Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás azért, mert nem akarok közös számlát a párommal?
Szerintetek normalis az, hogy a baratom ugy erzi, ertelmetlen a kapcsolat “bizalom” nelkul, es mivel nemsokara osszekoltoznenk, o a kozos szamla hive.
En nem erzem ugy, hogy ennek barmi koze lenne a bizalomhoz, egyszeruen nem vagyok a hive a kozoskodesnek.
Nem akarok az o penzebol draga ruhakat, kozmetikumokat venni, ahogy azt se akarom, hogy o az en altalam megkeresett penzbol x osszeget koltson egy olyan dologra, ami szerintem pl. Teljesen folosleges.
Ismerem magam, es tudom, hogy szamomra ezek a dolgok mar az elso perctol kezdve boknek a csorom, evek multan meg ne is beszeljunk rola.
Azt mondja a baratom csalodott es kicsit kiabrandult az osszekoltozes gondolatabol.
Amit tudni kell rolunk:
-5 eve vagyunk egyutt, o 33 eves, mig en 27
-hasonlo a keresetunk, hasonlo a megtakaritasunk (20millio koruli mindkettonknek)
-o gazdag csaladbol, en szegenybol szarmazom, nem vagyok ra buszke, de neha sporolos vagyok, mig o nagyon sokszor kolt olyan dologra napi szinten, amitol nekem mar a tenyerem viszket.
Szerintetek erdemes beadni a derekam, annak ellenere, hogy mar most nem tetszik az otlet?

Soha...
Nem akarok es soha nem is akartam kozos szamlat.
Sajat szamla ES egy kozos amire utalod a rezsi kaja stb.. felet
A tobbivel sajat magam rendelkezem.

Nem koltoztunk meg ossze, mert mindkettonk munkaja sok utazassal jar, igy nem lett volna ertelme.
Most minden megvaltozott, es elmeletileg keszen allunk, hogy a kovetkezo szintre lepjen a kapcsolatunk.
Barmennyire is hihetetlen eddig nem merult fel, hogy kozos vagy kulon kasszan legyunk.
Egyikunknek sincs anyagi problemaja, mindketten megveszunk magunknak mindent, amit szeretnenk.
ha epp megyunk valahova, akkor vagy o fizet vagy en, vagy felesben.
Sohasem volt belole kellemetlenseg, sem konfliktus.
Eppen emiatt derult egbol villamcsapas a dolog.

A közös kassza és a közös számla nem ugyanaz.
Nálunk közös kassza van, soha nem méricskélünk, de eszembe nem jutna egy számlára utaltatni a pénzünket.
Nem is kell nagy dolgokban gondolkodni, elég apróságokban, pl egy karácsonyi, születésnapi ajándék. Elég kiábrándító, ha előre látod a számlán, hogy aha, szóval X webáruházban vásárolt nekem a Pisti... :D
Ennyi önállóság mindenkinek jár. Nem kell beszámolnunk egymásnak, mit veszünk reggelire, meg tudjuk lepni a másikat, ilyesmi.
Ha akkora (külön) megtakarításunk lenne, mint nektek, még kevésbé lenne indokolt a saját számlák megszüntetése.
“ Na és ha gyerek lesz?”
Nem tervezunk gyereket, legalabbis nem a kozeljovoben.
Ha megis lenne kozosgyerek, ugyanugy meoldanank, pl. O fizeti ezt, en meg azt.
Mivel szerencsere anyagilag jol allunk, nem lenne azon balhe, hogy ki fizette a pelenkat legutobb.. meg igazabol a kerdesbol nem igy jon le, de mindketten nagyvonaluak es elozekenyek vagyunk, en nagyon sok minden kaptam tole, o is tolem, sosincs (sosem volt) felhozva a penz a kapcsolatunkban SEMMILYEN szinten.
“ha csóró családból származol, honnan van 20 miskád? Én is szegény vagyok, így érdekel, nem bántásból.“
17 eves korom ota dolgozom, ebbol 7 evet kulfoldon.

Közös számla híve én se lennék. Mindkét fél úgyis belead, költségeket fizeti stb.
Ne adja az ég, de ha bármi történik az egyikkel (hirtelen elhalálozás, bármi), közös számlát blokkolják - mindegy hogy két néven volt -e - és jó hosszú ideig nem fér hozzá a másik fél.
Olyat is lehet csinálni, hogy olyan közös számlát nyitni, amelyre egyikőtök fizetése se érkezik, csak mindketten utalhattok oda, tehát azon a számlán tárolni azt, amit a havi megélhetési stb költségekre tennétek félre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!