Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki "csak a gyerek(ek) miatt" marad benne egy kapcsolatban, az magát jobban szereti, mint a gyerekét? Bővebben lent.
Kifejtem, mire gondolok, mert így biztos nem érthető. Szóval adott egy rossz, menthetetlen kapcsolat. A közös otthonban ezért rossz a légkör, egyik fél se szívesen van otthon, főleg, ha a másik is otthon van. Gyerek nélkül kilépnek ebből a kapcsolatból, ám sokan azt mondják, ha gyerek van, akkor már nem lehet, a gyerek miatt együtt kell maradni. De az a gyerek nem ugyanabban a légkörben él? Miből gondolják, hogy neki az a jó? Naivan azt gondolnám, amit magam miatt még kibírnék, pont a gyerekem miatt nem.
Most nem olyanra gondolok, ahol anyagi függés/bántalmazó kapcsolat, tehát félelem van, hanem akik kizárólag a "gyerek miatt" nem válnak, pedig a szülők között a kapcsolat már csak lakótársi, nem szeretik egymást, csak kerülgetik. Azt hiszik, hogy a gyerek ezt a feszültséget nem érzi?
Itt is sokszor van, olyan, hogy a kérdező leírja, évek óta rossz a kapcsolat, kiderült, hogy a férj szeretőt tart. És akkor valaki, megkérdezi: Gyerek van? Mit számít az? Akkor őszintén meg tudja ölelni a férjét, amikor az hazaér a szeretőjétől? Vagy a gyerek (jobb esetben is) azt látja, hogy max.anya kivakkant egy sziát a konyhából. (Rengeteg önuralommal nem teszi hozzá, hogy megint a k.rvádnál voltál?stb.) Ez tényleg jó családi/párkapcsolati minta a gyereknek, amihez ragaszkodni kell?
Gyerekek az a baj,hogy egy päran ugy nyilatkoztok,hogy nem konkrétan éltétek át,egy páran meg úgy,hogy magukból kiindulva azt hiszik másoknál is az a helyes,vagy helytelen döntés,pont ott,akkor és ugyanùgy. Csakhogy mikor benne vagy,az nem ugyanaz,mint amikor kîvülröl osztod az okosságokat!!Egy bonyolult elethelyzetet,ami ráadásul millió árnyalatù,és a személyek sem ugyanazok a szereplök,nem egyformán gondolkodnak,hoznak döntéseket,jókat,vagy rosszakat mint a másik,nem lehet snassz simán csak kaptafára megmagyarázni.
Tevedünk.És ez sem elég! Sokszor elkövetjük ugyanazokat a hibákat,mivel emberek vagyunk!
Az én szüleim nem veszekedtek,végül elváltak.
Én megfogadtam,hogy ez velem nem fog megtörténni!!
És megtörtént.És pont a gyerekek miatt húztuk.És akkor,ott ,abban a helyzetben azt hittem,hogy az a jó megoldàs.Beáldoztam 10 évet
Nem tudom,hogy mekkorát hibáztam,mert azóta kiegyensúlyozott ,felnött emberek lettek.Megérte? Passz!
Lehetett volna masként is?
Bizonyára.
16-os nem irigyellek. Szemmel láthatólag nem vagy boldog. Jön majd valaki és ráébreszt.
Nehéz külön az anyagiak miatt? Így van, de akkor legyen tisztességes a két fél és szépen kezdjenek nyitott házasságba és adjanak esélyt a másiknak.
Én ugyan nem bújnék ágyba olyannal, akit max. barátként szeretek...
Ha meg valaki nem érti miért szül feszültséget a szex hiánya, arra nem tudok mit mondani. Nem, a szex nem csak egy alantas, állatias dolog. Intimitás, ami az egyik alapja egy jól működő kapcsolatnak.
#14,#16! Lehet, de azt is megtanulja, hogy a párkapcsolat nem több, mint barátság. Az a legtöbb, amit ki lehet belőle hozni. Rosszabb esetben meg rideg távolságtartás. Nyilván nem azt kell látni, hogy a szülők szexelnek, de azt igen, hogy megölelik egymást,megpuszilják, szeretettel néznek egymásra. A másik meg, hogy ok, hogy barátok, de az életükben a "szerelmi rész" üres. Bármikor beléphet valaki, aki kitölti bármelyik félnél. A problémák akkor szoktak kezdődni. Mintha bűn lenne szerelembe esni, miközben törvényszerű, az élet természetes része.
#5! Elhiszem, hogy nem volt "annyira" rossz, de azt nem tudhatod, jobb, vagy rosszabb lett volna, ha elválnak. Persze senki, mert akinek elváltak, azt nem tudja, milyen, ha nem🤷Tény, hogy a válás stressz a gyereknek (is), de sokkal nagyobb stressz az azt megelőző időszak. Amíg attól retteg, hogy vajon elfognak-e válni a szülei, ha igen, mi lesz vele. Ez a bizonytalanság rosszabb lehet, mint egy rendezett válás utáni élet. Egyébként, ha te ilyen helyzetben lennél, ezzel a tapasztalattal, hogy döntenél? Te is benne maradnál egy rossz kapcsolatban a gyereked miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!