Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki "csak a gyerek(ek) miatt" marad benne egy kapcsolatban, az magát jobban szereti, mint a gyerekét? Bővebben lent.
Kifejtem, mire gondolok, mert így biztos nem érthető. Szóval adott egy rossz, menthetetlen kapcsolat. A közös otthonban ezért rossz a légkör, egyik fél se szívesen van otthon, főleg, ha a másik is otthon van. Gyerek nélkül kilépnek ebből a kapcsolatból, ám sokan azt mondják, ha gyerek van, akkor már nem lehet, a gyerek miatt együtt kell maradni. De az a gyerek nem ugyanabban a légkörben él? Miből gondolják, hogy neki az a jó? Naivan azt gondolnám, amit magam miatt még kibírnék, pont a gyerekem miatt nem.
Most nem olyanra gondolok, ahol anyagi függés/bántalmazó kapcsolat, tehát félelem van, hanem akik kizárólag a "gyerek miatt" nem válnak, pedig a szülők között a kapcsolat már csak lakótársi, nem szeretik egymást, csak kerülgetik. Azt hiszik, hogy a gyerek ezt a feszültséget nem érzi?
Itt is sokszor van, olyan, hogy a kérdező leírja, évek óta rossz a kapcsolat, kiderült, hogy a férj szeretőt tart. És akkor valaki, megkérdezi: Gyerek van? Mit számít az? Akkor őszintén meg tudja ölelni a férjét, amikor az hazaér a szeretőjétől? Vagy a gyerek (jobb esetben is) azt látja, hogy max.anya kivakkant egy sziát a konyhából. (Rengeteg önuralommal nem teszi hozzá, hogy megint a k.rvádnál voltál?stb.) Ez tényleg jó családi/párkapcsolati minta a gyereknek, amihez ragaszkodni kell?
Nálunk is igy volt.
Papiron elváltak a szülők ugyan de mindig amikor kulonkoltoztek volna pont akkor történt velünk gyerekekkel olyan irdatlan problémák, ami miatt ugy gondolták hogy a gyerekeknek szuksége van még egy normális családi háttérre.
Mint vmi murphy.
Bármikor kezdődtek a bajok hogy kulonkoltozés vagy ilyesmi, mindig akkor csináltunk mi gyerekek olyan nagy volumenu problémakat zavarokat amik tipikusan az elhanyagol zilált családi hátterű gyerekekre jellemzo akiknek se anyja se apja.
Moat hogy ez bennünk valoban azért jött e elő tesommal hogy irdatlan problémásak zavarosak lettünk mert borult fel a csalàdi hátterünk mintha a talajt huzták volna ki alolunk, vagy nem, talán gyerekpszichologusok tudják.
Igy szépen a szüleink kitartottak együtt mindaddig mig kijártuk legalább az összes sulit sőt azután is vállvetve karöltve igaz már kulon élve de mindketten segitettek elindulni az eletben. És utolagosan is mellettünk állnak.
22.vagyok
Én hiszem azt hogy a szülők felnőttek gondjai mindig is a gyerekeken csapódnak le és minsig is ők szívják azt meg és ők bűnhődnek meg a szüleik "vétkei"miatt is.
De emberek vagyunk hibázunk ez teljesen érthető.
Csak épp egy gyereknek egy család nem logikai alapokon nyugszik meg a racionalitáson hanem az egész világképét személyiségét is formálja egy az egyben.
23. gratulálok, szép ember lettél. Normál esetben egy gyerek nem áll a fejére egy válásnál, ti kb. csak kihisztiztétek.
Hányok az olyan emberektől akik még felnőttként is a szüleiket hibáztatják, hogy az ő kedvükért apu-anyu nem szexelt még évekig, nem színészkedtek, netán anyu a boldogság felé nyitott és nem apu szaros gatyáit mosta még évekig.
vicc. nincs az az isten, hogy egy gyerek kedvéért benne maradjak egy szar házasságban. Gyerek szépen felfogja, elfogadja, szülők meg talán az egyetlen életüket élhetik boldogabban
Igen sokan ennyit látnak csak.
Dobáljuk a gyereket összevissza fogadja el.
Ha ennek nem lenne hátulütője akkor minden gyerek az alkoholista börtöntöltelék szülők mellől is a társadalmunk élén jaró mintapolgárrá válna.
Ne csökkentsük le a háttér jelentőségét.
Szerintem nem a válással van a baj. Ezt sokan rosszul értelnezik. Engem sem a szüleim válása készített ki. Hanem a cirkuszok. Ami megmaradt azon marakodtak, én pedig a közös pont voltam, ezért rajtam csattant minden. Bak volt ha az egyiknél töltöttem a szentestét, baj volt ha elmentem nyaralni a másikkal. Érzelmileg szétszakadtam, mert ha az egyikkel boldog voltam, akkor hisztizet a másik miatta.
De volt osztálytársam, aki pl. tök jól jött ki belőle. Ott minden duplázódott. Duplán ment nyaralni, duplán téli nyaralásra, 4 helyen ünnepelték a szülinapját. Ha az egyik szülője nem engedte a lovaglást, a másik befizette lovagló órákra és el is vitte mindig. Nagyon nem viselte meg a válás.
26 csak nálad úgy utálkoztak már a szüleid, hogy sajnos akkor is ilyen feszültséggel terhelt gyerekkorod lett volna, ha együtt maradnak. Nem bántás, de a szüleid érzelmi intelligenciája igen alacsony.
Egy család apa-anya..-gyerek. Egy válás viszont férj feleség és az nem tartozik a gyerekre. Szépen el kell mondani , hogy anyu-apu szereti még egymást, de már csak mint barátok és ha valóban együtt tudnak működni, nem lesz sérült gyerek, aki felnőttként is azon óbégat milyen szemét volt az apja, mert lelépett a rib.ncával (nem rád céloztam)
Tudom, hogy ha együtt maradtak volna meggyikloják egymást, szerintebb jobb, hogy elváltak. Kommemtem azoknak szólt, akik a válassal okolják a sok lelkisérült gyereket. Erre hoztam példát, hogy nem maga a válás készít ki egy gyereket, hanem ahogy a felek azt kezelik.
Nincs semmi rossz a patchwork családokba sem. Most úgy áll a helyzet, hogy a mostohaanyám sokkal jobban támogat (érzelmileg) és jobban számíthatok rá, mint a saját édesanyámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!