Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Aki "csak a gyerek(ek) miatt"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki "csak a gyerek(ek) miatt" marad benne egy kapcsolatban, az magát jobban szereti, mint a gyerekét? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kifejtem, mire gondolok, mert így biztos nem érthető. Szóval adott egy rossz, menthetetlen kapcsolat. A közös otthonban ezért rossz a légkör, egyik fél se szívesen van otthon, főleg, ha a másik is otthon van. Gyerek nélkül kilépnek ebből a kapcsolatból, ám sokan azt mondják, ha gyerek van, akkor már nem lehet, a gyerek miatt együtt kell maradni. De az a gyerek nem ugyanabban a légkörben él? Miből gondolják, hogy neki az a jó? Naivan azt gondolnám, amit magam miatt még kibírnék, pont a gyerekem miatt nem.

Most nem olyanra gondolok, ahol anyagi függés/bántalmazó kapcsolat, tehát félelem van, hanem akik kizárólag a "gyerek miatt" nem válnak, pedig a szülők között a kapcsolat már csak lakótársi, nem szeretik egymást, csak kerülgetik. Azt hiszik, hogy a gyerek ezt a feszültséget nem érzi?

Itt is sokszor van, olyan, hogy a kérdező leírja, évek óta rossz a kapcsolat, kiderült, hogy a férj szeretőt tart. És akkor valaki, megkérdezi: Gyerek van? Mit számít az? Akkor őszintén meg tudja ölelni a férjét, amikor az hazaér a szeretőjétől? Vagy a gyerek (jobb esetben is) azt látja, hogy max.anya kivakkant egy sziát a konyhából. (Rengeteg önuralommal nem teszi hozzá, hogy megint a k.rvádnál voltál?stb.) Ez tényleg jó családi/párkapcsolati minta a gyereknek, amihez ragaszkodni kell?

2021. febr. 16. 13:32
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Én ilyen szülők gyereke vagyok, emlékszem 11 éves koromban már könyörögtem, hogy váljanak el, de nem tették és továbbra is rajtam csattant az egész, meg is volt az eredménye. Az ilyen "szülő" kezdjen el szépen félretenni a gyereke terápiájára amikor meghozza ezt a döntést, szüksége lesz rá.
2021. febr. 16. 13:36
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó ez senkinek. De sokan úgy vannak vele, hogy egy érzelmileg kihűlt kapcsolat jobb egy gyereknek a szüleivel, mint egy nevelőanya/apa. A szülei szeretik a gyereket, részt vesznek az életében majdnem ugyanannyira, ez teljesen más, mint egy hétvégi apuka mondjuk. Nyilván itt inkább olyan helyzetre gondolok, hogy nem ölik minden nap egymást, csak úgy elvannak lakótársi szinten egymás mellett. Egy gyereknek amúgy egy nagyon szerelmes szülő sem annyira főnyeremény, mert ezer olyan sztori van, hogy az új partnert a szülő a gyerek elé helyezi. Szóval rohadt nehéz ezt jól csinálni és egyáltalán nem egyértelmű sokszor, hogy mi lenne a legjobb a gyereknek.
2021. febr. 16. 13:39
 3/29 anonim ***** válasza:
73%

Valaki tényleg elhiszi, hogy ezzel a mártír hozzáállással jót tesz a gyerekének.

A legtöbb valójában csak nem akarja az újrakezdéssel járó macerát.

2021. febr. 16. 13:39
 4/29 anonim ***** válasza:
62%
Elhiszik, hogy az állandó feszültség jobb, mintha nem élne vele együtt minden nap mindkét szülője. Meg van az a szülő, aki sejti, hogy válásnál nem vele marad a gyerek, és van annyira önző, hogy az, hogy ő láthassa a gyerekét naponta, az fontosabb neki, minthogy harmonikus légkörben nevelkedjen a gyerek.
2021. febr. 16. 13:45
 5/29 anonim ***** válasza:
75%

Én mint a gyerek (nyilván mar nem vagyok gyerek) írnék.

