Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Aki "csak a gyerek(ek) miatt"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki "csak a gyerek(ek) miatt" marad benne egy kapcsolatban, az magát jobban szereti, mint a gyerekét? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kifejtem, mire gondolok, mert így biztos nem érthető. Szóval adott egy rossz, menthetetlen kapcsolat. A közös otthonban ezért rossz a légkör, egyik fél se szívesen van otthon, főleg, ha a másik is otthon van. Gyerek nélkül kilépnek ebből a kapcsolatból, ám sokan azt mondják, ha gyerek van, akkor már nem lehet, a gyerek miatt együtt kell maradni. De az a gyerek nem ugyanabban a légkörben él? Miből gondolják, hogy neki az a jó? Naivan azt gondolnám, amit magam miatt még kibírnék, pont a gyerekem miatt nem.

Most nem olyanra gondolok, ahol anyagi függés/bántalmazó kapcsolat, tehát félelem van, hanem akik kizárólag a "gyerek miatt" nem válnak, pedig a szülők között a kapcsolat már csak lakótársi, nem szeretik egymást, csak kerülgetik. Azt hiszik, hogy a gyerek ezt a feszültséget nem érzi?

Itt is sokszor van, olyan, hogy a kérdező leírja, évek óta rossz a kapcsolat, kiderült, hogy a férj szeretőt tart. És akkor valaki, megkérdezi: Gyerek van? Mit számít az? Akkor őszintén meg tudja ölelni a férjét, amikor az hazaér a szeretőjétől? Vagy a gyerek (jobb esetben is) azt látja, hogy max.anya kivakkant egy sziát a konyhából. (Rengeteg önuralommal nem teszi hozzá, hogy megint a k.rvádnál voltál?stb.) Ez tényleg jó családi/párkapcsolati minta a gyereknek, amihez ragaszkodni kell?

2021. febr. 16. 13:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
11%
#5 vagyok, most miért kellett lepontozni? Nem írtam azt hogy jó dolog a kakiban ülni, csak leírtam egy tapasztalatot...
2021. febr. 16. 14:56
 12/29 anonim ***** válasza:
52%

Gyerekek az a baj,hogy egy päran ugy nyilatkoztok,hogy nem konkrétan éltétek át,egy páran meg úgy,hogy magukból kiindulva azt hiszik másoknál is az a helyes,vagy helytelen döntés,pont ott,akkor és ugyanùgy. Csakhogy mikor benne vagy,az nem ugyanaz,mint amikor kîvülröl osztod az okosságokat!!Egy bonyolult elethelyzetet,ami ráadásul millió árnyalatù,és a személyek sem ugyanazok a szereplök,nem egyformán gondolkodnak,hoznak döntéseket,jókat,vagy rosszakat mint a másik,nem lehet snassz simán csak kaptafára megmagyarázni.

Tevedünk.És ez sem elég! Sokszor elkövetjük ugyanazokat a hibákat,mivel emberek vagyunk!

Az én szüleim nem veszekedtek,végül elváltak.

Én megfogadtam,hogy ez velem nem fog megtörténni!!

És megtörtént.És pont a gyerekek miatt húztuk.És akkor,ott ,abban a helyzetben azt hittem,hogy az a jó megoldàs.Beáldoztam 10 évet

Nem tudom,hogy mekkorát hibáztam,mert azóta kiegyensúlyozott ,felnött emberek lettek.Megérte? Passz!

Lehetett volna masként is?

Bizonyára.

