Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás azért, mert nem akarok közös számlát a párommal?
Szerintetek normalis az, hogy a baratom ugy erzi, ertelmetlen a kapcsolat “bizalom” nelkul, es mivel nemsokara osszekoltoznenk, o a kozos szamla hive.
En nem erzem ugy, hogy ennek barmi koze lenne a bizalomhoz, egyszeruen nem vagyok a hive a kozoskodesnek.
Nem akarok az o penzebol draga ruhakat, kozmetikumokat venni, ahogy azt se akarom, hogy o az en altalam megkeresett penzbol x osszeget koltson egy olyan dologra, ami szerintem pl. Teljesen folosleges.
Ismerem magam, es tudom, hogy szamomra ezek a dolgok mar az elso perctol kezdve boknek a csorom, evek multan meg ne is beszeljunk rola.
Azt mondja a baratom csalodott es kicsit kiabrandult az osszekoltozes gondolatabol.
Amit tudni kell rolunk:
-5 eve vagyunk egyutt, o 33 eves, mig en 27
-hasonlo a keresetunk, hasonlo a megtakaritasunk (20millio koruli mindkettonknek)
-o gazdag csaladbol, en szegenybol szarmazom, nem vagyok ra buszke, de neha sporolos vagyok, mig o nagyon sokszor kolt olyan dologra napi szinten, amitol nekem mar a tenyerem viszket.
Szerintetek erdemes beadni a derekam, annak ellenere, hogy mar most nem tetszik az otlet?

"Ahol külön kassza van, az nem együtt élés, csak egymás mellett élés."
Ez nem így van, szerintem.
Mi van, ha egyik féllel történik valami (haláleset) és a közös számlát jól letiltják akár 1-2 évre?

Sztem a közös kassza jó dolog, ha hasonló pénzügyi szemlélete van mindkét félnek.
Jelen esetben ez nincs meg, de elnézve a leírásodat, a pénzügyeitek már csak egy pont az i-re, vannak itt mélyebben húzódó problémák, pl a köztetek lévő társadalmi távolság feloldhatatlansága. Nem tudtátok megugrani, menni kell tovább.

24-es
Írta hogy külföldön dolgozott.
Akármilyen kulimunkát is csinált ha nagyon takarékos volt, akkor szép pénzt összegyűjthetett 7 éven keresztül

Szerintem csak olyan kompromisszumokat köss, melyeket hosszútávon el tudsz viselni és nem fognak zavarni.
Az itteni válaszok alapján is beszéljétek át a közös számla-dolgot.
Házaspárt ismerek, akik pont azért nem akartak közös számlát, mert ha egyikükkel bármi történik, másik fél gondban lesz.

Én is 5 éve élek együtt a párommal és nem csinálnék közös számlát.
Mindent közösen fizetünk de a saját keresetemet hagy én osszam már be. Én például nem örülnék, hogy rájön valami hülyeség a páromra vagy megromlik a viszony és levesz pár milliót a számláról.
30F

25!
A közös számlát épp ezért nem titjak le, mert közös. ÉS/VAGY névvel kell nyitni Tehát Szabó János ÉS/VAGY Kovács Eva- így mindig, mindkettőnek hozzáférhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!