Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás azért, mert nem akarok közös számlát a párommal?
Szerintetek normalis az, hogy a baratom ugy erzi, ertelmetlen a kapcsolat “bizalom” nelkul, es mivel nemsokara osszekoltoznenk, o a kozos szamla hive.
En nem erzem ugy, hogy ennek barmi koze lenne a bizalomhoz, egyszeruen nem vagyok a hive a kozoskodesnek.
Nem akarok az o penzebol draga ruhakat, kozmetikumokat venni, ahogy azt se akarom, hogy o az en altalam megkeresett penzbol x osszeget koltson egy olyan dologra, ami szerintem pl. Teljesen folosleges.
Ismerem magam, es tudom, hogy szamomra ezek a dolgok mar az elso perctol kezdve boknek a csorom, evek multan meg ne is beszeljunk rola.
Azt mondja a baratom csalodott es kicsit kiabrandult az osszekoltozes gondolatabol.
Amit tudni kell rolunk:
-5 eve vagyunk egyutt, o 33 eves, mig en 27
-hasonlo a keresetunk, hasonlo a megtakaritasunk (20millio koruli mindkettonknek)
-o gazdag csaladbol, en szegenybol szarmazom, nem vagyok ra buszke, de neha sporolos vagyok, mig o nagyon sokszor kolt olyan dologra napi szinten, amitol nekem mar a tenyerem viszket.
Szerintetek erdemes beadni a derekam, annak ellenere, hogy mar most nem tetszik az otlet?

Felejtős, ti nem egymást keresitek.
Totál megértem, hogy nem szeretnéd, hogy felesleges hülyeségekre költsön a közös - azaz a TE - pénzetekből is.
Én is sokat nélkülöztem, megtanultam bánni a pénzzel, és megőrülök azoktól, akik kidobálják, elszórják minden marhaságra.
Ahogyan kaját sem dobok ki (jó, nyilván, ami már romlott, igen), mert volt idő, mikor hó végére alig jutott ennivaló.

Egy válással a hátam mögött mondom : SOHA TÖBBÉ nem közösködöm senkivel pénzügyekben, ezerszer tisztább minden, ha külön kezelitek.
Ha működik a kapcsolat, így is fog, ha meg nem, akkor sokkal egyértelműbb, ki mit keresett és költött.

Már csak azért sem jó közösködni, mert akkor nem egyértelmű, hogy ki mit milyen részben vett a lakásba főleg ha a fizetésetek se egyforma.
Nálunk úgy van megoldva, hogy drágább dolgokat közösen veszünk, kisebbeket pedig vagy én vagy a párom. Így egy esetleges szakításnál is egyértelmű, hogy a mikrót én vettem, a porszívót ő, a hűtőt felesbe stb.
Hiába most nagy a szerelem de senki nem látja a jövőt. Van aki 5 év után megy szét van aki 15 év után. De például unokatesóm férjhez ment és másfél év után elváltak.

Kb ugyanannyit keresek, mint a párom, de míg én spórolós vagyok, ő úgy van vele, hogy a pénz azért van, hogy élvezze. (Felesbe szoktunk fizetni.)
Évek óta együtt vagyunk. Fél éve felvetette, hogy lehetne közös a számlánk. Mondtam neki, hogy én nem azért spórolok, hogy ő még magabiztosabban költhessen. Megértette, többször nem hozta fel. Szerintem ez így normális.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!