A szüleim/csaladom a példa erre. A szüleim házassága sokáig nem volt jó, mégis sokáig a gyerekek miatt, miattunk maradtak együtt.

Kb 11 éves korom óta tudtam hogy a házasságuk nem jó. Persze az ember nagyon gyerek még de azt tudja, érzi, látja hogy a szülei egymással nem boldogok. De egy idő után már nem volt ANNYIRA rossz a légkör.

Viszont ennek ellenére jó gyerekkorom volt. Inkább amiatt szorongtam hogy mi lenne ha elvalnanak hiszen akkor az ember még nagyon kiszolgáltatott. Vagyis én az voltam. Szóval nekem csak akkor valtak el amikor 17-18 voltam és az a helyzet hogy én kint a gyerek nem bánom. Mert volt egy stabil, boldog, problémamentes gyerekkorom, aki (ha nem is teljesen) egy családban, nem eg mozaikcsaládban nőtt fel. Voltam családi nyaralásokon, családi ünnepeken és ez jó volt.

Szóval az én esetemben, a válasuk kb idealis időben törtent hiszen 17-18 evesen mar nem voltam annyira kiszolgaltatott. Nem pánikoltam hogy mi lesz velem.

Hogy ez a helyes megoldás?

- nem tudom. Nem hiszem hogy van. Egy nagyon sz*r házassag és legkör se jó, de szerintem ez a rettentő sok mozaikcsalád se jó. Én azert egy biztos, biztonságos családi környezetben nőttem fel, ott volt anyám és apám is és ez szerintem fontos. Azt sem tartom feltetlen jónak, ha a gyerek kiskorától kezdve azt latka hogy anya és a parja meg apa es a parja FŐLEG hogy ezek a partnerek sokszor változnak.

Vannak szerencsés esetek és vannak rosszabbak is. Nincs egy egy mindenre, minden helyzetre érvenyes és jó séma. Minden eset egyedi. Nem lehet ezt igy megmondani.

2021. febr. 16. 13:48
 6/29 anonim ***** válasza:
Elírásokert bocsi
2021. febr. 16. 13:48
 7/29 anonim ***** válasza:
Még annyit hogy tulajdonképpen 1-2 esetet, emleket leszamítva, harmonikus gyerekkorom volt.
2021. febr. 16. 13:49
 8/29 anonim ***** válasza:
81%

Az ilyen emberek mindig a gyerekükkel takaróznak, rájuk vetítik azt, ami valójában az ő véleményük a helyzetről.

Én és a párom is részesei voltunk ilyennek gyerekként, az egész kis színjáték arról szólt, hogy a szüleink szerettek a langyos szarban ülni meg alázni magukat egy szar házasságban, mindezt ránk fogva. Pedig mi pontosan éreztük, hogy ez már nem az a család így és rohadtul nem is zavart volna, ha megtörténik a válás. Így meg hallgathattuk kamaszként, hogy ki meddig nyelte a szart és vesztegette el az éveket MIATTUNK az apánk/anyánk mellett. Ki a fszom kérte, komolyan?

2021. febr. 16. 13:52
 9/29 anonim ***** válasza:
68%

"A legtöbb valójában csak nem akarja az újrakezdéssel járó macerát."

Szerintem is ez a helyzet. A gyerek kifogás, hogy ne kelljen változtatni.

2021. febr. 16. 13:53
 10/29 anonim ***** válasza:
53%
Az emberek felnek szembenezni a valosaggal, onamgukkal a problemaikkal. Ezert keresnek hozza jo kifogasokat. A langyos vizet mar egeszen melegnek erzik, annyira becsapjak onmagukat. Termeszetesen a kovetkezmenyekkel sem szamolnak, hiszen nincs is akkora baj. Idovel azert eleri azt a szintet, ahol mar mindent is megbannak, mindenkit is megutalnak es eljon a vilagvege. Vagy az egyik fel kipaterolja a masikat. Ezek az emberek azok, akik nem elnenek meg a jeg hatan.
2021. febr. 16. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!