Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baratom be akarja osztani a penzemet, kinek van igaza?
Kulon kasszan vagyunk. Kell par uj butor az uj lakasba (en lakasom), o mindent meg akar venni kb egyszerre, en inkabb felosztanam a dolgokat, hogy ne minden honap vegen nullan legyen a szamlam. Amikor ezt elmondom, akkor kiakad, hogy en leszarom a lakast, ha rajtam mulik, sosem lesz kesz, dobozokat kerulgetunk majd egy ev mulva is stb stb.
Az egyik butornal gondolkodtunk aruhitelen, de mar ahhoz sincs kedvem, sosem vettem fel hitelt semmire es rosszul vagyok a gondolattol, hogy hat honapon keresztul torlesszek egy kb 200 ezer ft-os butort (ez a minimum, nem lehet rovidebb tavon fizetni), inkabb elraknam ra harom honap alatt a penzt es megveszem egeszben, de szerinte hulyeseg varni, ha el lehet hozni azonnal.
Aztan kitalalta utana, hogy o akar egy gamer pc-t majd, es adhatnek majd bele penzt. En meg mar hanyingert kapok, barmikor is elohoz barmilyen penzkoltessel kapcsolatos temat, ami az en penzemmel kapcsolatos, most kaptam fizetest, 5000 forintot koltottem eddig es mar most ugy erzem, hogy semmi penzem nincsen amivel en tervezhetnek, pedig tele van a szamlam meg, de mar olyan lassan, mintha nem is en kapnam a fizetesem...
Termeszetesen o is dolgozik, kap penzt es kolt dolgokra, nem csak en, nem ez a baj, hanem hogy ugy erzem, nem tudok mellette a sajat dolgaimra kolteni, nem haladok semerre, szeretnek beiratkozni kreszre, nyelvtanfolyamra, stb stb olyan dolgokra akarok kolteni, amitol haladok valamerre, van egy vallalkozasotletem, amire szinten felre kellene rakni, de nem tudok leulni egy koltsegvetest megirni, mert valamit mindig kitalal, hogy mit kene megvenni most azonnal.
(Egyebkent az emlitett butorbol van most is, csak azt a regi lakasbol hoztuk at es jo lenne helyette egy uj, ami jobban idepasszol, de nekem ez nem annyira surgos, mint az egyeb dolgok.)
"de szerinte hulyeseg varni, ha el lehet hozni azonnal"
Ez a fél mondat tökéletesen jellemzi a párod pénzügyi kultúráját. Én nem tudnék vele kapcsolatban élni, de ki lehet próbálni, hogy hónap elején kifizeti a piaci bérleti díj és a rezsi felét. Te elrakhatod a bevételed 30-40%-át és akár ezen felül is félretehetsz tanfolyamra, egyebekre, ő meg nyugodtan vegyen hitelre bútort meg pc-t. Felelőtlenség lenne neki pénzt adni, mert nem tud vele bánni.
Pedig amugy o sem vett fel hitelt soha semmire. De szerintem annyit hallotta mostanaban ismerosoktol, hogy reszletre vettek tv-t, gepet, akarmit, hogy mar szerinte is normalis dolog.
Amugy meg fixen van allasunk altalaban, szoval nem gondolom, hogy csodbe mennek 1-2 torleszto miatt, de akkor is, minek? Meg ha hozzaszokik az ember tenyleg, hogy barmit ki lehet hozni azonnal “ingyen”, akkor ki tudja, hol lesz annak a vege.
Sztem most kell behuzni a veszfeket a kapcsolatban. A penz kerdes egy hatalmas dolog a kapcsolatban. Ha most nem teszitek rendbe a dolgokat az egesz kapcsolatotok ramehet a dologra.
En annak a hive vagyok hogy akarhogy egyutt elunk, mindenki rendelkezzen a sjat penze felett. Persze van egy x mennyiseg ami "kozos" de ami azon kivul all abba senki nem szoljon bele!
Pld a heten 2 misit fektettem be viszonylag magas kockazattal, amirol a baratnom csak annyit tud hogy nem alszok valami jol miatta, meg hogy tozsden van a penz, de nem szól bele abba hogy mit kene csinaljak a penzemmel es nem is engednem neki hogy beleszoljon.
Barátod jöjjön össze a feleségemmel jól megértenék egymást :)
Bár nejem nem dolgozik
#16:
Eddig olvastam.
Persze, hogy nincs veszekedés, mert egy bólogató birka vagy. Hagyod magad kihasználni, hagyod magad lehúzni anyagilag, inkább nem szólsz semmiért, legyen ahogy ő akarja. Ami az övé, az csak az övé, ami a tiéd, az is az övé. De nem baj, nincs veszekedés.
A világ minden kincséért ne állj ki magadért, nehogy a xar kapcsolatról kiderüljön, hogy tényleg xar.
Az a helyzet, hogy a te kapcsolatodon sokat javítana, ha ki mernél állni magadért, és bevállalnál némi egészséges ordítozást és ajtó csapkodást, ahelyett, hogy csendben emészted magad, ha valami nem tetszik.
Ha a pasiddal nem tudtok megegyezni, akkor meg tedd már ki a .. ba a lakásodból, nem igaz, hogy nem találsz egy normálisat.
Nekem kettős véleményem van
Na végre valaki aki nem papucs
Ennek ellenére azt mondom dobd ki ha így áll hozzá mert ez már így túlzás.
Miért van 2 véglet? Vagy uralkodsz vagy szolgálsz? Miért nem lehet egyenlő egy kapcsolat? Ez nem egy párt hogy kell egy vezetőnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!