
Minálunk hasonló gondok voltak úgy döntöttünk drasztikus megoldás kell, mivel "van önuralmam és kibírom h nem nyomkodom a telefont" sajnos nem működött (mivel ez pont olyan az agynak mint a drog így nem feltétlen a gyengeség jele - ha már rászoktál elég nehéz leszokni róla)
Ha Iphoneod van akkor a Képernyőidő menüpontban be lehet állítani h minden appot csak egy megadott ideig (mondjuk 15 percet) használhass és utána kódot kér.. az a lényeg h ne tudd a kódot, mi egymásnak állítottuk be :)
És persze megegyeztünk h hiába nyaggatjuk egymást a pin kódért nem mondjuk meg. (ez nem ugyanaz mint a telefon pin kódja amúgy)
De mondjuk egy esős napon van h fel lehet oldani akár egész napra egymásnak a korlátozást és mondjuk a játszani a telefonon.. vagy be lehet állítani h mondjuk csak hétköznap játszhass, hétvégén ne
A laptoppal nem ilyen egyszerű a helyzet a férjem munkára használja én meg emailezésre, zoomra szóval itt idő limiteket nem lehet beállítani, de találtunk egy programot amivel le lehet tiltani a weboldalakat. A legtöbb híroldalt, facebook, youtubeot, stb le tiltottuk már.. a gyakorit még nem... azért nyomkodom... ha férjem észreveszi biztos ez is a tiltólistára kerül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!