2021. febr. 16. 17:46
 13/29 A kérdező kommentje:
#12!Én senkit nem pontozok le, de igen, mindenki a saját tapasztalatai alapján mond véleményt, és ez pont jó. Ha nem ő élte át, akkor a szülei, a szomszédja, vagy az osztálytársa. Igen, kívülről látta, és az alapján levont következtetéseket és kialakult egy véleménye. Hagy legyen már mindenkinek sajátja! Engem pont az érdekel, ami eltér az én véleményemtől. Pl.a tiéd. Miért érezted, azt, hogy ez jó? Úgy gondoltad, hogy a köztetek lévő problémákból a gyerek semmit nem érez? Lehet, hogy igen. Én ezt a saját tapasztalataim alapján nem gondolom, mert mindenhol az ellenkezőjét láttam, de ha valaki leírja konkrétan, hogy ez nálunk úgy volt, hogy...akkor esetleg megérthetem, hogy valaki miért úgy dönt, ahogy számomra egyelőre elképzelhetetlen. Pl.te önkéntelenül is úgy fogalmaztál, "beáldoztam 10 évet." Na, én az ilyen "beáldozásokkal" eddig olyan formában találkoztam, amikor a felnőtt gyerek nem az anya kedve szerint cselekedett, már jött is, hogy "hálátlan vagy, bezzeg én feláldoztam érted az életemet, még azt a semmire kellő apádat is elviseltem. Mostmár senkinek nem kellek, itt vagyok egyedül blablabla." Megérte? Szerintem nem. Van akinek igen? Biztos. Csak hallanám végre valakitől! Ha a kívülről okoskodók előtt soha nincs ilyen példa, akkor miért gondolnák másképp?
2021. febr. 16. 20:13
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
Attol fugg. Ha anyu es apu ket jo barat, csak eppen mar nem ferfit es not latnak egymasban, viszont vagynak szenvedelyre, akkor a gyerek ebbol nem veszi le, hogy szornyu a legkor. Es nehez lenne elmagyarazni, hogy anyu es apu boldogtalan, mert mar nem tudnak jokat dugni egymassal.
2021. febr. 17. 02:22
 15/29 anonim ***** válasza:
88%
Iszonyat feszültséget és frusztrációt szül az ilyen. Idővel úgyis félremegy valamelyik vagy kikészül, mert mondhatjuk, hogy jaj csak szexhiány, de nem ez együtt jár az intimitás és a normális-szeretetteljes női-férfi kapcsolat hiányával. És ha kikacsintva lesznek még érzelmek is, búcsút lehet inteni a maradék nyugalomnak is. Soha nem lennék ilyen kapcsolatban, gyerek ide vagy oda. És aki meg felnőttként még mindig azon picsog, hogy jaj anyu/apu milyen aljas volt, hogy annakidején lelépett, annak üzenem, mondja már a szülő szemébe hogy szégyellje magát, mert miatta nem maradt egy ágyban azzal és mosta arra a szennyest,akitől elhidegült. Mindenkinek jár a boldogság. Nem kell ölni sem a másikat, hogy tudd, nem megy, és ennél van jobb. Egyedül is. És ehhez kell bátorság
2021. febr. 17. 03:25
 16/29 anonim ***** válasza:
47%
Úgy beszélsz, mintha csak ilyen létezne. Én is gyerek miatt vagyok a párommal, de ettől még szeretjük egymást. Nincs feszültség. Főleg mint embert szeretem, nincs lángoló szerelem, csak kicsi mélyen tudat alatt. De semmiféle extra feszültség nincs köztünk. A gyerek meg megtanulja tudat alatt, hogy az emberekkel akkor is ki lehet jönni, együtt lehet lakni, ha nem vagy belé szerelmes. Miért kéne egyből feszültségnek lenni?
2021. febr. 17. 07:41
 17/29 anonim ***** válasza:
55%
A kolléganőmnek anno, elromlott a házassága. Megegyeztek a férjjel, hogy a gyerek X éves koráig kihúzzák együtt. Addig lakótársak maradnak. Mindkettőnek volt kalandja, élték az életüket, de nagyon diszkréten. A családi ünnepek, nyaralások közösek voltak. A szeretőket meg sufniba intézték. Végül mielőtt letelt volna az X idő, újra egymásra találtak.
2021. febr. 17. 09:21
 18/29 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy senki nem akar hétvégi szülő lenni, és/vagy ha nincs is teljes anyagi függés, jelentősen visszaesne az életszínvonaluk külön-külön, mint együtt, a gyereknek meg nem lenne fix otthona, ha osztott felügyelet lenne, esetleg valahol nem lehetne szobája sem, mert kisebb otthonba kéne költözni az egyik, vagy mindkét szülőnek. Azért ha megnézed, gazdagék könnyebben dobják a sz*r kapcsolatot, sőt, még a kicsit sz*rt is, mert a jó életszínvonal fenntartása mellett telik bőséges gyerektartásra, új családra, és minőségi időre is a gyerekkel. Ahol ez nincs meg, ott lehet nehezebben dobják el a kínkeservesen, közösen megszerzett vagyoni dolgokat, valamint a róluk kialakult képet, hogy ők egy házaspár, akik közösen nevelik Ödönkét....és félnek attól az újtól, ami rájuk vár, hogy hogyan oldják meg, esetleg nincs, vagy nem is volt erre tervük.
2021. febr. 17. 10:28
 19/29 anonim ***** válasza:
64%

16-os nem irigyellek. Szemmel láthatólag nem vagy boldog. Jön majd valaki és ráébreszt.

Nehéz külön az anyagiak miatt? Így van, de akkor legyen tisztességes a két fél és szépen kezdjenek nyitott házasságba és adjanak esélyt a másiknak.

Én ugyan nem bújnék ágyba olyannal, akit max. barátként szeretek...

Ha meg valaki nem érti miért szül feszültséget a szex hiánya, arra nem tudok mit mondani. Nem, a szex nem csak egy alantas, állatias dolog. Intimitás, ami az egyik alapja egy jól működő kapcsolatnak.

2021. febr. 17. 13:20
 20/29 A kérdező kommentje:

#14,#16! Lehet, de azt is megtanulja, hogy a párkapcsolat nem több, mint barátság. Az a legtöbb, amit ki lehet belőle hozni. Rosszabb esetben meg rideg távolságtartás. Nyilván nem azt kell látni, hogy a szülők szexelnek, de azt igen, hogy megölelik egymást,megpuszilják, szeretettel néznek egymásra. A másik meg, hogy ok, hogy barátok, de az életükben a "szerelmi rész" üres. Bármikor beléphet valaki, aki kitölti bármelyik félnél. A problémák akkor szoktak kezdődni. Mintha bűn lenne szerelembe esni, miközben törvényszerű, az élet természetes része.

#5! Elhiszem, hogy nem volt "annyira" rossz, de azt nem tudhatod, jobb, vagy rosszabb lett volna, ha elválnak. Persze senki, mert akinek elváltak, azt nem tudja, milyen, ha nem🤷Tény, hogy a válás stressz a gyereknek (is), de sokkal nagyobb stressz az azt megelőző időszak. Amíg attól retteg, hogy vajon elfognak-e válni a szülei, ha igen, mi lesz vele. Ez a bizonytalanság rosszabb lehet, mint egy rendezett válás utáni élet. Egyébként, ha te ilyen helyzetben lennél, ezzel a tapasztalattal, hogy döntenél? Te is benne maradnál egy rossz kapcsolatban a gyereked miatt?

2021. febr. 17. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!